Admob Geçersiz Trafik Reklam Kısıtlaması

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

ahmet7753

Üye
Üye
30 Mar 2022
3
1
1
Merhabalar,

Yaklaşık 1-1.5 yıldır Admob kullanıyorum. Apple ve Google store'ları üzerinde 6 tane uygulamam var. Bunlardan belli bir mebla gelir kazanıyorum. 2-3 kez ödeme alabildim lakin sıkça bu reklam kısıtlaması muhabbetiyle karşılaşıyorum. Politika kurallarının hepsine uyuyorum. Kendi cihazlarım test cihazları olarak tanımlı fakat bu kısıtlamalar sürekli gelip gidiyor. Sonuncusu yani şimdiki ise 2 - 3 aydır devam ediyor. Bu sıkıntılarla karşılaşma sürecim Adwords kullanmam ile başladı. Adwords Google'n sağladığı bir hizmet ve bunun için para ödüyoruz. Kullanıcıları Organik olarak arttırmakta cidden çok zor bir süreç bu yüzden Adwords kullanıyorum. Ama bu ani trafik yükselişinden dolayı Google'n böyle reklamları kısıtlaması çok sıkıcı bir durum. Bu durumu da çok saçma buluyorum. Sonuçta Admob'dan 5 alıyorsam 10 Adwords'e veriyorum ikiside Google servisi.

Çözüm önerisi verebilecek biri varsa çok memnun olurum.

Herkese başarılar dilerim.

Uygulamalarım:

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhabalar,

Yaklaşık 1-1.5 yıldır Admob kullanıyorum. Apple ve Google store'ları üzerinde 6 tane uygulamam var. Bunlardan belli bir mebla gelir kazanıyorum. 2-3 kez ödeme alabildim lakin sıkça bu reklam kısıtlaması muhabbetiyle karşılaşıyorum. Politika kurallarının hepsine uyuyorum. Kendi cihazlarım test cihazları olarak tanımlı fakat bu kısıtlamalar sürekli gelip gidiyor. Sonuncusu yani şimdiki ise 2 - 3 aydır devam ediyor. Bu sıkıntılarla karşılaşma sürecim Adwords kullanmam ile başladı. Adwords Google'n sağladığı bir hizmet ve bunun için para ödüyoruz. Kullanıcıları Organik olarak arttırmakta cidden çok zor bir süreç bu yüzden Adwords kullanıyorum. Ama bu ani trafik yükselişinden dolayı Google'n böyle reklamları kısıtlaması çok sıkıcı bir durum. Bu durumu da çok saçma buluyorum. Sonuçta Admob'dan 5 alıyorsam 10 Adwords'e veriyorum ikiside Google servisi.

Çözüm önerisi verebilecek biri varsa çok memnun olurum.

Herkese başarılar dilerim.

Uygulamalarım:

Merhaba,

Evet, Google AdS (Adwords) google ın ürünü ancak adsense yayıncıları için olmadığını bilmenizi istiyorum. Siz sorunu SEM ile değil G Play SEO ile çözüme kavuşturmalısınız. Yani arama sonuçlarında bulunmalı, google play in önerilenlerinde çıkmalı gibi gibi. Organik olmayan, teşvik edilmiş yada yönlenmiş, yapay trafiği asla istemiyor.

Google AdS'i kullanmamaya başladığınızda sorun çözüme kavuşacaktır.

Kolaylıklar dilerim.

ahmet7753

Üye
Üye
30 Mar 2022
3
1
1
Google P'n sıralama algoritması Apple Store kadar iyi değil yeni app'ler baya eziliyor store'da.
Apple'da şansınız daha yüksek. Malum bir kaç bin kullanıcıya ulaşmak için mecburi Adwords kullanıyoruz; isteyerek değil.
Kullanmayı bıraktım Adwords'u; son 4 gündür günlük 5€ ile gelirlerim geri dönmüştü. Bugün 5. gün, gene yasakladılar. Admob cidden çok lanet bir platform.
Amaç ne sebep ne belli değil. Kullanıcı sayılarım belli, günlük her uygulamam için 500 aktif kullanıcı var minimum.
Hepsi gerçek cihaz, bot yok, atak yok, kendi reklamlarıma tıklama yok, kullanıcıların reklamları yanlışlıkla tıklaması imkansız. Geçersiz trafik sorunu diyip 5. günde reklamları yasaklamak nedir?
İşin en kötü kısmı bu konuda yardım alıp sorunun tam olarak ne olduğunu sorabilecek bir yer bile yok. Forum var diyeceksiniz; konu açınca direkt aynı cevapları yazıyorlar her seferinde. Sorunu yaşayan herkese geçmiş olsun, küçük developerlar takılmıyor arkadaşlar..

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

omertuncklc

Üye
Üye
17 Nis 2022
4
5
3
Benzer sorun bizdede var. Yazılım şirketiyiz. Günlük 50 Bin aktif kullanıcısı olan uygulamamız var. Geçersiz Trafik etkinliği nedeniyle hesabımızı kapattılar. Oysa kurallara sıkı sıkıya bağlıyız ve bizden kaynaklanan kesinlikle bir sorun yok. Profesyonel ekibimiz var, hiç bir politika ihlali yada yakın çevremizin reklam tıklama yapması mümkün değil. Yinede bir muhatap bulamamak üzücü.

Facebook reklamlarında benzer bir geçersiz tıklama etkinliği oldu Facebook hemen nasıl olduğunu açıkladı ve derhal düzelttik.
Bunlarda muhatap ta yok, açıklamada yok.

Tavsiye olarak AppLovin üzerinden Facebook meditation yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Google P'n sıralama algoritması Apple Store kadar iyi değil yeni app'ler baya eziliyor store'da.
Apple'da şansınız daha yüksek. Malum bir kaç bin kullanıcıya ulaşmak için mecburi Adwords kullanıyoruz; isteyerek değil.
Kullanmayı bıraktım Adwords'u; son 4 gündür günlük 5€ ile gelirlerim geri dönmüştü. Bugün 5. gün, gene yasakladılar. Admob cidden çok lanet bir platform.
Amaç ne sebep ne belli değil. Kullanıcı sayılarım belli, günlük her uygulamam için 500 aktif kullanıcı var minimum.
Hepsi gerçek cihaz, bot yok, atak yok, kendi reklamlarıma tıklama yok, kullanıcıların reklamları yanlışlıkla tıklaması imkansız. Geçersiz trafik sorunu diyip 5. günde reklamları yasaklamak nedir?
İşin en kötü kısmı bu konuda yardım alıp sorunun tam olarak ne olduğunu sorabilecek bir yer bile yok. Forum var diyeceksiniz; konu açınca direkt aynı cevapları yazıyorlar her seferinde. Sorunu yaşayan herkese geçmiş olsun, küçük developerlar takılmıyor arkadaşlar..
Selam,

Haklısınız arkadaşlar, adsense politikalar ekibine tek ulaşabileceğiniz nokta 'itiraz' formu yoluyla oluyor. Bu durumu Admob tarafından da bu formu doldurarak bildirin. Ayrıca AdMob ile ilgili buradan doğrudan ulaşabileceğiniz bir form mevcuttur.

Umarım en kısa sürede olumlu geri dönüş alır ve sorunlarınız çözüme kavuşur.