Merhabalar benim bir teknoloji haberleri tarzında sitem var.Ama site .tk domainli internette buna rağmen onay alanları gördüm.Site
www.teknolojidostu.tk Ama ben ne yaptıysam alamadım onay.Program politikası sorunu verip duruyor.Bir de tek adsense hesabı diyor daha önceden form gönderip kapattırdım 3 tane adsense hesabını farklı yıllarda açmıştım rastgele siteler onların hesapları.Hepsini kapattım 1 tane hesap var şu an bir de 2014 yılından bir hesap var onun şifresini bilmiyorum ama onun adsense onayı vardı 5 yıldır girilmiyor hesaba lokasyondan mı aynı olarak görüyor anlamadım ki.Siteye bi' adsense alsam sürekli içerik girip com domaine geçiş yapacağım fakat bu sebeplerden dolayı çöpe gitmesin diye almıyorum şu an.Siteyi incelerseniz sevinirim eksikleri düzeltmeye çalışırım.
Bir de içerik olarak sorum olacak şimdi teknoloji haberleri şu anlık paylaşmıyorum fazla daha çok nasıl yapılır tarzında paylaşıyorum ama diğer sitelerle aynı yazılar olacak teknoloji haberlerini kendim tamamen uyduracak halim yok.Teşekkürler yanıtlarınızı bekliyorum.
Merhaba
@justw,
Sitenizi incelediğimde, içeriklerinizin (ekran görüntüsünden de anlaşıldığı gibi) bazıları derleme, kopya ve alıntı içerikler olduğundan, Google Bot (Adsense Tarayıcısı) bu durumu kopya içerik olarak işaretler. İçerik için AdSense, adındanda anlaşılacağı üzere, içeriklerinize bakar ve bu durumun tamamen özgün olmasını, benzersiz ve kullanıcılara değer katan tarzdan olmasını ister.
Ayrıca, otomatik reklamlar için mobil platformda, sitenizi aşağı kaydırınca logonuz sabit kalıyor, otomatik reklam yerleşimini engelliyor. Bu durumu da düzeltmeniz gerekecek. (ekran görüntüsünde mevcut)
Temel bilmeniz gerekenler:
Adsense için başvuru yapmadan önce, sitenizin hazır olup olmadığını
bu makaleyi inceleyerek kontrol edebilirsiniz. Sitenizde bulunan içeriklerin
AdSense Program Politikalarına uygun olması gerektiğini de bilmenizi istiyorum.
Yukarıdaki iki makaleyi inceledikten sonra, bilmeniz gerekenler:
- İçerik olarak zengin ve
tamamen özgün, benzersiz, kullanıcılara değer katan içerikler olması,
- Organik trafiğinizin iyi durumda olması, (
Google analytics - Edinme - Tüm trafik - kaynak aracı sekmesinde Google / Organic ilk sırada olmalıdır)
- Daha evvel AdSense ile ilgili politika ihlali yaşamamış bir URL adresi ile başvuru yapmanız,
- Başvuru yaptığınızda
Otomatik reklam kodunuzu, reklam sunumu yapmak istediğiniz her sayfanın <head> etiketi arasına doğru bir şekilde yerleştirmiş olmanız,
- URL yaşının en az 2 ayını doldurmuş olması (site.com gibi URL adresleri için)
- Gezinmesi kolay ve kullanıcıların aradığını rahatlıkla bulabileceği bir yapıda tasarıma sahip olmanız,
- Kopya, tekrarlayan içerik, yapım aşamasında, 404 hatası, telif hakkı gibi unsurlara yer vermemeniz,
- Açılır menü kullanmamanız (
reklam yerleşimi politikalarına göre uygun değildir),
- Başvuru aşamasında ve başvurunuz devam ederken, Farklı reklamveren şirketlere ait doğrulama kodları yada reklamlara yer vermemeniz,
- Popup açılır menü ve pencerelere yer vermemeniz,
- Siteniz kodlarında belirli periyotlarda sayfa yenileyen kod olmaması,
- Mobil platform testlerini başarı ile geçmiş olması (
Google search console ile test edebilirsiniz)
Bu gereksinimleri yerine getirdikten sonra, başvuru öncesi bize bilgi iletmeniz dahilinde tekrar değerlendirme yapar ve sizi yönlendiririz.