Adsense ve Admob hesabım kapatıldı

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

DtEray

Üye
Üye
11 Şub 2023
8
2
3
Arkadaslar merhaba,

Adsense ve admob hesabım teşvik edilmiş trafik nedeniyle kapatılmıştır. Dün adblock kullanan oyuncuları tespit etmek için geliştirme yapıyordum. Geliştirme yaparken test modunu açmayı unutmuşum. Bu yüzden dolayı engellendiğimi düşünüyorum. Test modunun uygulamayı yayınlamaya karar verdiğim sırada kapalı olduğunu fark ettim. Gece uygulamayı yayınlamak için play store'a yükledim. Ve öğlede adsense hesabım kapatıldı. Bir geliştiricinin başına gelebilecek olayı yaşadım. Araştırma yaptıktan sonra Admob'da test cihazı ekleme kısmını öğrendim. Keşke daha detaylı bilseydim bunları. Ceza gelince insan bazı şeyleri daha iyi öğreniyor. Üzüldüğüm yanı ise google'ın hiçbir uyarı vermeden hesapları kapatması oldu. Reklamverenleri tabi ki koruyacak ama ceza vermeden önce keşke bizi dinlese. Neyse gelen maili aşağıya bırakıyorum. Hesabımın açılma ihtimali var mı? Reklama teşvik edecek bişe yoktu ama olabilecek şeyleri bile uygulamadan kaldırdım. Neler yapmam gerekiyor? Tecrübeli arkadaşlarımızın tavsiyeleri bekliyorum.

Merhaba,

Bu e-posta, yayıncı hesabınızın (Yayıncı Kodu: pub-xxxxxxxxxxxxxx) AdSense program politikalarımıza uygun olmadığının saptandığını ve sonuç olarak devre dışı bırakıldığını bildirmek için gönderilmiştir. Bu nedenle, AdSense'e bağlı olarak çalışan ürünler (ör. AdMob ve YouTube) üzerinden reklam yayınlama ve para kazanma işlevleri devre dışı bırakılacaktır.

Tüm yayıncılarımızı program politikalarımıza uygun olup olmadıklarını tespit etmek için düzenli olarak inceliyoruz. Yakın zamanda hesabınızda yapılan bir incelemede uzmanlarımız, hesabınızın aşağıdaki politikalara uymadığını tespit etti:

Tespit edilen ihlaller:

Teşvik edilmiş trafik:
TEŞVİK EDİLMİŞ TRAFİK: Program politikalarımızda belirtildiği gibi yayıcıların, kullanıcıları bağlantıları veya reklamları tıklamaya, e-posta okumaya ya da diğer web sitelerinde gezinmeye teşvik eden programlarla alakalı içerik bulunan sitelere Google reklamları yerleştirmesine izin verilmez. Buna otomatik gezinme siteleri, e-posta okuma karşılığında ödeme yapan ağlar ve tıklama karşılığında ödeme yapan çeşitli programları karşılaştıran siteler de dahildir. Bu politikayla ilgili daha fazla bilgiyi yardım merkezlerimizde bulabilirsiniz:

Yasaklanmış içerik (AdSense)
Yasaklanmış içerik (AdMob)

Geçersiz trafik ve/veya yayıncı politikalarımızın ihlali nedeniyle devre dışı bırakılan yayıncılar, gelirlerinin geçersiz olarak tanımlanmamış bölümü ile ilgili yapılacak son bir ödeme için uygun olabilirler. Hesap devre dışı bırakıldıktan sonra, bu son ödemenin (uygun durumlarda) hesaplanabilmesi için 30 günlük bir ödeme bekletme işlemi uygulanır. Bu 30 günlük dönemin ardından, varsa kalan uygun bakiyenizi görüntülemek ve bu bakiyenin ödemesini düzenlemek için lütfen http://www.google.com/adsense adresini ziyaret edin. Geçersiz trafik ve/veya yayıncı politikası ihlalleri nedeniyle son bakiyenizden düşülen tutarlar, uygun ve mümkün olduğu durumlarda etkilenen reklamverenlere geri ödenir.

Bu uygulamayla, reklam ağlarımızın kalitesini ve reklamverenlerimizin çıkarlarını korumayı amaçlıyoruz. İhlali düzeltmek için mülklerde değişiklik yaptıysanız ve artık program politikalarına tamamen uyduklarına inanıyorsanız itiraz formunu kullanarak bizi bilgilendirebilirsiniz. İtirazınızı aldıktan sonra, sizi kısa sürede bilgilendirmek için elimizden geleni yapar ve gerekli gördüğümüz işlemi uygularız. Hesabınızın yeniden etkinleştirileceğini garanti edemeyeceğimizi unutmayın. Yapılan itiraz başvurularının yoğunluğu nedeniyle, bir itirazın çözümünden sonra yeni bir itiraz göndermek için 90 gün beklemelisiniz. Sonuç olarak, itirazınızı göndermeden önce hesabınızın politika ihlali içermediğinden emin olmalısınız.

AdSense Program Politikaları

AdMob Program Politikaları

Ad Manager Program Politikaları

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Son düzenleme:

DtEray

Üye
Üye
11 Şub 2023
8
2
3
@Yusuf ERGİŞİ ve diğer uzmanlarımız, bu işin ustası olarak öneri ve tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Arkadaslar merhaba,

Adsense ve admob hesabım teşvik edilmiş trafik nedeniyle kapatılmıştır. Dün adblock kullanan oyuncuları tespit etmek için geliştirme yapıyordum. Geliştirme yaparken test modunu açmayı unutmuşum. Bu yüzden dolayı engellendiğimi düşünüyorum. Test modunun uygulamayı yayınlamaya karar verdiğim sırada kapalı olduğunu fark ettim. Gece uygulamayı yayınlamak için play store'a yükledim. Ve öğlede adsense hesabım kapatıldı. Bir geliştiricinin başına gelebilecek olayı yaşadım. Araştırma yaptıktan sonra Admob'da test cihazı ekleme kısmını öğrendim. Keşke daha detaylı bilseydim bunları. Ceza gelince insan bazı şeyleri daha iyi öğreniyor. Üzüldüğüm yanı ise google'ın hiçbir uyarı vermeden hesapları kapatması oldu. Reklamverenleri tabi ki koruyacak ama ceza vermeden önce keşke bizi dinlese. Neyse gelen maili aşağıya bırakıyorum. Hesabımın açılma ihtimali var mı? Reklama teşvik edecek bişe yoktu ama olabilecek şeyleri bile uygulamadan kaldırdım. Neler yapmam gerekiyor? Tecrübeli arkadaşlarımızın tavsiyeleri bekliyorum.
Merhaba,

Yaşadığınız bu durum gerçekten can sıkıcı. Ancak Program Politikalarında bu duruma net bir şekilde vurgu yapılmış. Politikaları incelemiş olduğunuzu var sayarak uyarı göndermeden yaptırım uyguluyor. Önce inceleme isteğinde bulunun. Bu aşama yapılması gereken itiraz göndermeniz olacaktır. Yazdığınız bu açıklayıcı mesajı ingilizce ve Türkçe olarak itiraz formuna yazıp göndermenizi tavsiye ediyorum. Politikalar ekibine hiç bir şekilde müdahale şansımız bulunmamaktadır. Kaldı ki kendi iç birimlerinde dahi bir birim diğerinin iş ve işlemlerine asla karışmıyor.

Umarım itiraz gönderdiğinizde olumlu yanıt alırsınız :(

İyi dileklerimle

DtEray

Üye
Üye
11 Şub 2023
8
2
3
Madem hesaplar açılmayacak neden son paragrafı ekleyip gönderiyorlar. Herseyi düzeltince bize tekrar gönderin diyorlar. Anlam veremiyorum bunlara. Düzelince açılabilir mi? Mailin son kısmı aşağıdaki gibi.

"Bu uygulamayla, reklam ağlarımızın kalitesini ve reklamverenlerimizin çıkarlarını korumayı amaçlıyoruz. İhlali düzeltmek için mülklerde değişiklik yaptıysanız ve artık program politikalarına tamamen uyduklarına inanıyorsanız itiraz formunu kullanarak bizi bilgilendirebilirsiniz. İtirazınızı aldıktan sonra, sizi kısa sürede bilgilendirmek için elimizden geleni yapar ve gerekli gördüğümüz işlemi uygularız. Hesabınızın yeniden etkinleştirileceğini garanti edemeyeceğimizi unutmayın. Yapılan itiraz başvurularının yoğunluğu nedeniyle, bir itirazın çözümünden sonra yeni bir itiraz göndermek için 90 gün beklemelisiniz. Sonuç olarak, itirazınızı göndermeden önce hesabınızın politika ihlali içermediğinden emin olmalısınız."

İtiraz formunu sadece ingilizce olarak gönderdim. Bilseydim Türkçe olarakta gönderirdim. İtirazımı aşağıdaki gibi yazıp gönderdim. Uygulama kimliğini bilmediğimden dolayı uygulamanın play store linkini gönderdim. Umarım kabul ederler.

Dear Admob and AdSense Team,

We would like to submit a complaint regarding the closure of our Admob and AdSense accounts due to invalid traffic.

In our app, necessary adjustments have been made to resolve the issues caused by invalid traffic. The app has been re-uploaded to the Play Store and appropriate measures have been taken to prevent such issues from happening again.

Additionally, we think that the closure of our accounts due to invalid traffic may have been caused by our developers forgetting to turn off test mode during the development process. Therefore, we do not think that the closure of our accounts due to invalid traffic was a correct decision. Our developers have been warned about this issue. We are paying as much attention as possible to Google policies. We would like to inform you that we are very dissatisfied with this overlooked problem. Appropriate actions and measures have been taken. You can be sure that this situation will not happen again.

In this case, we kindly request that your team be open to our appeal for the reopening of our accounts and evaluate it. We are pleased to work with you, and we hope to have a better collaboration in the future.

Best regards.

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Tekrar selam,

'Bu uygulamayla, reklam ağlarımızın kalitesini ve reklamverenlerimizin çıkarlarını korumayı amaçlıyoruz. İhlali düzeltmek için mülklerde değişiklik yaptıysanız ve artık program politikalarına tamamen uyduklarına inanıyorsanız itiraz formunu kullanarak bizi bilgilendirebilirsiniz. İtirazınızı aldıktan sonra, sizi kısa sürede bilgilendirmek için elimizden geleni yapar ve gerekli gördüğümüz işlemi uygularız. Hesabınızın yeniden etkinleştirileceğini garanti edemeyeceğimizi unutmayın. Yapılan itiraz başvurularının yoğunluğu nedeniyle, bir itirazın çözümünden sonra yeni bir itiraz göndermek için 90 gün beklemelisiniz. Sonuç olarak, itirazınızı göndermeden önce hesabınızın politika ihlali içermediğinden emin olmalısınız' diyorlar.

Bunun özeti, itirazınızın değerlendirmesi politikalar ekibinin kararına kalıyor anlamına geliyor. Siz itirazınızı yapın, sonuç olumlu gelirse harika bir haber olur :)

DtEray

Üye
Üye
11 Şub 2023
8
2
3
Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Gönderecekleri kararı merakla bekliyorum. Olumlu veya olumsuz burada paylaşırım tekrardan.

• Sevdim
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

DtEray

Üye
Üye
11 Şub 2023
8
2
3
Uygulamayı baştan aşağı inceledik ve adsense'in haklı olabileceğine karar verdik. Türkiye'deki depreme yardım etmek için 3 günlük kazancımızı AFAD'a bağışlayacaktık ve desteklerinizi bekliyoruz tarzında bir duyuru yayınlamıştık. Gece güncelleme yapıp uygulamayı play store'a yükledik. Güncellemeyi inceleyen uzman bu duyuruyu görüp politika ihlali diye bizi kayıt altına almış olabilir. Zaten ihlal olabileceğini anladığımızda duyuruyu aynı gün kaldırmıştık. Bu durumun teşvik edilmiş trafik ihlaline yol açtığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Niyetimiz kötü değildi. Hiç kimse ülkemizde yaşanan bu üzücü olay üzerinden prim yaptığımı düşünmesin. Ben diş hekimiyim reklamlardan gelen parayada ihtiyacım yok. Kazançların hepsinide tüm samimiyetimle söylüyorum AFAD'a bağışlayacaktım. Yazılım işinide küçüklükten beri hobi amaçlı yapıyorum. Bu deneyimimi buraya yazıyorum ki diğer yazılımcı arkadaşlar benim yaptığım hatayı yapmasın. Herkese iyi günler dilerim.

• Sevdim
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Uygulamayı baştan aşağı inceledik ve adsense'in haklı olabileceğine karar verdik. Türkiye'deki depreme yardım etmek için 3 günlük kazancımızı AFAD'a bağışlayacaktık ve desteklerinizi bekliyoruz tarzında bir duyuru yayınlamıştık. Gece güncelleme yapıp uygulamayı play store'a yükledik. Güncellemeyi inceleyen uzman bu duyuruyu görüp politika ihlali diye bizi kayıt altına almış olabilir. Zaten ihlal olabileceğini anladığımızda duyuruyu aynı gün kaldırmıştık. Bu durumun teşvik edilmiş trafik ihlaline yol açtığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Niyetimiz kötü değildi. Hiç kimse ülkemizde yaşanan bu üzücü olay üzerinden prim yaptığımı düşünmesin. Ben diş hekimiyim reklamlardan gelen parayada ihtiyacım yok. Kazançların hepsinide tüm samimiyetimle söylüyorum AFAD'a bağışlayacaktım. Yazılım işinide küçüklükten beri hobi amaçlı yapıyorum. Bu deneyimimi buraya yazıyorum ki diğer yazılımcı arkadaşlar benim yaptığım hatayı yapmasın. Herkese iyi günler dilerim.
Merhaba @DtEray ,

Sizin gibi dürüst insanlar hiç bir zaman kaybetmez. Duyarlılığınız için çok teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

Saygılarımla,
Yusuf

• Sevdim
Tepkiler: DtEray