18 yaşından küçüklerin gelir elde etmesi

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

herakleitoo

Üye
Üye
21 Kas 2024
1
0
1
Herkese merhaba.
16 yaşındaki kızım YouTube hesabı açtı ve paylaşımlarından gelir elde etmeye hak kazandı. Öncelikle vergi dairesinden mükellefiyeti tesis ettirdik. sonrasında banka hesabı açmak istedik ancak sosyal medya gelirleri için 18 yaşından büyükler için hesap açıldığı söylendi bize. Akabinde kızımın adsense hesabını benim hesabıma bağladık. Şu anda benim hesabımda yaklaşık 15.000 TL para var ve benim banka bilgilerimi girdiğim takdirde bu meblağ benim hesabıma yatacak. Ancak öğrendiğim kadarıyla kamu görevlisi olduğum için bu geliri elde etmem mümkün değilmiş. Kızımın herhangi bir yerde çalışmayan anneannesi üzerine hesap açıp bu tutarı o hesaba nasıl yönlendirebiliriz. Yardımcı olursanız sevinirim.

kezjame155

Üye
Üye
10 Kas 2024
1
0
1
ben sey dıye bılıyorum sosyal medya gelırlerı devlet memurlarını kapsamıyor dıye bunu detaylıca arastırın bence

Must Leisure

Destek Ekibi
Destek Ekibi
13 Şub 2020
414
160
43
Herkese merhaba.
16 yaşındaki kızım YouTube hesabı açtı ve paylaşımlarından gelir elde etmeye hak kazandı. Öncelikle vergi dairesinden mükellefiyeti tesis ettirdik. sonrasında banka hesabı açmak istedik ancak sosyal medya gelirleri için 18 yaşından büyükler için hesap açıldığı söylendi bize. Akabinde kızımın adsense hesabını benim hesabıma bağladık. Şu anda benim hesabımda yaklaşık 15.000 TL para var ve benim banka bilgilerimi girdiğim takdirde bu meblağ benim hesabıma yatacak. Ancak öğrendiğim kadarıyla kamu görevlisi olduğum için bu geliri elde etmem mümkün değilmiş. Kızımın herhangi bir yerde çalışmayan anneannesi üzerine hesap açıp bu tutarı o hesaba nasıl yönlendirebiliriz. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sizden ricamiz her gördüğünüz yada duyduklarınızı teyit etmenizi, sosyal medya üzerinde bir sürü kırlı bilgilerle dolu videolar var, bi kişiye bağımlı kalmayın bir çok video izleyip ona göre karar verebilirsiniz
Reşit olmayan yanı 18 yaşını doldurmayan ,kullanıcıların , youtuebe hesabı yada google ürünlerinden faydalanması yasaktır, bu sadece ebevey izini ile mümkündür, siz başta hata yapmışsınız, hesap sizin adınıza olması gerekiyordu, Gelelim sorunuza, devlet memuru olmanız kazancınızı kısıtlamaz yada etkilemez,önemli olan kazancınızın vergisini vermeniz, videoda ki ön planda olan siz değil çocuğunuzdur.
*Kızınız 18 yaşını doldurmadığından dolayı adsense hesabı açamaz. bundan dolayı adsense sizin adınıza yada yakın bir kişinin adına olması gerekiyor.
*18 yaşını doldusa bile adsense üzerinden vergi bildirimi verdiğiniz an , Bağkur bunu bir ticari kazanç olarak görüp, otomatikmen vergilendirmekte,
bundan dolayı bu tür vergiler emekli yada ssk li biri adına açılmaktadır,
Siz bir çalışan olduğunuzdan dolayı, bu mükellefiyeti sizin almanız gerekiyordu ve bu alınan belge ile açılan banka hesabınızı adsense eklediğinizde sorun kalmaz

Son düzenleme:

Tamer Arbak

Destek Ekibi
Destek Ekibi
10 Nis 2018
111
71
28
43
Herkese merhaba.
Çok basit, anneanne youtube kanalını kendi üzerine alacak, sonra bu kanal üzerinden adsense başvurusu yapacak, sonraki uzun süreci anlatmaya gerek var mı?