Adsense hesabım geçersiz etkinlik nedeniyle askıya alındı?

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

stanly_ipkis

Üye
Üye
31 May 2019
4
1
3
Merhabalar,

Adsense hesabım, geçersiz etkinlik nedeniyle askıya alındı. Analytics'ten ve ip loglarına baktığımda 5 dk içinde 200 tekil kullancının siteye geldiğini (ve muhtemelen reklamlara tıkladıktan sonra) hemen çıktığını gördüm. Bu kullanıcıların hemen çıkma oranı % 100. Analytics'ten coğrafi olarak baktığımda ülkelerinin "NOT SET" olarak göründüğü anladım. İP logranından baktığımda bunların USA ip leri olduğunu gördüm. Sabotaj formu doldurdum ama henüz geri dönüş olmadı. Merak ettiklerim:

1) Konunun benimle hiç alakası olmamasına ve sitem saldırı almasına rağmen niye ben mağdur ediliyorum. Bu çok saçma değil mi? Birileri siteme saldırıp reklama tıklıyor, adsense bunu, benim yaptığımı düşünüp hesabımı askıya alıyor.

2) İtiraz formu doldurmak dışında yapılabilecek bir şey yok mu? Daha başka bir sitem iki defa saldıya uğradığı için başka bir adsense hesabım banlanmıştı.

3) Geçersiz etkinliği önlemenin bir yolu yok mu? Konuyla ilgili adsense dökümanlarını okudum ama işe yarar bir şey bulamadım.

Cevap verecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhabalar,

Adsense hesabım, geçersiz etkinlik nedeniyle askıya alındı. Analytics'ten ve ip loglarına baktığımda 5 dk içinde 200 tekil kullancının siteye geldiğini (ve muhtemelen reklamlara tıkladıktan sonra) hemen çıktığını gördüm. Bu kullanıcıların hemen çıkma oranı % 100. Analytics'ten coğrafi olarak baktığımda ülkelerinin "NOT SET" olarak göründüğü anladım. İP logranından baktığımda bunların USA ip leri olduğunu gördüm. Sabotaj formu doldurdum ama henüz geri dönüş olmadı. Merak ettiklerim:

1) Konunun benimle hiç alakası olmamasına ve sitem saldırı almasına rağmen niye ben mağdur ediliyorum. Bu çok saçma değil mi? Birileri siteme saldırıp reklama tıklıyor, adsense bunu, benim yaptığımı düşünüp hesabımı askıya alıyor.

2) İtiraz formu doldurmak dışında yapılabilecek bir şey yok mu? Daha başka bir sitem iki defa saldıya uğradığı için başka bir adsense hesabım banlanmıştı.

3) Geçersiz etkinliği önlemenin bir yolu yok mu? Konuyla ilgili adsense dökümanlarını okudum ama işe yarar bir şey bulamadım.

Cevap verecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba @stanly_ipkis ,

Yaşadığınız bu durum evet gerçekten hem can sıkıcı hemde üzücü. Sabotaj bildirim formu harici gerçekten yapılacak herhangi bir şey yok. Sabotaj bildirim formu doldurduğunuzda, ilgili birimin masasına düşüyor ve sıra ile detaylı inceleme yapıyorlar. Geçersiz trafiği önlemenin yolu elbette mevcut, zaten okumuşsunuz, ancak alternatif iletişim yolu bulamadığınız için başka yolu yok mu şeklinde soru ilettiğinizi anlıyorum. Ayrıca bu makaleyi de incelediniz mi?

Ayrıca deniliyor ki: Geçersiz tıklamalarla ilgili endişenizi anlıyoruz. IP adresleri çeşitli kaynaklardan atanabileceği ve sonuç olarak geçerli tıklamalar engellenebileceği için, yayıncıların verdiği IP adreslerini engelleyemiyoruz. IP adreslerini sizin yerinize engelleyemesek de, şüpheli IP adreslerinin sitenizi ziyaret etmesini doğrudan engelleyebileceğiniz çeşitli yollar vardır. İlgili talimatlar için web yöneticinizle iletişime geçmenizi öneririz.

İçeriğini görüntülemek veya filtre listenize eklemek için bir reklamın hedefini ziyaret etmek isterseniz Google Yayıncı Araç Çubuğu'ndan yararlanabilirsiniz. Bu uzantı sayesinde, web sayfalarında gösterilebilecek reklamları görüntüleyebilir, hesabınızda geçersiz tıklamalar oluşturulması konusunda endişelenmeden bu reklamları tıklayabilirsiniz.

stanly_ipkis

Üye
Üye
31 May 2019
4
1
3
Yusuf Bey verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.
Geçersiz trafiği önlemenin yolu ile ilgili makaleyi ve bu makaleyi inceledim. Hem de defalarca. Çünkü yazımda da bahsettim, daha önceden başka bir sitem iki defa saldıya uğradığı için başka bir adsense hesabım banlanmıştı.

Benim vurgulamak istediğim şu: Her iki makalede debelirtilen hususlara uyulsa da web sitesi clickbomb saldırısına uğrayabilir. Çünkü ip engelleme yapsanız dahi bunu aşmanın yolunu buluyorlar.

Sıkıntı, Google'ın bu husuları hiç dikkate almadan direkt olarak hesabı askıya alması veya tamamen kapatması. Reklam kalitesini korumak için ince eleyip sık dokumalarını anlayabilirim ama bizim de onca emeğimiz var. 700 özgün makalenin olduğu bir sitenin, ufacık bir sorunda hesabının askıya alınmasını doğru bulmuyorum. Emeğimiz var işin içinde...

Son olarak şunu sorayım: Clickbomb saldırılarını önlemek için wordpress eklentileri var. İşe yararlığı konusundaki düşüncenizi belitebilirseniz sevinirim.

Tekrar teşekkür ediyorum.

Buğra Gürlek

Üye
Üye
17 Eyl 2019
1
1
3
Merhaba youtube kanalımın adsense hesabı devre dışı bırakıldı. Daha önce 30 bin aboneli kanalımında aynı şekilde olmuştu. Bu kanalı 1 ay önce açmıştım ve 1 hafta öncede para kazanmam açılmıştı bana gelen mailde

Sayın BuğraG,
Yakın zamanda AdSense hesabınızın durumu hakkında adsense-adclicks-noreply@google.com adresinden bir e-posta almış olabilirsiniz. Geçerli bir AdSense hesabı olmadan YouTube İş Ortağı Programı'na katılamazsınız. Geçersiz tıklama etkinliği veya politikaya bağlı diğer nedenler sebebiyle devre dışı bırakılmış olabilecek
ne yapabilirim