Reklam sınırlanmıştır Trafik Diye Uyarı Geldi

Ankara Kampüs Sürücü Kursu
Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

nuriiozkan

Üye
Üye
5 Şub 2025
4
6
3
Merhabalar 4 yıldır yerliotomobil.org forum sitesinde adsense gelirim oldu. Hiç problem yaşamadım. Hem de Facebook dan paylaşımlarım da oluyordu. Hiç sorun yaşamamıştım. Bu yıl başında o domainimi daha global hale getirmek için com adresine taşıdım.

Site herşey oturdu bende adsense üzerinden bu kez yerliotomobil.com adresi ile başvurdum. Tabi onay aldım. Bir kaç hafta kazanç oldu benim forum sitesinin kendi Facebook hesabından haberlerimi paylaşıyordum. Son paylaştığım konu elimde olmadan etkileşim alınca, trafik sosyalden gelince Adsense beni sanırım yeni başvuru yeni site görerek geçersiz trafikten kısıtına aldı. Mail bana dün geldi. Çok üzüldüm.

Birde siteye farklı diller ekledim örneğin İngilizce ve almanca gibi diller de ekledim. Bundan kaynaklı bir problem olacağını da düşünmüyorum.

Örnek : yerliotomobil.com/de/ ve yerliotomobil.com/en/

Geçersiz trafik yada teşvik trafik ile asla işim olmaz, kullanmadım ve kullanmayı dahi düşünmedim. Ama emeklerim bu şekilde şekilde riskte olması beni çok üzdü. Şu an incelenme aşamasında ve dediklerimin haricinde asla farklı bir illegal bir durum olmadı. Ki adsense 4 yıldır kazanç sağlıyorum. Buna da çok dikkat ederim. Sadece sorun eski siteden yeni siteye geçtik diye trafik Facebook üzerinden geldi diye sorunu oluşturdu. Bu da yeni sitelerin daha çabuk takip sistemine düştüğünden kaynaklı oldu diye düşünüyorum.

Ki forumda üye sayım bile 10 k geçti. İllegal değil doğal olarak site yazı hayatına devam ettiğim için ilerliyor ve büyüyor.
Bu konuda yapılabilecek birşey var mı? Tavsiye ve önerileriniz var mıdır? Adsense başvurusunu da doldurdum. Destek ekibi yardımıyla. Başka yapmam gerekenler var mıdır?

Nise

Yönetici
Yönetici
SEO Uzmanı
Destek Ekibi
30 Haz 2022
15
9
3
Ankara
Selam,

Gönderdiğiniz itiraz formuna yanıt alabildiniz mi? Politikalar ekibi dönüş yaptı mı? Olumsuz cevap alırsanız, bir yakınınız adına yeni bir adsense hesap oluşturun ve başvurunuzu yeniden gönderin. Bilindiği gibi böyle durumlarda tüm sorumluluk yakınınızın olur.

Son durumunuz hakkında bilgi verir misiniz?

nuriiozkan

Üye
Üye
5 Şub 2025
4
6
3
Malesef hala dönüş maili gelmedi. İtiraz ettik maili bekliyoruz. İnşallah tekrar açılır. Dediğiniz gibi sonraki aşamalarda bu şekilde yapacağız artık. Herşeyi onun üzerine devredip tekrar başvuru yaparım. Öneriniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Nise

nuriiozkan

Üye
Üye
5 Şub 2025
4
6
3
Şöyle bir şey oldu mail gelmedi ama reklamdaki kısıt adsense panelden kalktı ve reklam görüntülenmeye başladı. Mail gelmediği için emin olamıyorum kısıt kalktı ama mail gelmedi. Tahmini ne zaman gelir bilmiyorum ama yarım aşama sayılır sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,386
1,450
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Şöyle bir şey oldu mail gelmedi ama reklamdaki kısıt adsense panelden kalktı ve reklam görüntülenmeye başladı. Mail gelmediği için emin olamıyorum kısıt kalktı ama mail gelmedi. Tahmini ne zaman gelir bilmiyorum ama yarım aşama sayılır sanırım.
Tekrar merhaba @nuriiozkan ,

Bu güzel bir haber :) Mail gelmesine gerek yok. Sorunun giderilmiş olmasına sevindim.

Politikalara uygun bol kazançlar dilerim.

nuriiozkan

Üye
Üye
5 Şub 2025
4
6
3
Teşekkürler ederim vallahi kırmızı uyarı kalktı şükür ama tabi artık kendi Facebook sayfamdan bile uzak kalacam organik trafik üzerine yoğunlaşıp belli seo parametrelerine göre daha iyi hale getirecem siteyi bu şekilde bir sorunla karşılaşmamak adına. Kendi facebook sayfamda uzak kalacam ☺️