Yardımcı Olun Lütfen

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

barisbyk

Üye
Üye
28 Ocak 2021
24
4
3
Web sitemi başka bir hostinge taşırken, içeriklerin görsellerinin veritabanı yolları bozulmuş. Böyle bir şey olunca sinirlenip neredeyse tüm içerikleri sildim. 30 bin içerik vardı 29binini sildim. Üstünden 3 ay geçti ara ara içerik yükledim ama googlede görünmem sıfırlandı gözükmğyordum search consoleden kontrol ediyordum. Bu sefer dedim ki bu alan adıyla sıfırdan başlıyım şuan öyle yapıyorum yeni bir hostinge sıfırdan kurulum yapıyorum. Search consoleden kaldırdım alan adımı başka yapmam gereken bir şey var mı alan adımı içeriklerimi nasıl kaldırabilirim googleden bir kaç tane var full sıfırlamak istiyorum googleden sıfırdan başlamak istiyorum.

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
SEO Uzmanı
Üye
10 Nis 2018
2,331
1,402
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Web sitemi başka bir hostinge taşırken, içeriklerin görsellerinin veritabanı yolları bozulmuş. Böyle bir şey olunca sinirlenip neredeyse tüm içerikleri sildim. 30 bin içerik vardı 29binini sildim. Üstünden 3 ay geçti ara ara içerik yükledim ama googlede görünmem sıfırlandı gözükmğyordum search consoleden kontrol ediyordum. Bu sefer dedim ki bu alan adıyla sıfırdan başlıyım şuan öyle yapıyorum yeni bir hostinge sıfırdan kurulum yapıyorum. Search consoleden kaldırdım alan adımı başka yapmam gereken bir şey var mı alan adımı içeriklerimi nasıl kaldırabilirim googleden bir kaç tane var full sıfırlamak istiyorum googleden sıfırdan başlamak istiyorum.
Merhaba,

Search Console üzerinden yeni alan adınızla içeriklerinizi google a gönderdiğinizde yaklaşık 2 ay içerisinde arama sonuçlarında görünmeye başlar.

Son olarak kaldırılmasını istediğiniz eski içeriklerinizi bu link üzerinden google tarafına iletmenizde fayda var.

İyi dileklerimle

• Beğen
Tepkiler: selims

selims

Üye
Üye
24 Mar 2023
3
2
3
Hızlı indexleme için bir yazı paylaşıyorum. Merhaba Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Google için kit kurulumunu yaptıktan sonra yazılan her içeriği görünmesi, site imap içeriğinin de günlük index alması için anlık index oluşturma (index çağırma) eklentilerinden yararlanabilirsin. Günlük trend kelimeleri takip edip öncelik içeriklerini ona göre oluşturabilirsin. Böylelikle Google seni önce tanımaya başlayacak. Search consolda aramada gözükme ile tıklama oranın ne kadar 1 e yakınsa o kelime seo için en uygun kelime olarak alınır. Search sıralamasında olup okuyucu eğer site başlığına tıklarsa google seni daha fazla yukarı çıkarır. bu da Seo için Meta giriş cümlenin iyi olmasına bağlıdır.
Başlangıç olarak hızlı indexleme için:
1- Seo kelimesi - başlıkte seo barındırma - 300 kelimeden fazla özgün içerik - İçerikte en az 2-3 kelime seo kelimesi barındırma-Meta açıklamasında Seo kelime barındırma ve 10-12 kelime anlamlı merak uyandırıcı cümle yazmak faydalı olur.
2- Sıklıkla içerik oluşması lazım- oluşan içerikleri index eklentisi ile indexleyip anlık aramalara düşürebilirsin. Yazılan Seo kelimelerini searchta aratıp, son sayfalarda ise , kelime değişikliği düzenlemesi ile ilk sayfaya da taşıyabilirsin.
3- Belirli bir zaman sonra Google siteyi zaman olarak okuyucuyu tuttuğunu farkederse tüm sitene 1 sene önce search konsolda kimsenin okumadığı bir sayfana bile yönlendirebilir.
4-index için site map ve yönlendirmelerin aktif ve düzgün olması lazım.
5- Site hızı , Site hızı için çok basit bir temalı site seçmen gerekli. öncelik Google seni tanısın bu nedenle mobil de açılış süren 1 saniyeyi geçmemeli, bunun için sitedeki görselleri düşük boyutta , ilk açılış için site robotlarını da ona göre düzenlemeni öneririm. Örneğin mobilde ilk girişte sadece telefon ekranının gördüğü alanı görüntüle yaparsan tüm siteyi yüklemek için süre zamandan çalmaz. Google iki aynı seo kelimeli sitenin hangisini ilk sırada göstereceğini site hızına göre bakıp sıralıyor. temanın güzel olması önemli değil , sitenin rahat ulşabilir olması ve okuyucunun da içerikte süre olarak kalması gerekir. Google index için bunu önemsiyor.

bu işlemleri yaptıktan 1 hafta sonra paylaştığın yazıları instant index gibi eklentiler (index çağır eklentisi) kullandığında yazdığın yazının 2 dk içerisinde düşmesine şahit olacaksın. Örneğin elon musk'ın r34 uydusu patladı. Seo kelimen "R34 uydusu patladı" yada "Elon musk uydusu patladı" insanlar bu konuyu 48 saat araştıracaklardır. yazdığın anda 2 dk içerisinde tıklama alacak bu şekilde bir yazıdan fazlaca tıklama alacaksın. Buda indexleme için google'nin sana daha hızlı cevap vermesine yol açacak.