Adsense Sitede Reklam Sunumu Devre Dışı Bırakıldı. İletişim ?

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

negative

Üye
Üye
1 May 2019
3
2
3
Merhaba Değerli arkadaşlar,

AdseneTurkiye' yi bir süredir misafir olarak takip etmekteyim, yayıncılara gerek yayıncılık aşamasındaki ipuçları ve düzenlemeler, gelişmeler ve desteği ile birlikte, hesap ve siteyle ilgili olan engellemelere neden olan politikalara kadar birçok konuda değerli bilgiler verdiğiniz için teşekkürler.

Maalesef, okuyucuyken bir süredir para kazandığım sitem, "Değerli Envanter : Şablon Sayfa" gerekçesiyle site bazında reklam sunumu devre dışı bırakıldı. Hesap etkin duruyor, bunla ilgili önce sitedeki reklamları azalttım, sonra da reklamları daha belirgin hale getirerek, siteye 10 civarı yeni konu içerik girdim ve 2 kere itiraz ettim, tüm içerikler özgün ve hiçbiryerden alınma değil, ancak verilen bilgiler heryerde benzer olduğu için veya kaynakları sabit olduğu için mi böyle şey düşünüyor google bilmiyorum fakat sonuçta hiçbir şekilde kopyala yapıştır derme çatma alıntı içeriklerle yazılmıyor yazılar.

Bu konuda ne yapabilirim öncelikle yardımlarınızı rica ederim? Tam olarak ne isteniyor olabilir ? Çünkü politikayı tamamen okudum ve sağdan soldan alınan hiçbirşey yok, kendim yazıyorum.

Not: Gelen bildirimde, sitenin ana sayfası örnek url olarak gösteriliyor. Kök domain yani.
As stated in our Program policies, we may not show Google ads on pages or apps with little to no value and/or excessive advertising until changes are made. This includes but is not limited to mirroring or framing content from other sources without adding value.
---

Daha sonra, diğer internet sitem de bugün sabah 09.00 itibari ile "ad mislabeling" nedeni ile örnek bir konu sayfası verilerek komple devre dışı bırakılmış.

AD MISLABELING: Publishers may not implement Google ads in a manner that disguises the ads in any way. For instance, publishers may not place ads under misleading headers or titles as this may confuse users into thinking the ads are actually links related to that header. To avoid this issue, we ask that publishers use only "sponsored links" or "advertisements" to label ads. More information about this policy can be found in our help centers:

Bu websitesinde de tüm reklamlara üst satırlarına boşluk bırakarak "Sponsorlu Reklamlar" yazdım , ve buna itiraz edersem olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum, diğeri gibi olumsuz değilim. Ama burda da sıkıntı Adsense Hesabının "Politika Merkezi" bölümüne websitesi düşmedi. Hala ilk sitenin bildirimi duruyor, defalarca yenileyip tekrar hesaba girmeme rağmen politika merkezinde bu sitenin banlandığı görünmüyor ki itiraz edebileyim.

Bu teknik bir sorun mu ? Genelde mail ile reklamlar kapatıldı mesajı gelir, bikaç saat içinde reklamlar durur ve politika merkezine düşerdi. 15 saat oldu hala düşmedi.

Mail ile kendilerine iletişimde bulunabilir miyim? Mail ile destek alabilir miyim her iki konu için de daha olumlu olur mu ? Politika merkezinden olumlu yanıt gelmiyor ama mail atanlardan eski konularda gördüm olumlu ve daha net cevaplar geldiğini gördüm yani şunu yapın bunu yapın şunlar ihlal gibi yol gösteren.

Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler dostlar

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Barış Savran

Adsense Türkiye Destek Ekibi
Destek Ekibi
1 Nis 2019
147
171
43
Muhtenelen reklamlarina bilincli sekilde tiklama durumu olmus. Bunu boyle nokta atisi iel soyleyemeyiz ama durums u;

Kendi reklamlariniza tikladiniz
Reklamalara tiklanmak zorunda biraktiniz
Bilincli sekilde reklamlaar tiklanmasini sagladiniz

Gibi nedenlerden dolayi kapanmis. Buna birsey yapamazsiniz, %100 emin iseniz boyle birsey olmadigina, itiraz edebilirsiniz ama birsey cikacagini sanmiyorum.

Durumu su sekilde anlayabilirsiniz. Mesela istatistlikde birden bire artis oldumu ? bu gibi kucuk ayrintilarda neyi nasil ihlal ettiginizi anlarsiniz

negative

Üye
Üye
1 May 2019
3
2
3
Diğer sitem (dün sabah reklam sunumu devre dışı bırakılan) Şu an itibari ile hala politika merkezi ne düşmedi, o yüzden itiraz da edemiyorum duruma. Politika Merkezine reklam sunumu devre dışı bırakılan sitenin düşmemesi normal mi tam 24 saat geçti ?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
@zibidix1 katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz. Başarılarınızın devamını diliyoruz.

@negative selam,
Öncelikle iyi dilekleriniz ve temennileriniz için çok teşekkürler. Yaşadığınız bu duruma üzüldüm açıkçası ama çözümsüz değil. AdSense hesabınız aktifse hesap bazında değil, site bazında bir yaptırımla karşı karşıya olduğunuzu görüyorum. Sizden istenilen Reklam Yerleşimi Politilarına ters düşen durumları kaldırmanız olmuş. Bu durum reklamların yanlışlıkla tıklanmasına teşvik olarak değerlendirilmekte ve yaptırım uygulanmaktadır. Gerekli düzenlemeyi yaptığınızı iletmişsiniz. İlla ki AdSense hesabınızın politika merkezine bu durumun düşmesini beklemenize gerek yoktur. Bu linkten gerekli açıklamaları yaparak bildirim göndermeniz daha sağlıklı olacaktır.

Kolaylıklar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Demir

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Teşekkür Ederim Destek Ekibinde Çalişmak Cidden İstiyorum .. Saygılar

Aramızda görmekten mutluluk duyacağız :) Her katkınız, değerli her bir yorumunuzla bir adım daha yaklaşmaktasınız. Başarılarınızın devamını dilerim.

Saygılarımla
Yusuf

negative

Üye
Üye
1 May 2019
3
2
3
@Yusuf ERGİŞİ katkılarınız ve görüşünüz için teşekkürler.

İlk itirazım olumlu sonuçlandı çok şükür ve reklam sunumu etkinleştirildi. Ancak diğer internet sitemde maalesef işler biraz daha karışık gibi. Ad Mislabeling ihlali ile gelen bildirimde, içerikle alakalı bazı hususlar da var sanıyorum ve sorunları gidermek için adım adım üzerinde çalışıyorum, gelişme kaydettikçe de itirazda bulunuyorum.

Sizden bir konuda bilgi almak istiyorum. Bildiğiniz gibi ad mislabeling ihlali, reklamların içerikten ayırt edilebilir olması ve içerik ile reklam iç içe ise "sponsorlu bağlantılar" veya "reklamlar" olarak reklamların üstünün etiketlenmesi gerekliliği.

Ancak bağlantı birimlerimde bu gerekli mi onu anlayamadım? Çünkü bağlantı birimleri kendiliğinden "sponsorlu aramalar" şeklinde bir metinle geliyor bildiğiniz gibi. Üzerine ekstradan bir de sponsorlu bağlantılar mı yazmalıyım?

Diğer konu da, aynı siteye itiraz hakkı sayısı nedir, devamlı itiraz edebiliyor muyuz ve hesap düzeyinde kaç ihlalden sonra hesabın banlanma tehlikesine girebileceği tahmininiz, tecrübeniz? Yani şu an 2 sitem ihlal aldı ve 1 site açıldı, diğeri ile de ugrasıyoruz. Aynı site tekrar bir ihlal bulunup banlanabilir tekrar zira ben şikayetler olduğunu düşünüyorum kafaya takılmış durumda :)

Teşekkürler