Adsense Kodunun Siteyi Yavaşlatması

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

halil

Üye
Üye
Banlı Üye
1 Ara 2020
180
114
43
Site hızları Google tarafından ehemmiyet ile karşılanıyor. Lakin Adsense kodunun varlığı siteyi ciddi manada yavaşlatıyor. Genelde masaüstü görünümde pek fark etmiyor gibi ama forumumda kendim için gizlediğim halde ve gizli sekmeden girdiğimde aradaki farkı anlayabiliyorum.

Bu konu hakkında bir şey yapılabilir mi? Yoksa robotların reklam engelleyici kullanmaları ile pek bir şey fark etmez mi?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

ilhan Emecen

Üye
Üye
31 Eki 2020
4
3
3
Site hızını etkileyen birçok faktör var.
Adsense kodları da siteyi etkileyebiliyor fakat hosting,tema,kodlama,eklenti gibi faktörlerden etkilenerek sitenizin yavaşlaması olası.WP kullandığınızı varsayarsak bahsettiğim etkenlerin doğru olarak yapıldığında siteniz hız puanı ile adsense kodu eklendiğinde çıkan sonucları karsılastırmanızı tavsiye ederim.

Adsense kodlarını cache eklentileri ile sunmadığımız için bir miktar yavaşlama olduğunu düşünebilirsiniz.
Bu konuyu çok kafanıza takmayın.
Google kendi kodu için bile pagespeed testlerinde uyarı veriyor :)

kodlu ve kodsuz puanlarınızı ölçerek bu konuyu inceleyebilrsiniz.

Bayram ŞENAKAR

Dijital Pazarlama Uzmanı
Üye
23 Ocak 2019
366
375
63
24
Malatya
bayramsenakar.com.tr
Merhabalar,

Çoğu yayıncı AdSense kodlarını alıp direkt olarak kullanır. Direkt kullandığınız zaman siteniz normalden çok daha fazla yavaşlar.
AdSense'den aldığınız kodları ikiye bölmeniz gerekir. Forumumuzdan örnek veriyorum hemen.

1608058974304.png

Normalde bu kod bloğu AdSense tarafından şu şekilde verilir:

Kod:
    <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
    <ins class="adsbygoogle"
         style="display:block"
         data-ad-client="ca-pub-7563898465784296"
         data-ad-slot="9456690330"
         data-ad-format="auto"
         data-full-width-responsive="true"></ins>
            <script>
                 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
            </script>

Buradaki asıl sorun şudur. Javascript dosyası ağır bir dosyadır. Siz onu her reklam için çektiğiniz zaman siteniz ölümcül bir yavaşlamaya sürüklenebilir.
Öncelikle en başta bulunan şu kodu Footer (</body> etiketinin öncesi) alanına yapıştırın: <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

Bunu yapıştırdıktan sonra, AdSense'nin reklamlarını sunmaya hazırsınız demektir.
Bundan sonra yerleştirdiğiniz her reklam bloğunda bu en alta eklediğiniz kodu kaldırmanız gerekmektedir.
Doğru reklam yerleşimiyle ilgili bir rehber hazırlayabilirim.

Saygılarımla.

halil

Üye
Üye
Banlı Üye
1 Ara 2020
180
114
43
Reklam kodlarından değil, otomatik reklam kodundan bahsediyordum. Lakin bu eskiden beridir olan ve çok tabii bir vaziyet. Ön bellek eklentileri elbet kullanıyorum. Aşırı bir yavaşlık yok ama sadece çözümünün olup olmadığını merak ettim. Sitelerim daha onaylanmadı ama o vakit @Bayram ŞENAKAR tavsiteniz işime yarayacak. Bununla alakalı birçok yazı gördüm, fakat Google'ın politikaları malum ve insan tedirgin oluyor. Bence hazırlar iseniz o rehber çok faydalı olacaktır.

Sevgiler.