"Sitedeki haber" ibaresinden dolayı sitenizin bir haber platformu olduğunu düşünüyorum. Tam olarak içerik konularını, tarzını ve nasıl yazıldığını bilmemekle beraber ancak şunları söyleyebilirim;
- Kesinlikle başka yerde yayınlanmış hiçbir içeriği direkt olarak yayınlamayın ve özgün yazılar yazmaya devam edin.
- Alıntı yaptığınız hiçbir içeriği direkt olarak paylaşmayın. Konuyla alakalı kendi cümlelerinizden oluşan özgün yazılara ek olarak kısa alıntılar yapın veya alıntı yaptığınız içeriğin devamı olarak bir içerik oluşturun.
Sitenizi konsepti haber tarzında ise veya farklı bir konsepte sahipseniz ancak arada konuyla alakalı haber paylaşıyorsanız ;
(Haber içerikleri hakkında kişisel düşüncedir, herhangi bir kişi veya platform ile alakasız olarak yazılmıştır. Konu sahibine bir itham yoktur ve genel bir düşünce/tavsiye yazısıdır.)
Bazı sitelerde ve bazı yorumlarda denk geldiğim tüm haber platformları (büyük medya grupları hariç kişisel haber platformları gibi) kopya içerik paylaşıyor algısına kesinlikle katılmıyorum. Haberin amacı bir konu hakkında bilgi sahibi olmak ve bu bilgiyi insanlara aktarmaktır. Bu haberleri direkt birincil kaynak veya aracı kaynak yolu ile öğrenmek (sonuç olarak herkes belli kişi, konu ve birimleri takip ederek haberdar oluyor) fark etmeksizin haberin paylaşılmasında herhangi bir sorun veya etik ihlal olduğunu düşünmüyorum. Ancak haberi birincil kaynaktan öğrenmediyseniz, herhangi bir platform veya haber sitesinde gördüyseniz kesinlikle paylaşmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar var.
Örnek olarak herhangi bir konu hakkında bir haber yazacaksınız. Bu haberi birincil kaynaktan değil de takip ettiğiniz bir X sitesinde gördünüz ve takipçileriniz, ziyaretçilerinizin bu konudan haberdar olmalarını istiyorsunuz ve paylaşmaya karar verdiniz. Kesinlikle bu haberi direkt X sitesindeki haliyle veya içlerinden bir kaç cümle değiştirerek farklı bir yazıymış gibi lanse etmeyin. Bu X haberi bir oyun ile alakalı diyelim. Oyunun yapımcı, yayıncı firmalarının oyun ile alakalı sayfalarını, açıklamalarını vs araştırın ve yapmak istediğiniz haberle ilgili bilgileri X sitesinde gördüyseniz bile birincil kaynaktan alınan bilgilere dayanarak kendi cümlelerinizle sıfırdan oluşturun.
Not: Ben de kendi sitemde zaman zaman konsept ve konular ile alakalı haber yazıları paylaşıyorum. Bu paylaşımlarda dikkat edilmesi gereken noktaları araştırırken "Haber Paylaşım Platformu" ile alakalı konulara ve sitelere göz gezdirdiğimde karşılaştığım içerikler ve tartışmalardan yola çıkarak bu yazıyı yazdım. Yani tamamen kişisel düşüncelerimdir ve kesinlikle bilgi niteliğinde değildir.