Adsense politika ihlali, önerileriniz

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

TurkCoder

Üye
Üye
24 Kas 2020
6
5
3
Selamlar, öncelikle forum tasarımını çok beğendiğimi söylemeliyim, tasarlayanların eline sağlık :)

Konuya gelince sevgili arkadaşlar, uzun yıllardır pek ilgilenmediğimiz bir blog sitemiz (turkcoder.net) , ayda yılda bir olurda can sıkıntısına bir gönderi eklersek dizinde ilk sıralarda listelendiğini ve hit aldığını gördük ve bir kaç aydır üzerine düşüyoruz. Düzenli içerik giriyoruz, sosyal ağ paylaşımları yapılıyor. Google news, yandex zen, bundle ve squid gibi kaynaklarda yayınlanıyor vb. Hiti de doğal olarak yavaş yavaş yükseliyor. Ama adsense'e bir türlü beğendiremedik. Özet geçmek gerekirse;

9uncu ayda yeni lisanslı güzel bir tema aldık,
Bir editör arkadasla anlaştık ve minimum günde 1 icerik girisi yapılmaya baslandı.
10uncu ayda baglı youtube ve facebook hesaplarına kısa kısa bir kac sponsorlu reklam girdik.
11inci ayda Ads üzerinde google dizini kullanılarak otomatik reklam (yine bir kaç günlüğüne) verildi.

Etkileşim ve hit şuan için beklediğimiz seviyede, günlük ortalama 40-80 arası tekil hit alıyor şu sıralar, çoğunluk organik. Tüm yazılar özgün, görsellerinde %90ı özgün. Eski kısa makalelerin bir çoğunu minimum 500 kelime olacak şekilde güncelledik. Ama gel gelelim adsense bir türlü onay vermedi. Bir kaç kez başvuru gönderdik fakat her defasında politika ihlali sebebiyle reddedildi. Adsenseturkiye.com.tr la yine konu hakkında araştırma yaparken karşılaştım ve adsense destek forumlarındaki uygunluk yazılarından sonra buradan da bir çok örnek vaka konusunu uzun uzun okudum ve bazı düzenlemeler yaptım, fakat yine reddedildi. Akıl akıldan üstündür düşüncesiyle belki bilmediğim görmediğim bir konuyu önerirsiniz amacıyla bu konuyu açıyorum. Okuyan ve cevap veren herkese şimdiden ilgisi için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Caner

Üye
Üye
7 May 2020
24
12
3
Sitede Yandex Verification kodu varsa onay alana kadar kaldırmanızı önerebilirim. Onay aldıktan sonra eklersiniz tekrar.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Caner

Üye
Üye
7 May 2020
24
12
3
Google politik veya başka sebeplerden dolayı Yandex'e sıcak bakmıyor diye düşünüyorum. Yandex ile ilgili kodları onay alana kadar kaldırabilirsiniz.

• Beğen

TurkCoder

Üye
Üye
24 Kas 2020
6
5
3
Yandexle ilgili kodları kaldırarak tekrar başvurdum, hazır hale getiriliyor yazıyor bir kaç gündür, sonucu buradan paylaşacağım, başka öneriler olursa konu güncel.

• Beğen

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Yandexle ilgili kodları kaldırarak tekrar başvurdum, hazır hale getiriliyor yazıyor bir kaç gündür, sonucu buradan paylaşacağım, başka öneriler olursa konu güncel.
Merhaba,

@Caner arkadaşıma değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ederek eklemek istiyorum.

Sitenizin onayını mı bekliyorsunuz veya nasıl onay alacağınızdan emin değil misiniz? Bu videoda Aindreas, sitenizin durumunu nasıl "Onaylandı" olarak değiştirebileceğiniz hakkında tavsiyeler vermekte. Daha fazla ayrıntıyı Yardım Merkezi makalemizden de inceleyebilirsiniz.

Ayrıca sitenize otomatik reklam kodunuzu doğru bir şekilde yerleştirmişsiniz. Google Bot (AdSense tarayıcısı) belirli belirsiz zamanlarda sitenizi ziyaret ediyor, içerikleriniz kontrol ediliyor (özgünlük, benzersizlik, derlenme olup olmadığı, kopya yada tekrarlayan içerikler var mıdır?). Ayrıca trafik durumunuz analiz ediliyor.

Yakında olumlu bir yanıt almanız dileğiyle, başvuru süreciniz bir veya bir buçuk aydan fazla süredir yanıtsız kalırsa, lütfen bizimle tekrar iletişime geçin.

Kolaylıklar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: TurkCoder ve Caner

TurkCoder

Üye
Üye
24 Kas 2020
6
5
3
Merhaba,

@Caner arkadaşıma değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ederek eklemek istiyorum.

Sitenizin onayını mı bekliyorsunuz veya nasıl onay alacağınızdan emin değil misiniz? Bu videoda Aindreas, sitenizin durumunu nasıl "Onaylandı" olarak değiştirebileceğiniz hakkında tavsiyeler vermekte. Daha fazla ayrıntıyı Yardım Merkezi makalemizden de inceleyebilirsiniz.

Ayrıca sitenize otomatik reklam kodunuzu doğru bir şekilde yerleştirmişsiniz. Google Bot (AdSense tarayıcısı) belirli belirsiz zamanlarda sitenizi ziyaret ediyor, içerikleriniz kontrol ediliyor (özgünlük, benzersizlik, derlenme olup olmadığı, kopya yada tekrarlayan içerikler var mıdır?). Ayrıca trafik durumunuz analiz ediliyor.

Yakında olumlu bir yanıt almanız dileğiyle, başvuru süreciniz bir veya bir buçuk aydan fazla süredir yanıtsız kalırsa, lütfen bizimle tekrar iletişime geçin.

Kolaylıklar dilerim.
Teşekkürler ilginiz için. 3 haftalık bekleyişten sonra yine politika ihlali verdi. Hangi politikayı ihlal ediyor olabilir?

• Beğen

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Teşekkürler ilginiz için. 3 haftalık bekleyişten sonra yine politika ihlali verdi. Hangi politikayı ihlal ediyor olabilir?
Merhaba,

Otomatik reklam kodunuzu kaldırmışsınız. Reklam yerleşimi politikalarını ihlal eden açılır menüleri görmekteyim. Popup pencere varsa (çerez kabul, duyuru, onay vb) onları da kaldırmanızı öneriyorum. Footer a şerit şeklinde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca içeriklerinizde yayıncı politika ihlali unsurları var mı tam olarak kontrol etmek için vaktim olmadı. Yayıncılar, Google Yayıncı Politikaları'nı ihlal eden içeriklerin bulunduğu sayfalara AdSense kodu yerleştiremez. Buna uymadığınız takdirde, hesaplarınız askıya alınabilir veya feshedilebilir.

Yayıncılar, içerikleri Google Yayıncı Kısıtlamaları kapsamında olan sayfalara AdSense kodu yerleştirebilir. Ancak bu içeriklerin reklam alma olasılığı, diğer kısıtlanmayan içeriklere göre daha düşük olur.

Trafik durumunuz yapay değilse aslında iyi görünüyor. Almış olduğunuz hatanın içeriği nedir?

TurkCoder

Üye
Üye
24 Kas 2020
6
5
3
Anladım, açılır menüler masaüstünde alt kategorilere hızlı erişim sağlıyor, sayfanın üst kısmındaki reklamı kullanmamıştık bunun için. Adsense için kullanıcı deneyimini zorlaştırmak çok mantıklı görünmüyor, vazgeçeceğiz o halde. Teşekkürler bilgiler için.

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Anladım, açılır menüler masaüstünde alt kategorilere hızlı erişim sağlıyor, adsense için kullanıcı deneyimini zorlaştırmak çok mantıklı görünmüyor, vazgeçeceğiz o halde. Teşekkürler bilgiler için.
Tekrar selam,

Açılır menülerin istenmeme nedeni, ilerde onay aldığınızda menü seçenekleri yerine olası yayınlanan reklamlara yanlışlıkla tıklanma ihtimali olduğundan kabul edilmemektedir. Kullanıcılar ve reklamverenler için iyi bir deneyim sağlanabilmesi için, AdSense programına katılan yayıncıların web yöneticisi kalite yönergelerine uymaları gerekir. Bu yönergeler, siteleri Google'ın kolayca bulabileceği, dizine ekleyebileceği ve sıralayabileceği şekilde oluşturmaya yönelik birçok ipucu sağlamaktadır. Genelde bu ipuçlarını uygulamak, kullanıcılar için olumlu bir deneyim sağlamanıza yardımcı olur. Bu yönergeler son derece kapsamlı olduğundan, aşağıda bazı önemli bilgiler üzerinde durduk:

AdSense'e katılmanın bir sitenin Google arama sonuçları sıralamasındaki yerini etkilemediğini ve sitenin web sayfalarını ana dizinleme botu tarafından taranmak üzere kuyruğa sokmadığını unutmayın. Arama sonuçları sıralamasındaki yerlerini yukarıya taşımak isteyen yayıncılar, tüm yayıncılara açık Web Yöneticisi Merkezi ve Search Console sayfalarımızı ziyaret etmelidir.

Bu yönergelere uygun olmayan siteler arama dizininden çıkarılabilir ve AdSense reklamları devre dışı bırakılabilir. Sitelerinizden birinin başına bu geldiğinde, söz konusu siteyi, yönergelere uygun hale gelecek şekilde değiştirip yeniden değerlendirilmek üzere gönderebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: halil