Adsense Vergi Formu Hakkında Yardım.

Ankara Kampüs Sürücü Kursu
Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

carlito061

Üye
Üye
15 Ocak 2025
2
0
1
İyi günler, youtube kanalı kardeşimin kimliğiyle açılmıştı vergi formları da onun adınaydı banka hesabı vesaire, para ona yatıyordu fakat daha sonra bağ-kur ödemesi yapması gerektiğini anladığımız için ben kendim bu iş için bir hesap açtım.
2025 yılında doluyormuş vergi formunun süresi, şimdi yenisini göndermem gerekiyor. Belgeleri kendimle ilgili göndersem
youtube kanalı farklı kişi adsense vergi formundaki kişi farklı kişi olunca bir sorun olur mu acaba?
(banka hesabı zaten benimdi bu zamana kadar para yatan)

Son düzenleme:

gugilabla

Gugıl Abla
Destek Ekibi
6 Ağu 2019
112
75
28
Ireland - Dublin
İyi günler, youtube kanalı kardeşimin kimliğiyle açılmıştı vergi formları da onun adınaydı banka hesabı vesaire, para ona yatıyordu fakat daha sonra bağ-kur ödemesi yapması gerektiğini anladığımız için ben kendim bu iş için bir hesap açtım.
2025 yılında doluyormuş vergi formunun süresi, şimdi yenisini göndermem gerekiyor. Belgeleri kendimle ilgili göndersem
youtube kanalı farklı kişi adsense vergi formundaki kişi farklı kişi olunca bir sorun olur mu acaba?
(banka hesabı zaten benimdi bu zamana kadar para yatan)
Selam,

Youtube kanalının kime ait olduğunun bir önemi yoktur, önemli olan ödemeyi alan kişinin banka hesabı ve adsense hesap sahibinin aynı kişi olmasıdır. Vergi formu gönderme işlemleri adsense hesabınız onaylandığında başlar. Bu da demek olur ki, adsense hesap sahibi adı soyadı ile vergi formundaki ad ve soyad eşleşiyor mu ona bakılır. Daha sonra kazanç olarak 10usd karşılığı para kazandığınızda, banka hesabı eklemek için sekme aktif olur. Zaten bunu yapmışsınız. Kısaca 500 youtube kanalını tek bir adsense hesabına bağlayabilir ve her bir youtube kanalı bir başkasının olabilir.

iyi günler

carlito061

Üye
Üye
15 Ocak 2025
2
0
1
Selam,

Youtube kanalının kime ait olduğunun bir önemi yoktur, önemli olan ödemeyi alan kişinin banka hesabı ve adsense hesap sahibinin aynı kişi olmasıdır. Vergi formu gönderme işlemleri adsense hesabınız onaylandığında başlar. Bu da demek olur ki, adsense hesap sahibi adı soyadı ile vergi formundaki ad ve soyad eşleşiyor mu ona bakılır. Daha sonra kazanç olarak 10usd karşılığı para kazandığınızda, banka hesabı eklemek için sekme aktif olur. Zaten bunu yapmışsınız. Kısaca 500 youtube kanalını tek bir adsense hesabına bağlayabilir ve her bir youtube kanalı bir başkasının olabilir.

iyi günler
cevabınız için teşekkür ederim, adsense hesabı kardeşimin adına, vergi formu da onun bilgileri. banka hesabı benimdi.
şimdi değiştireyim dedim kullanıcı adını ama beceremedim, mahkeme kararı ile isim değiştirme veya evlenme tarzı olayları kabul ediyor onunla ilgili belgeler istiyor değiştirmek için, biraz daha deneyeyim :)

Kimliğinizi başarılı bir şekilde doğruladıktan sonra ödeme profilinizdeki adınızı değiştiremezsiniz. Adınızı değiştirmek için geçerli bir nedeniniz varsa bize ulaşın diyor tıklıyoruz, ulaşıyoruz ama yine aynı yere dönüyoruz ilginç...

yine kardeşimin adına doldursam formu ona veya bana bir sorun olur mu ileride ondan değiştireyim istedim ama geçenlerde vergi dairesinden çağırdılar vergi kaçırdığımdan şüphelenip 2 yıl önceki 50-60 binlik gelir için olmaz herhalde böyle devam edeyim ben.
vergiyi ödüyoruz ama çağırdılar ne hikmetse, banka otomatik kesiyor zaten o hesap sadece youtube için.
istisna belgesi vs almıştım başvuru yaptığımda gerekenleri yapmıştım yani unuttum tabii şimdi 2-3 yıl oluyor.

Son düzenleme: