Adsense için Gizlilik Politikası

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

halil

Üye
Üye
Banlı Üye
1 Ara 2020
180
114
43
Merhaba,
Sitemizdeki Gizlilik Politikası, malumdur ki Google için çok ehemmiyet arz ediyor. Burada sitemizde çerez kullanımı ve onların diğer şahsi malumatlarının saklanması hakkında bilgilendirici olmalıyız.
Peki Google Adsense için sadece "Şahsi kullanımınız ile reklam çerezleri kullanılmaktadır" veya "Google Gizlilik politikası ayrıdır" gibi kısa ifadeler kullanmak kafi midir? Ne denli bir açıklama olmalıdır?

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhaba,
Sitemizdeki Gizlilik Politikası, malumdur ki Google için çok ehemmiyet arz ediyor. Burada sitemizde çerez kullanımı ve onların diğer şahsi malumatlarının saklanması hakkında bilgilendirici olmalıyız.
Peki Google Adsense için sadece "Şahsi kullanımınız ile reklam çerezleri kullanılmaktadır" veya "Google Gizlilik politikası ayrıdır" gibi kısa ifadeler kullanmak kafi midir? Ne denli bir açıklama olmalıdır?
Selam @halil :)

Gizlilik politikası ve çerezlerle ilgili olarak Kişisel verilerin korunması kanununu karıştırmamak adına ilk cümleyi net anladığımı söyleyemem. Şahsi bilgiler için zaten kvkk hakkında sitemizde bilgilendirme mevcuttur. Siz de sitenizde kişisel verilerle ilgili bilgiler topluyor yada toplanmasına sebep oluyorsanız beyanda bulunmalısınız.

Ayrıca Gizlilik politikası konusunda filan yerle aynıdır gibi bilgilendirme yerine, kendinize ait gizlilik politikanızın olması daha doğru olur. Benim ayakkabım Ahmet'in ayakkabı numarası ile aynı demeye benzer ki, belki Ahmet'in ayakları taraklı ya da düztaban :)

Doğru anladığımdan emin olmak için, senden gelecek yanıtı bekliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: halil

halil

Üye
Üye
Banlı Üye
1 Ara 2020
180
114
43
Elbette. Kendi sitemde kendime has bir gizlilik politikası yazacağım. Lakin Adsense genel bir hizmet ve onun veri kullandığı aşikar. Bu konu hakkında ne denli bir açıklama yazılmalıdır, diye sormuştum. Galiba üçüncü taraf hizmetler adı altında bahsedilebilir.