Adsense gelir vergisi

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Atacbala

Destek Ekibi
Destek Ekibi
16 Eyl 2019
507
304
63
Merhaba, Ayda ortalama 250-300 ₺ kazanıyorum fakat şu vergi olayı beni korkutuyor. Bu gelirle şahıs şirketi kurup masrafları+bağkur ödemesi yapmak imkansız. Fakat vergi dairesine gidip başvurmazsak da her türlü bir gün kapıya gelecekler ki o zamanda bir hayli ceza gelecek... Sizler vergi veriyor musunuz, bu durumda ne yapıyorsunuz? Bir de genç girişimci indirimi için galiba para kazanmaya başladıktan 10 gün içerisinde başvurmak gerekiyormuş, yani benim 5 6 ay oldu. Bu indirim hala geçerli mi ? Bilgisi, tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim...
Selam 30.000 e kadar vergi muafiyeti var sirket kurmadan bu tutari kazanirsaniz devlet size karışmıyor,ama bunun yaninda aylik 50.000+ kazanıpta yine vergi konusuna takilmayan icerik ureticiler var.Ozellikle giriş seviyesinde minik meblağlar için telaş yapmayin

kayra-group-com

Üye
Üye
15 Ara 2019
2
0
1
Selam 30.000 e kadar vergi muafiyeti var sirket kurmadan bu tutari kazanirsaniz devlet size karışmıyor,ama bunun yaninda aylik 50.000+ kazanıpta yine vergi konusuna takilmayan icerik ureticiler var.Ozellikle giriş seviyesinde minik meblağlar için telaş yapmayin
Atacbala 30bin TL altı muafiyet olduğuna dair resmi bir kanıt gösterebilir misiniz. Ben de bu konuda gerçek bilgi arıyordum teşekkürler

bilgigetir

Üye
Üye
21 Ocak 2021
13
6
3
Arkadaşlar en son adsense ödememi 2016 Ocak ayında almışım. daha sonra hesapta 137 TL varken web sitesi işerini filan bıraktım. Yaklaşık 20 gündür reklam yayınlayan bir sitem var ve reklam tıklaması almaya başladı. Bu vergi olaylarından filan 2 gün önce haberim oldu. Ben her şeyi eskiden olduğu gibi sanıyordum. Yasal olarak şirket kurup kayıt olamam ( 657 ye tabiyim ). Bundan sonrası için nasıl bir yol izleyeyim? Para çekme limitine ulaştığımda parayı çekip hesabı mı kapatayım mı yoksa parayı çekmeyerek bekleteyim mi şirketi filan döndürecek kazanca ulaşınca bir yakınıma mı devredeyim hesabı? Bunun çıkar yolu nedir ? Bilgi verirseniz minnettar kalırım..

benkelo

Üye
Üye
18 Ocak 2021
133
39
28
Arkadaşlar en son adsense ödememi 2016 Ocak ayında almışım. daha sonra hesapta 137 TL varken web sitesi işerini filan bıraktım. Yaklaşık 20 gündür reklam yayınlayan bir sitem var ve reklam tıklaması almaya başladı. Bu vergi olaylarından filan 2 gün önce haberim oldu. Ben her şeyi eskiden olduğu gibi sanıyordum. Yasal olarak şirket kurup kayıt olamam ( 657 ye tabiyim ). Bundan sonrası için nasıl bir yol izleyeyim? Para çekme limitine ulaştığımda parayı çekip hesabı mı kapatayım mı yoksa parayı çekmeyerek bekleteyim mi şirketi filan döndürecek kazanca ulaşınca bir yakınıma mı devredeyim hesabı? Bunun çıkar yolu nedir ? Bilgi verirseniz minnettar kalırım..
Bence bir vergi dairesine sorun.