ads.txt Kök Dizin Problemi (Blogger İçin)

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Srcddn

Üye
Üye
10 Eki 2018
29
23
3
Gaziantep
muhendiscekmecesi.com
Merhabalar;
Dün blogger sayfamda uzun süredir gitmeyen ads.txt yok uyarısını gidermek için blogger ayarlarından kuralınca robots.txt ve ads.txt dosyalarımı düzenledim.
Bugün yeni bir uyarı aldım.
"Kazançlarınız risk altında: Gelirinizin ciddi oranda olumsuz etkilenmesini önlemek için bazı ads.txt dosyası sorunlarını düzeltmeniz gerekir."
Ayrıntısına baktığım zaman ise şunu gördüm;
ads.txt.png
Resmi büyüttüğünüzde dikkat ederseniz muhendiscekmecesi.blogspot.com sitemi muhendiscekmecesi.com adresine yönlendirdiğimi görecekseniz. Lakin blogger başında "www" olmayan adresi kabul etmediğinden adsense alt alan adı olarak www.muhendiscekmecesi.com adresimi de ekledim.
kökdizin.png
Bu resimde blogger ın "www" olmadan yazılan domaini kabul etmediğini göreceksiniz.
Hal böyle iken adsense destek bölümünde bu yazıyı gördüm.
kökdizin2.png
Şimdi bana bir akıl verin. Bu sorunu nasıl çözeceğiz? Çelişkili durumlar mevcut.
Adsense siteler bölümünden muhendiscekmecesi.com sitesini kaldırıp sadece www.muhendiscekmecesi.com olarak mı eklesem diyorum fakat bu seferde adsense support robotların bu kök dizin olayından dolayı ads.txt dosyasını muhendiscekmecesi.com adresinde www olmadan arayacağını söylüyor. Sonra şunu belirtiyor son satırda "www.alan.com/ads.txt adresindeki ads.txt dosyası yalnızca alan.com/ads.txt adresinden bu dosyaya yönlendirme yapılıyorsa taranır." Yahu kardeşim taranır diyorsun taramıyorsun. Bu Google mühendisleri grevde mi acaba?

Sezgin GÜLER

Google Gold Product Expert
Destek Ekibi
  • Beğen
Tepkiler: Srcddn

Srcddn

Üye
Üye
10 Eki 2018
29
23
3
Gaziantep
muhendiscekmecesi.com
Merhaba, ads.txt dosyasını tekrar ekleyin ve fazla uğraşmayın google bot tarama yaptığında düzenlendiği veya değiştiği algılarsa uyarır en kısa sürede düzelecektir zaten eklemişseniz uyarı vermesi sorun değil zamanla hesap güncellemesi yapıldığında düzelecektir endişe etmeyin.

Ayrıca şunu gözden geçirin.
SEO Kaybetmeden Blogger’dan WordPress’e Geçiş
WordPress Sitenize Reklam Kodu Ekleme
Merhaba Sezgin Bey;
ads.txt şuan siteme ekli. Blogger kullandığımdan sadece ilgili bilgileri eklemem yeterli oluyor blogger kullanıcı panelinden. Sizin dediğiniz gibi bir kaç gün en azından haftaya pazartesiye kadar beklemeyi düşünüyorum. Akabinde tekrar konuyu uyandıracağım.

Bunun dışında daha önce açtığım bir soruya cevaben verdiğiniz linkleri önceden incelidiğimi bilmenizi isterim.
İlk bağlantının tarihi 2015 ve bahsettiği eklenti artık çalışmıyor. Zaten ben yabancı bir siteden wordpress geçisin nasıl yapıldığını öğrendim. Bunu da diğer konumda dile getirmiştim. İkinci bağlantıyı ise şu an inceledim faydalı bilgiler var. Bunlar için teşekkür ederim. Diğer taşıma işlemi ile ilgili olan konuyu cevap ile güncelleyeceğim. Orada sorunum biraz farklı. Sanırım daha fazla detay vermem gerekli.
İlginize Teşekkürler...

Srcddn

Üye
Üye
10 Eki 2018
29
23
3
Gaziantep
muhendiscekmecesi.com
Merhabalar. Ads.txt sorununun düzeldiğini bildirmek için yazıyorum.
Yalnız şunu belirteyim arkadaşlar siteyi blogger dan wordpress e taşıdım. Taşıdıktan sonra dosya yöneticisine ads.txt dosyasını atınca sorun düzeldi.
Mühendis Çekmecesi sitemde reklam gösterimi de devam etmekte.

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhabalar. Ads.txt sorununun düzeldiğini bildirmek için yazıyorum.
Yalnız şunu belirteyim arkadaşlar siteyi blogger dan wordpress e taşıdım. Taşıdıktan sonra dosya yöneticisine ads.txt dosyasını atınca sorun düzeldi.
Mühendis Çekmecesi sitemde reklam gösterimi de devam etmekte.

@Srcddn tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim :)

• Beğen
Tepkiler: Srcddn