Google AdSense Hakkında Gerekenler

Ankara Kampüs Sürücü Kursu
Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

semmm152

Üye
Üye
7 Nis 2021
2
0
1
arkadaşlar iyi günler birkaç gün önce adsense başvurusu yaptım sitemi tamamen hazırlamaya başladım.
gizlilik politikası ekledim fakat siteye girince çerezleri kabul et bildirisi eklemedim eklemem gerekiyormu ?
genel kabul için gerekenler nelerdir acaba?

Doğukan Demir

Google Diamond Product Expert
Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
adsense-turkce.blogspot.com
Merhaba,

Eklemenizi öneririm. GDPR, KVKK'da da belirtildiği gibi ziyaretçilere hangi bilgileri topladığınız konusunda bilgi vermeniz gerekir.

"Sitem AdSense İçin Hazır Mı?" konulu yazıyı okumak için: Sitem AdSense İçin Hazır Mı? - Google AdSense Topluluğu

Bu süre boyunca sizler şunları yapabilirsiniz:
  • Sitenize içerik eklemeye devam etmelisiniz. İçerikler önemlidir.
  • Google'da yer ala index sayınızı arttırabilirsiniz.
  • SEO çalışması yaparak Organik Search adlı trafik kaynağınızdan gelen trafiği arttırmalısınız. Organik Search trafiği Google için önemli. (Organik Search durumunuzu görmek için: Google Analytics> Edinme > Genel Bakış)
  • Sitenizde ve indexlerinizde kırık link/404 sayfaları mevcutsa bunları kaldırmalı veya sorun varsa sorunu çözmelisiniz.
  • Temiz index önerimdir. Temiz indexden kastım arşiv, kategori, etiket, yazar arşivi gibi sayfaları indexlememenizdir. (Blog siteleri için) Indexlemişseniz de kaldırmanızı öneririm. Bu sayfalara tıklayan kullanıcılar genelde sitenizi hızlıca terk eder ve genelde siteye uğramazlar.
  • İçeriklerinizin özgün olduğundan emin olun. Kopya içerik vs. varsa kaldırın.
  • Sitenize ads.txt dosyasını şimdiden ekleyin. Ads.txt dosyası ile alakalı bilgi için tıklayın.
  • Google botlarının sitenize girişine izin verdiğinize emin olun (robots.txt)
  • Reklam kodunu doğru yere yerleştirdiğinizden emin olun. (<head> etiketinin bir altı.)
  • Sitenize Çerez Politikası, Gizlilik Politikası ve Kullanım Koşulları eklemelisiniz. İçeriğinde bu verileri ne yaptığınızı, kullanıcı bu verileri sildirmek istediğinde ne yapmalı hakkında bilgi içermelidir. Sitenizde de çerezleri kullandığınıza dair bir bilgi eklemelisiniz.
    Eğer WordPress kullanıyorsanız şu eklentiyi kullanabilirsiniz: Cookie Notice & Compliance for GDPR / CCPA
    Onun dışında farklı altyapı kullanan siteler için şuradan edineceğiniz kodu sitenize ekleyebilirsiniz: Download Cookie Consent | Osano
  • Sitenizde Hakkımda ve İletişim sayfaları da olmalı.
  • Sitenizin AdSense Program Politikalarına ve Google Yayıncı Politikalarına uygun olduğundan emin olun