Adsense Hesap Açma, Aktifleştirme

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

halilgurbuz

Üye
Üye
25 Mar 2019
68
28
18
Herkese Merhabalar. Forumunuza yeni üye oldum. Umarım ki sorunuma bir çözüm bulabilirim.
2017 senesinde Bir web sitesi ve youtube kanalı kurdum. web sitemde güncel teknoloji haberleri yazıyorum, bunun dışında ağırlıklı olarak Xiaomi ürünlerinin incelemelerinin de bulunduğu bir youtube kanalım var. Daha önce uzun zamandır sadece mail hizmetini kullandığım şahsi bir mail hesabım vardı. Ben bu mail hesabımı web sitem ve youtube kanalıma adsense için bağlamak yerine yeni bir google mail adresi alarak adsense hesabına bağlamak istedim. Yaklaşık 2001 senesinden bu yana kullandığım kendi şahsi mail adresimi kullanmadım.

Yeni açtığım mail adresi ile adsense başvurusu yaptım ve kabul oldu. Ancak kısa bir süre sonra geçersiz tıklama etkinliği diyerek hesap devre dışı bırakıldı. 2001 senesinden bu yana kullandığım mail hesabına bağlı olan da bir youtube kanalı vardı. Burada kendi şahsi videolarımı yayınlıyordum. (Adsense i orada da açmışım hiç hatırlamıyorum) Bu hesap da yeni açtığım hesabın kapatılmasından hemen sonra oda kapatıldı. Yotube kanalım belirlenen kurallar olan 240bin dakika ve 1000 abone üzerinde. sitem ve youtube kanalım için yeni almış olduğum hesabımın tekrar açılmasını nasıl sağlayabilirim? Yada yeni bir kapanmaya maruz kalmayacak adsense hesabı nasıl açabilirim? Yardımcı olabilirmisiniz?

Adsense forumunda Yusuf Ergişi ile daha önce konuştum ancak kendisinden cevap alamadım.

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
@halilgurbuz yeniden selam :)

Yanlış hatırlamıyorsam o zaman görüştüğümüzde de belirtmiştim. Politika ihlali nedeniyle kapatılan (durdurulan) adsense hesapları itiraz olumsuz geldiği taktirde tekrar aktif edilmiyor. Ayrıca kullanıcının yeni bir hesap açmasına müsaade edilmiyor. O zaman size itiraz göndermenizi iletmiştim ve olumsuz cevap aldığınızı iletmiştiniz. Bir kullanıcı sadece bir adsense hesabı oluşturup kullanabiliyor. Dolayısiyla siz o hakkınızı kullanmış oldunuz. Size bir yakınınız adına (tüm sorumluluk yakınınızın olur) hesap açıp ilerleyebilirsiniz demiştim. Yaklaşık bir yıldan fazla oldu sanırım :)

İyi dileklerimle

halilgurbuz

Üye
Üye
25 Mar 2019
68
28
18
@halilgurbuz yeniden selam :)

Yanlış hatırlamıyorsam o zaman görüştüğümüzde de belirtmiştim. Politika ihlali nedeniyle kapatılan (durdurulan) adsense hesapları itiraz olumsuz geldiği taktirde tekrar aktif edilmiyor. Ayrıca kullanıcının yeni bir hesap açmasına müsaade edilmiyor. O zaman size itiraz göndermenizi iletmiştim ve olumsuz cevap aldığınızı iletmiştiniz. Bir kullanıcı sadece bir adsense hesabı oluşturup kullanabiliyor. Dolayısiyla siz o hakkınızı kullanmış oldunuz. Size bir yakınınız adına (tüm sorumluluk yakınınızın olur) hesap açıp ilerleyebilirsiniz demiştim. Yaklaşık bir yıldan fazla oldu sanırım :)

İyi dileklerimle
Merhaba Yusuf bey yeniden selamlar :) Hatırladığınıza sevindim :)

yakınım (eşim adına bir adsense açtım. Ancak şu anda şu uyarıyı veriyor.

www.technoshot.net adresindeki sitenizi AdSense'e bağlayamıyoruz. Lütfen aşağıdaki şartların sağlandığından emin olun:

Siteniz AdSense Program Politikaları'na uygun olmalı

Başka bir AdSense hesabınız olmamalı. Kişi başına yalnızca bir hesaba izin veririz. Başka bir AdSense hesabınız varsa yenisini kullanmak için lütfen bu hesabı kapatın.

diğer hesaplarım olan hgurbuz78@gmail.com ve technoshotnet@gmail.com adresleri adsense için iptal oldu doğru.

şimdi eşimin google hesabından elifbektasgurbuz@gmail.com adresinden başvuru yaptım (www.technoshot.net web sitesi için) ama yukarıdaki uyarıyı alıyorum. Anladığım kadarıyla eski hesapların tamamen kapanması gerekiyor ama ben onları kapatamıyorum ve şeçeneklerde şunlar var.

Sitemin AdSense Program Politikalarına uygun olduğunu ve bunun tek AdSense hesabım olduğunu doğruluyorum

AdSense için farklı bir site kullanmak istiyorum ve bunun tek AdSense hesabım olduğunu doğruluyorum

Nasıl devam etmem gerekiyor.

Anladığım kadarıyla Youtube para kazanma da adsense için belirttiğim www.technoshot.net adresi için adsense onaylanırsa devreye girecek doğrumu?

Youtube Kanalım 4000 saati çoktan geçti ve 1000 abone üzerindeyiz. Buradan bana bir gelir gelse zaten Google reklamları için harcayacağım ama tıkandık kaldık :)

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
@halilgurbuz tekrar selam :)

Ekip arkadaşlarımızın, yaşamış olduğunuz konu ile ilgili hazırlamış olduğu güzel bir makale mevcut. Yaşadığınız bu durumu çözmenin yolu bu makaleden geçiyor. Başkaca bir seçenek mevcut değildir.

Kolaylıklar diliyorum.

halilgurbuz

Üye
Üye
25 Mar 2019
68
28
18
@halilgurbuz tekrar selam :)

Ekip arkadaşlarımızın, yaşamış olduğunuz konu ile ilgili hazırlamış olduğu güzel bir makale mevcut. Yaşadığınız bu durumu çözmenin yolu bu makaleden geçiyor. Başkaca bir seçenek mevcut değildir.

Kolaylıklar diliyorum.
Tekrar selamlar Yusuf bey.
Bahsedilen makaledeki gibi form gönderdim. 1 haftaya kadar sürüyormuş. Beklemedeyim. Umarım bu serüvenimizde mutlu sona ulaşırız. Yeniden çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Tekrar selamlar Yusuf bey.
Bahsedilen makaledeki gibi form gönderdim. 1 haftaya kadar sürüyormuş. Beklemedeyim. Umarım bu serüvenimizde mutlu sona ulaşırız. Yeniden çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Çok teşekkür ederim, umarım :)

halilgurbuz

Üye
Üye
25 Mar 2019
68
28
18
Web sitesinde olan kural ihlallerini bildirmişsiniz teşekkür ederim. Adsense aktif olması için illa bir web sitesi olması şart mı?
Web sitesini tam anlamıyla optimize edemiyorum. Sadece YouTube hesabı için adsense tekrar nasıl aktif edebilirimki? Tek başıma kosturuyorum. Bir çok bilgiye sahip değilim. Web sitesinde ki kodu iptal edip sadece youtube için nasıl yaparım acaba?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Web sitesinde olan kural ihlallerini bildirmişsiniz teşekkür ederim. Adsense aktif olması için illa bir web sitesi olması şart mı?
Web sitesini tam anlamıyla optimize edemiyorum. Sadece YouTube hesabı için adsense tekrar nasıl aktif edebilirimki? Tek başıma kosturuyorum. Bir çok bilgiye sahip değilim. Web sitesinde ki kodu iptal edip sadece youtube için nasıl yaparım acaba?

Tekrar selam,

Sadece Youtube için, youtube üzerinden başvuru göndermeniz gerekiyor. Bu makaleyi inceledikten sonra, youtube ile ilgili soru ve sorunlarınızı youtube ingilizce forum üzeriden takip edebilirsiniz. Bu alanda sadece AdSense ile ilgili soru ve sorunlara, cevap ve çözümler üretiliyor. Anlayışınız için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: halilgurbuz

halilgurbuz

Üye
Üye
25 Mar 2019
68
28
18
Tekrar selam,

Sadece Youtube için, youtube üzerinden başvuru göndermeniz gerekiyor. Bu makaleyi inceledikten sonra, youtube ile ilgili soru ve sorunlarınızı youtube ingilizce forum üzeriden takip edebilirsiniz. Bu alanda sadece AdSense ile ilgili soru ve sorunlara, cevap ve çözümler üretiliyor. Anlayışınız için teşekkürler.
Burdan şunu mu anlamam lazım. Eğer yanlış anladıysam lütfen beni bilgilendirin. Adsense ile Youtube para kazanmanın birbiri ile bağlantısı yok.
Adsense sadece siteler için var. Adsense için bir gmail hesabınızı verdiyseniz bu gmail hesabınıza bağlı olan adsense hesabınızı sadece web sitesi için kullanabilirsiniz.

Eğer Youtube para kazanma aktif olsun istiyorsanız para kazanmayı aktif etmek için adsense hesabı açmanıza gerek yok. onu youtube üzerinde aktif etmeniz gerekiyor. gereklilikleri karşılamanız gerekiyor.

Doğrumu anlamışım?

Mübariz Zülfiqarov

Destek Ekibi
Destek Ekibi
1 Ara 2018
164
193
43
Merhabalar,
Burdan şunu mu anlamam lazım. Eğer yanlış anladıysam lütfen beni bilgilendirin. Adsense ile Youtube para kazanmanın birbiri ile bağlantısı yok.
Adsense sadece siteler için var. Adsense için bir gmail hesabınızı verdiyseniz bu gmail hesabınıza bağlı olan adsense hesabınızı sadece web sitesi için kullanabilirsiniz.

Eğer Youtube para kazanma aktif olsun istiyorsanız para kazanmayı aktif etmek için adsense hesabı açmanıza gerek yok. onu youtube üzerinde aktif etmeniz gerekiyor. gereklilikleri karşılamanız gerekiyor.

Doğrumu anlamışım?
Aslında doğru anladınız fakat şöyle daha açıklayıcı olmak gerekirse, YouTube üzerinden adsense para kazanma başvurusu yapmak istediğinizde yeni bir gmail adresiniz üzerinden yapıcaksınız. Fakat direk adsenseye kaydolup url kısmınada YouTube kanal url linkini yapışdırarak Değil, YouTube üzerinde para kazanma aktifleşdirmek için başvuru yaparak bu işlemleri gerçekleşdireceksinizz Not: 4000 saati ve 1000 ahone sınırını doldurmanız şart, bunlari yapabilmeniz için.

İyi günler dilerim