1 günde politika ihlali uyarısı ve red

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

okan

Üye
Üye
3 Haz 2019
9
5
3
Arkadaşlar mevcut hali hazırda var olan adsense hesabıma yeni bir domain daha eklemek istiyorum.
Adsense hesabım 5 yılı devirdi.
Ancak site bir türlü onay almıyor. Sürekli politika ihlali uyarısı alıyorum.
Site içeriği tamamen özgün tema lisanslı publisher teması.

sanalkatip.net

Ekstra olarak daha önce farklı bir adsense hesabında bulunuyordu bu domain. Adsense de kimlik onayı yapıldı aradan 1 ay sonra adsense hesabı iptal edildi diye bir mail geldi. Sadece mail geldi neden nasıl gibi bir uyarı bildiri gelmedi.
Ama domain de bir problem yaşanmadı. webmaster tools indexler vs.

Bilgi verebileceklere teşekkür ederim.

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Arkadaşlar mevcut hali hazırda var olan adsense hesabıma yeni bir domain daha eklemek istiyorum.
Adsense hesabım 5 yılı devirdi.
Ancak site bir türlü onay almıyor. Sürekli politika ihlali uyarısı alıyorum.
Site içeriği tamamen özgün tema lisanslı publisher teması.

sanalkatip.net

Ekstra olarak daha önce farklı bir adsense hesabında bulunuyordu bu domain. Adsense de kimlik onayı yapıldı aradan 1 ay sonra adsense hesabı iptal edildi diye bir mail geldi. Sadece mail geldi neden nasıl gibi bir uyarı bildiri gelmedi.
Ama domain de bir problem yaşanmadı. webmaster tools indexler vs.

Bilgi verebileceklere teşekkür ederim.
Merhaba,

İki türlü yasaklılık durumu vardır. Bir tanesi site tabanlı diğeri ise hesap tabanlıdır. Her ikisi üzerinden de yasaklılık durumu söz konusu ise hem adsense hesabı kullanamaz ve hem de URL adresini kullanamazsınız. Politika ihlaline neden olan URL adresinde bulunan herhangi bir sayfada, daha önce yasaklanan adsense hesabı ile ilgili herhangi bir kod mevcut ise, robot tararken tespit eder ve rapor eder.

- Tüm kodları temizlediğinize emin olun,
- Trafik kalitenizi kontrol edin, tamamen organik olması gerekiyor (değilse bu da politika ihlali sayılıyor)
- Telif hakkıyla korunan içerikler, kopya içerikler, tekrarlayan yada derleme içerikler var mı filtre edin,
- Yukardaki ilettiğim durumları kontrol ettikten sonra, Politika uygunluk kontrolü için bu linke üzerinden inceleme isteğinde bulunabilirsiniz.
- Adsense hesabınız normal ve sağlıklı ise, sitelerim sekmesinden eklediğiniz sitenin durumunu bu makale yardımı ile kontrol edin.
- Son olarak bu makalenin en altındaki 'Sitenizde Politika İhlalleri Varsa' konulu bölümü dikkatlice inceleyin.

Kolaylıklar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: okan ve gugilabla

okan

Üye
Üye
3 Haz 2019
9
5
3
Site tabanlı yasaklılık olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim.
Hesabımda zaten farklı bir domain var. Duruyor. Onda bir problem yok. Bu yeni eklediğim domainin yasaklı olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim.
Adsense ban kontrol tarzındaki sistemlerde yasaklı görünmüyor sitem.
Sitenin temasını değiştirdim, herhangi bir kod vs kalmadı.
İçeriklerim tamamen özgün, aramalarım tamamen organik google dan geliyor. Sosyal medyadan hit vs hiç bir çekim yapılmadı.
İstediği herşeyi sağlıyorum, algoritma birşeye takılıyor. Kafayı yicem, bu kadar emek masraf boşa gidiyor.

Google site kit eklentisi aktifti sitede. Onu devre dışı bıraktım. Tekrar yolladım bakalım. İnşallah ondandır ya.

gugilabla

Google Platinum Product Expert
Yönetici
SEO Uzmanı
Destek Ekibi
6 Ağu 2019
117
80
28
Ireland - Dublin
Site tabanlı yasaklılık olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim.
Hesabımda zaten farklı bir domain var. Duruyor. Onda bir problem yok. Bu yeni eklediğim domainin yasaklı olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim.
Adsense ban kontrol tarzındaki sistemlerde yasaklı görünmüyor sitem.
Sitenin temasını değiştirdim, herhangi bir kod vs kalmadı.
İçeriklerim tamamen özgün, aramalarım tamamen organik google dan geliyor. Sosyal medyadan hit vs hiç bir çekim yapılmadı.
İstediği herşeyi sağlıyorum, algoritma birşeye takılıyor. Kafayı yicem, bu kadar emek masraf boşa gidiyor.

Google site kit eklentisi aktifti sitede. Onu devre dışı bıraktım. Tekrar yolladım bakalım. İnşallah ondandır ya.
Selam,

Ban kontrol diye bir mekanizma mevcut değildir. Bahsettiğiniz sitelerin doğruluk payı yoktur. Herşey normal ve farklı bir domainde reklamlarınız aktifse, ya siteniz yasaklıdır yada içerikleriniz politika ihlali içeriyordur.

Son paragrafınız için bende aynı dileklerde bulunuyorum.

okan

Üye
Üye
3 Haz 2019
9
5
3
tek ihtimal kalıyor, bu domaine ait eski adsense hesabı domainde reklam gösterimi aktifken durduk yere hiç bir gerekçe olmadan hesabınız iptal edildi, uyarısı geldiği için domain de politika ihlali alıyor.