Google Adsense İrlanda Vergi Bilgileri Ve Hesap Sahibiyle Vergi Levhası Sahibinin Farklı Olması

Ankara Kampüs Sürücü Kursu
Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

anonimkullanici

Üye
Üye
19 Ocak 2024
3
0
1
Google adsense'te yakın zaman önce irlanda vergi bilgilerimi girmem gerektiği konusunda bir bildiri aldım ve girdim. Fakat 18 yaşında olmadığım için adsense hesabını velimin adına açmıştım. Buna rağmen vergi "sosyal medya içerik üreticiliği vergi istisna belgesi"(tam adı böyleydi sanırım emin değilim) benim adıma. İrlanda vergi formunu doldururken vergi istisna belgemi öylece pdf olarak attım. Şuan doğrulama sürecinde ama sorun çıkarır mı diye endişe ediyorum. Adsense hesap sahibiyle belge sahibi uyuşmuyor ve adsense hesabını kendi adıma almam imkansız. Sorun çıkarır mı bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilirse mutlu olurum

Must Leisure

Destek Ekibi
Destek Ekibi
13 Şub 2020
423
176
43
Pdf olarak atmış olduğunuzu vergi belgesi kimin adına düzenlenmiş idi? Anladığım kadarı ile Adsense veliniz adına , belge sizin adınıza mı oluşturulmuş idi ? , Bunu açıklarsanız ona göre cevap veririz.

anonimkullanici

Üye
Üye
19 Ocak 2024
3
0
1
Pdf olarak atmış olduğunuzu vergi belgesi kimin adına düzenlenmiş idi? Anladığım kadarı ile Adsense veliniz adına , belge sizin adınıza mı oluşturulmuş idi ? , Bunu açıklarsanız ona göre cevap veririz.
evet tam olarak o şekilde, belge benim adıma ama adsense hesabı velim adına

Son düzenleme:

Must Leisure

Destek Ekibi
Destek Ekibi
13 Şub 2020
423
176
43
Adsense başkasının adına olsada düzenlenen vergi mükellefiyeti vede buna ait olan iban önemli değil , burada aranan size gelen paradan %15 lik stopaj vergisinin alınmasıdır, Eğer herhangı bir sığorta kurumuna(emekli) bağlı değil iseniz bağkur sizi mükellef olarak görüp daha çok vergi alır. Bunu diikate alın , eğer ssk devam ediyor ise bundan muaf olursunuz.
Siz devlete ait olan bir bankada böyle bir hesap oluşturdunuz mu ? eğer oluşturmadı iseniz size ait iban versenizde ondan vergi kesilmez