AdMob nedir? AdMob Hakkında Temel Bilgiler


Cihat Özgen

Geliştirici
Emekli - Yaşlı
Webmaster
Destek Ekibi
10 Nis 2018
580
567
280
Rusya
www.cihatozgen.net.tr

AdMob nedir?​

Google AdMob, geliştiricilerin mobil uygulamalarından yüksek kaliteli reklamlarla para kazanmalarını kolaylaştırır. AdMob, global reklamveren talebini, yenilikçi reklam biçimlerini ve gelişmiş uygulamalardan para kazandırma teknolojisini bir araya getirerek her bir gösterimin değerini en üst düzeye çıkarır.

Neden reklam gösterilmeli?​

Uygulama kullanıcılarına reklam göstermek, siz kaliteli uygulamalar geliştirmeye odaklanırken işletmenizi büyütmeye yardımcı olması için sürdürülebilir bir gelir kaynağı oluşturmanızı sağlar. Reklamverenler yeni müşterilere ulaşırken, kullanıcılar hem uygulamalardan ücretsiz olarak yararlanır hem de kendileriyle alakalı ürün ve hizmetleri keşfederler. Bu, tüm taraflar (geliştiriciler, kullanıcılar ve reklamverenler) için avantajlıdır.

AdMob'un işleyiş şekli​

Reklamlar, ürün veya hizmetlerini uygulama kullanıcılarına tanıtmak isteyen reklamverenler tarafından oluşturulur ve ücretleri de onlar tarafından ödenir. Uygulamanızda reklamlar için alan oluşturduktan sonra, AdMob, kullanıcılarınızla alakalı reklamlar göstermek için ödeme yapan reklamverenlerle birlikte çalışır.
Google reklam ağı
En büyük global reklam ağlarından biri olan AdMob, dünyanın en büyük markalarından doğrudan tüketicilere satış yapan yeni ve popüler girişimlere kadar, uygulamanızdaki reklam alanı için rekabet eden milyonlarca reklamverenle çalışır. Talep ne kadar fazla olursa gösterilen reklamlar kullanıcılarınızla o kadar alakalı olur ve siz de o kadar fazla gelir elde edersiniz.
Reklam uyumlulaştırma
Reklamveren talebini üçüncü taraf ağlara yayarak daha geniş kapsamlı bir ağ oluşturun. En yüksek ücreti ödeyen ağların reklamlarını göstermenizi ve en yüksek bin gösterim başına maliyeti (BGBM) kazanmanızı sağlamak için işin yorucu kısmını AdMob üstlenir.
Karma gelir modelleri
Uygulama içi reklamcılık stratejinizi uygulama içi satın almalar (UİSA) gibi diğer gelir kaynaklarıyla bir araya getirerek dengeli ve sürdürülebilir bir gelir kaynağı oluşturun.

Reklam biçimleri​

Doğru reklamları doğru kullanıcılara doğru zamanda göstererek bir yandan uygulamanızdan para kazanırken diğer yandan kullanıcılarınıza harika bir deneyim sunmaya devam edebilirsiniz. Aşağıdakiler gibi çeşitli biçimlerden dilediğinizi seçebilirsiniz:
  • Ödüllü: Kullanıcıların bonus puanlar veya oyunda ekstra bir "can" gibi çeşitli uygulama içi ödüller karşılığında etkileşim kurabilecekleri reklamlardır.
  • Yerel: Uygulamanızın bir parçası gibi görünen ve hissettiren özel reklamlardır.
  • Banner: Ekranın üst veya alt kısmına sabitlenebilen dikdörtgen reklamlardır.
  • Geçiş: Doğal ara veya geçiş noktalarında gösterilerek uygulama deneyimini bozmadan ilgi çekici marka deneyimleri oluşturan statik veya video reklamlardır.

AdMob'un avantajları​

AdMob, daha fazla reklamveren talebi ile geliri en üst düzeye çıkarmaya ve dolayısıyla dünya çapında daha yüksek BGBM'ler ve doluluk oranları elde etmeye yardımcı olur. Başarısı kanıtlanmış bir platform olarak hedefimiz, sürdürülebilir gelir akışları oluşturmanıza imkan sağlamanın yanı sıra, sade fakat güçlü araçlarla işinizi de kolaylaştırmaktır.
Geliştiricilerin işletmelerini büyütmelerine nasıl yardımcı olduğumuzu aşağıda okuyabilirsiniz.
Sektörün önde gelen para kazandırma teknolojisiyle uzun süreli gelirinizi en üst düzeye çıkarın:
  • Uyumlulaştırma: AdMob'un uyumlulaştırma platformu, geliştiricilerin birden fazla mobil reklam ağı kurmasına, yönetmesine ve optimize etmesine yardımcı olur. Birden fazla reklam kaynağıyla çalışmak, reklam envanteriniz için rekabet oluşturur ve bu da gelirinizi artırmaya yardımcı olur.
  • Open Bidding: Reklam kaynaklarınız, katılımcı ağların tümüne aynı anda çağrıda bulunarak her bir reklam spotu için gerçek zamanlı olarak teklif verebilir. Bu sayede, her gösterim için en yüksek BGBM'yi kazanırsınız.
Katılımcılarınızla etkileşim kurun: Ödüllü ve yerel reklamlar gibi yenilikçi reklam biçimleri, kullanıcıların memnun ve etkileşimde kalması için kullanıcı deneyimi ile para kazanma arasında bir denge kurmanıza yardımcı olur.
Görevleri otomatik hale getirin: Günlük görevleri halletmesi için otomatik araçlarımızı kullanarak en iyi uygulamaları geliştirmeye daha fazla zaman ayırın.
Markanızı koruyun: Güçlü reklamcılık politikaları, yayıncı kontrolleri ve kapsamlı reklam incelemeleri, markanızı güvende tutmak için uygulamanızda gösterdiğiniz reklam türlerini kontrol etmenize yardımcı olur.
Daha akıllı analizler alın: Firebase için Google Analytics ile sorunsuz entegrasyon sunan AdMob, daha akıllı analizler ve raporlama özellikleri sunar. Böylece kullanıcılarınızın reklamlarla nasıl etkileşim kurduğunu daha iyi anlayabilir ve yaşam boyu değerlerini optimize edebilirsiniz.

AdMob'u kullanmaya başlama​

Uygulama içi reklamlardan en iyi şekilde yararlanmak için dikkate değer bir kullanıcı tabanına sahip olmanız ve kullanıcılarınızın kimlerden oluştuğunu iyi anlamanız gerekir. Bundan sonra AdMob'u kullanmaya başlamak çok kolaydır. Yeni bir AdMob hesabı oluşturmanız veya mevcut Google Ads hesabınızla oturum açmanız yeterlidir.
Uygulamanızdan daha fazla kazanç elde etmeye hazır mısınız? AdMob'u kullanmaya başlayın.
 

Eren "Antares" Akkuş

Google Platin Ürün Uzmanı
Destek Ekibi
21 Nis 2020
328
205
43
Erzurum
erenakkus.com.tr
Ellerinize sağlık hocam.