15 gündür site genelinde kısıtlanmış talep sorununu çözemiyorum

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Hanifi

Üye
Üye
20 Şub 2020
8
3
3
Yaklaşık 15 gün önce Google site genelinde kısıtlanmış talep sorunu uyarısı aldım. Ne yaptıysam düzelmedi. Tüm reklamları kaldırdım yine düzelmedi. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Uyarının olduğu sayfayı atıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İhlal nerede?

İncelemeden gelen sonuç;
Gönderdiğiniz itiraz için teşekkür ederiz. Ancak, bize ilettiğiniz görüşleri değerlendirdikten sonra, sitenin, program politikalarını hâlâ ihlal ettiğini tespit ettiğimiz için sitede reklam sunumunu şimdilik tekrar etkinleştiremiyoruz.
İhlalin söz konusu olduğu örnek sayfa: 1.Sınıf ilk Okuma Yazma Ders Kitabı Pdf indir 2019 2020 MEB

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-03-03-00-09-03-982_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_2020-03-03-00-09-03-982_com.google.android.gm.jpg
    668.3 KB · Görüntüleme: 5

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Yaklaşık 15 gün önce Google site genelinde kısıtlanmış talep sorunu uyarısı aldım. Ne yaptıysam düzelmedi. Tüm reklamları kaldırdım yine düzelmedi. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Uyarının olduğu sayfayı atıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İhlal nerede?

İncelemeden gelen sonuç;
Gönderdiğiniz itiraz için teşekkür ederiz. Ancak, bize ilettiğiniz görüşleri değerlendirdikten sonra, sitenin, program politikalarını hâlâ ihlal ettiğini tespit ettiğimiz için sitede reklam sunumunu şimdilik tekrar etkinleştiremiyoruz.
İhlalin söz konusu olduğu örnek sayfa: 1.Sınıf ilk Okuma Yazma Ders Kitabı Pdf indir 2019 2020 MEB

Merhaba,

Sitenizi inceledim. Farklı reklam veren şirkete ait reklamlar, popup olarak açılıyor. Bu durumu düzeltmeli yada bahse konu reklamları kaldırmalısınız. Diğer konu ise indirme linkine dokununca google drive üzerinden dosya indirmeye yönlendiriyor ve link kırık çıkıyor. Sitenize bahse konu dosyaları (root alanına) eklemeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca içeriklerin size ait olması çok önemlidir.

Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra, incelemeye göndermeden önce tekrar bilgi vermenizi rica eder, kolaylıklar dilerim.

İyi dileklerimle,

• Beğen
Tepkiler: Hanifi

Hanifi

Üye
Üye
20 Şub 2020
8
3
3
Merhaba,

Sitenizi inceledim. Farklı reklam veren şirkete ait reklamlar, popup olarak açılıyor. Bu durumu düzeltmeli yada bahse konu reklamları kaldırmalısınız. Diğer konu ise indirme linkine dokununca google drive üzerinden dosya indirmeye yönlendiriyor ve link kırık çıkıyor. Sitenize bahse konu dosyaları (root alanına) eklemeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca içeriklerin size ait olması çok önemlidir.

Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra, incelemeye göndermeden önce tekrar bilgi vermenizi rica eder, kolaylıklar dilerim.

İyi dileklerimle,
Teşekkür ederim hocam. Reklamlar önemli değil adsenseden reklam alamayınca koydum.
PDF lerin boyutları büyük olduğu için o şekilde kırıkmış gibi duruyor.
Bu sayfaya benzer 30-40 sayfa bulunuyor. Bunları kaldırsam sorun olur mu? Haliyle 404 hatası verecektir.
Cevap yazarsanız sevinirim. İyi çalışmalar

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Teşekkür ederim hocam. Reklamlar önemli değil adsenseden reklam alamayınca koydum.
Bu sayfaya benzer 30-40 sayfa bulunuyor. Bunları kaldırsam sorun olur mu? Haliyle 404 hatası verecektir.

Tekrar merhaba,

Google bot boyut olayını test edemez, sadece ulaşılıp ulaşılmadığına bakar. 404 hatası almamak için Google Search Console kullanabilir ve sitenizi tarayabilirsiniz. Olası hataları temizledikten ve bahse konu size ilettiğim konuları düzelttikten sonra işlemlere devam etmenizi öneriyorum.

Kolaylıklar diliyorum.

Bayram ŞENAKAR

Dijital Pazarlama Uzmanı
Üye
23 Ocak 2019
366
375
63
24
Malatya
bayramsenakar.com.tr
.htaccess yardımı ile 410 İçerik Silindi etiketi yayımlayarak bu sayfaları kasıtlı olarak kaldırdığınız belirtebilirsiniz arama motorlarına.