Herkese merhaba aşağıda ekran alıntısı yaptım uzun zamandır adsense kullanıyorum şimdi gerek ( GDPR mesajı ) Gerek ( CPM ) Ve bunları web siteme eklemem gerekiyormu Sırayla neleri yapmam gerektiğine dair bana bilgi verirseniz çok sevinirm Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba,
Evet Birleşik Arap Emirlikleri tarafı için bu durum gereklidir ve ayarlanması gerekiyor.
Adsense heabınızın üst kısmında görünen uyarı 'GDPR mesajı oluştur' sekmesine dokunduktan sonra karşınıza bir şablon çıkacaktır. Tekrar karşılama mesajı ile GDPR mesajı oluştur sekmesine dokunun ve Şablonun sağ üst köşesinde 'Siteleri seçin' sekmesine dokunarak URL adresinizi ekleyin. Siteleri seçtiğiniz bölümün hemen altında 'Kullanıcı seçimleri' alanındaki sekmeleri aktif edin, yani 'açık' hale getirin. Sitenize daha önceden eklediğiniz Gizlilik Politikanızın url adresini 'Gizlilik politikası URL'si' sekmesine dokunarak ekleyin. Daha sonra Logo eklemeniz gerekecektir. Logo ekledikten sonra onaylayın ve sağ üst köşeden 'Yayınla' sekmesine dokunarak aktif edin.
Son olarak AdSense hesabınızın sol tarafında bulunan sekmelerden 'Gizlilik ve Mesajlaşma' sekmesine dokunarak aktif olup olmadığını kontrol edin. 'GDPR mesajı açık' yazan sekmeye dokunun ve son kontrolü yapın. Durum 'yayınlandı' ve devamında yayınla sekmesi mavi ve aktif olmalıdır.
Bahse konu uyarı kontroller sonrası kendiliğinden kalkacaktır.
İyi dileklerimle