Reklam yerleşim yerlerini değiştiremedim.
<head> kodlarını otomatik reklamlarda problem olmuş mudur düşüncesi ile geçici kaldırdım, sorun geçmeyince tekrar ekledim.
Site hiti 6 k iken bile reklamlarda sorun yoktu şu an 11 k üzerinde bir giriş söz konusu.
Site 6 yıldır hizmet veriyor.
Daha önce hiç böyle bir problem ile karşılaşmadım. Banlanma falan da olmadı.
Diğer sitelerimde günlük giriş sayısı 50 kişi bile değilken aynı reklam kodları ile sorunsuz gösterim yapıyor.
Google sorun giderici ve yardım topluluklarına bir çok kez yazdım ama ne çözüm ne de bir öneriye malesef ulaşamadım.
Sizden yardım bekliyorum.
Sitede 1000'de 1 olsa da reklam gösterimi oluyor denk gelmek çok zor.
Adsense sayfasında gösterim sayısı görünüyor ama reklamlar görünmüyor.
Forum sitelerinde sıklıkla karşılaşılan bu durumun nedenlerini iletmiştim. Sanırım reklamlarımı göremiyorum sorun gidericisini detaylı ve doğru cevaplar vererek takip etmemişsiniz. Siteniz ana sayfasında sohbet ekranı olduğunu iletmişsiniz;
Reklam birimleriniz veya dinamik içeriğinizle Ajax kullanarak iframe'lere reklam mı yerleştiriyorsunuz?Evet ise ;
AdSense politikalarında belirtildiği gibi "Yayıncılar asıl odağın dinamik içerikte (ör. canlı sohbetler, anlık mesajlaşmalar, otomatik olarak yenilenen yorumlar vb.) olduğu sayfalara Google reklamları yerleştiremez." Reklamların beklendiği gibi performans göstereceğini garanti edemeyiz. Denilmektedir.
Sizin içeriklerinize göre hedefleme yapılmış olsa, içeriklerinize uygun olarak, hangi reklam veren nasıl bir reklam tasarlatırdı diye düşündüm. Mesela bekli şöyle bir reklam veren aşağıdaki şekilde binde bir bir reklam verirdi ve sitenizde sunulurdu:
- reklam veren: bağlama (çalgı) ustası reklam verse;
- içeriklerinize göre (çiftleri bağlama) ziyaretçileriniz belki çalgı olarak kullanılan (saz) bağlama göreceklerdi
Diğer örnek:
- kütahya çini ile hazırlanmış bir ürün satan birisinin reklamı aliaddinin lambasını satsa
- aliaddinin cini ürününü almak için dokunun diycekti
İçeriklerinize ve tartışmalara bakıldığında, içeriklerinize uygun reklamlar görmek yerine, tüm ziyaretçiler;
- ilgi alanları ve coğrafi konuma göre reklam sunulduğunda göreceklerdir.
Reklam sunulmak için can atıyor ama, içerikleriniz ise sundurmamak için can atıyor gibi.
Daha önce reklamlar sorunsuzdu demişsiniz, arayüzünüzü değiştirdiniz mi? Güncellesiniz mi (canlı sohbet vs)
Lütfen Adsense Program ve içerik politikaları ile, reklam yerleşimi politikalarını detaylı inceleyin.
Kolaylıklar dilerim