AdSense Amerika vergi bilgileri ekleme

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

KaanStyle

Üye
Üye
11 Mar 2021
1
0
1
Merhabalar yeni gelen Amerika vergi bilgileri ekleme formunu doldurdum ama takıldığım bir nokta var Abd de gerçekleştirilen hizmetler kısmına evet diyoruz ama bunlar bizim toplam gelirimize vergi eklemezler değilmi sadece Amerika’dan kazandığımız kadarına eklerler? Çünkü gelirim çoğu Türkiye olmak üzere bir çok ülkeden geliyor. Amerika’dan ufak bir miktar kazanıyorum.Toplam kazancıma vergi koymalarından endişeleniyorum sırf bu soruda eveti işaretlediğim için. Hayır dersek kısmına yazmışlar bir sürü şey sizin düşünceniz nedir acaba?

Tamer Arbak

Destek Ekibi
Destek Ekibi
10 Nis 2018
113
73
28
43
Merhabalar yeni gelen Amerika vergi bilgileri ekleme formunu doldurdum ama takıldığım bir nokta var Abd de gerçekleştirilen hizmetler kısmına evet diyoruz ama bunlar bizim toplam gelirimize vergi eklemezler değilmi sadece Amerika’dan kazandığımız kadarına eklerler? Çünkü gelirim çoğu Türkiye olmak üzere bir çok ülkeden geliyor. Amerika’dan ufak bir miktar kazanıyorum.Toplam kazancıma vergi koymalarından endişeleniyorum sırf bu soruda eveti işaretlediğim için. Hayır dersek kısmına yazmışlar bir sürü şey sizin düşünceniz nedir acaba?
Sadece Amerikalı ziyaretçilerden kazandığınız para bu vergi dilimine dahildir. En ufak bir hata payı olmadan adil olarak kesilir.
Örneğin Amerika birleşik devletlerinden gelen ziyaretçilerden 10 TL kazandıysanız bunun %10'u kesilir.

• Beğen
Tepkiler: KaanStyle

Doğukan Demir

Google Diamond Product Expert
Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
adsense-turkce.blogspot.com

Küçük bir düzeltme yapayım. ABD ile Türkiye arasındaki anlaşmadan dolayı ABD izleyicilerinden elde ettiğiniz gelirden %10'u kesilir. Eğer formu doldurmanızsanız dünya geneli kazancınızdan %24'lük bir kesinti yapılır.

Bir örnekle açıklamam gerekirse:
Türkiye'deki bir içerik üretici geçen ay YouTube'dan ₺1000 gelir elde etti. Toplam gelirini olan ₺1000'nin ₺100'sini ABD'deki izleyicilerden elde etti. Bu durumda karşımıza şöyle bir senaryo ortaya çıkıyor:
Kişi Vergi Formunu Doldurmamışsa: Kişi eğer formu doldurmazsa toplam gelirinin %24'ü stopaj vergisi olarak alınır. Bu da ₺240 tekabül ediyor. Form bilgilerini gönderene kadar yalnızca ABD izleyicilerinden elde ettiğiniz kazançtan değil toplam kazancınızdan %24 kesinti yapılacağı anlamına gelir.
Kişi Vergi Formunu Doldurmuş, ABD ile Vergi Anlaşması Olan Bir Ülkede İkamet Ediyor ve Vergi Avantajlarını Talep Ediyorsa: (Yukarıdaki konu linkinde vergi avantajlarını kullanarak formu doldurma adımları paylaşıldı.) Kesilecek vergi ₺10'dir. Çünkü ABD ile Türkiye arasındaki vergi anlaşması gereği ABD'deki izleyicilerden elde ettiği gelirin %10 kesinti yapılır.
Kişi Vergi Formunu Doldurmuştur Fakat ABD ile Vergi Anlaşması Olmayan Bir Ülkede İkamet Ediyordur: (Bu durum Türkiye için geçerli değildir. Türkiye ile ABD arasında vergi anlaşması olduğundan Türkiye'deki içerik üreticilerinden 2. senaryoda belirttiğim gibi ABD'deki izleyicilerden elde ettiği gelirin %10 kesinti yapılacak formu doldururlarsa.) Kesilecek vergi ₺30'dir. Bunun nedeni ABD ile vergi anlaşması olmadığından standart stopaj vergisi uygulanır. Yani ABD'deki izleyicilerden elde ettiği gelirden %30'luk bir kesinti yapılır.

Bu konuda daha fazla bilgi için (İngilizce): Upcoming tax impact for creators outside of the U.S. - YouTube Community

• Beğen
Tepkiler: Tamer Arbak