Adsense vergi kanunu degişti

Ankara Kampüs Sürücü Kursu
Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,386
1,451
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
artık şirket açmadan verği ödeyebileceksizin
Evet aynen, basın yoluyla tanımlı banka hesabına gönderilen tutar üzerinden doğrudan stopaj kesintisi yapılacak bilgisi verildi. Henüz yasalaştı mı onu bilemiyorum, bağlı bulunduğunuz vergi dairesinden net bilgi alabilirsiniz.

Doğukan Demir

Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
adsense-turkce.blogspot.com
Daha yasalaşmadı. 1 Ekimde meclis açılıyor. O zaman gündeme gelmesi planlanıyor. Ama yasalaşacağına kesin gözü ile bakabiliriz. Tabii paketin içeriğini daha detaylı bilmiyoruz.

tahir01

Üye
Üye
23 Eyl 2021
8
5
3
1- YouTuber’lar başta olmak üzere sanal ortamda para kazanan herkesten yüzde 15 vergi kesilecek.

2- Daha önce yapılan düzenlemeyle yayınlanan reklamlar nedeniyle vergi mükellefi haline gelen bu kişiler ayrıca vergilendirilecek.

yeni bilği bu
2 madde yanlış anlamadı isem daha önce para alıp vergi vermediy isen bunlarında vergisini alacaklar yani ayda 200 tl gelir geldi ve sen vergi ödemedi isen vergisini alacaklar

Doğukan Demir

Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
Önceyi kapsamayacak diye biliyorum. Kapsasa saçma olur. Ayrıca sıkıntı da çıkartır (Vergi cezasını ödeyenler vs.) Kanun yasalaştıktan sonra etki edecektir. Şu anki sisteme göre şirket kurup fatura kesmek hala zorunlu.

tahir01

Üye
Üye
23 Eyl 2021
8
5
3
Yasa meclise sunulmuş

bu geçmişe yönelik kazamçlar için sanırım

İstisnaya ilişkin şartların taşınmadığının tespit edilmesi halinde eksik tahakkuk etmiş olan vergi, vergi ziyaı cezası kesilmek suretiyle gecikme faiziyle birlikte tahsil olunacak.

Son düzenleme:

Doğukan Demir

Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
O haber AdSense yayıncılarını ilgilendirmiyor. Berber, terzi gibi basit usul defter tutan yayınları ilgilendiriyor. AdSense yayıncılarını ilgilendiren kısım:

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

tahir01

Üye
Üye
23 Eyl 2021
8
5
3
peki bu yasa çıktı diyelim, ve belli bir hesap açtık ve paramızı aldık yüzde 15 kesildi herşey tamam buraya kadar:love:
geçmiş de aldığımız diyelimki ayda 200 tl civarı paralar aldık, " 2 yıl boyunca " sonra almadık, geçmişte aldığımız paralara ceza ve faaiz ile birlite bizden alacaklarmı, kısacası geçmişte alınan paralar için faizi ile beraber ceza yarmiyiz ?:mad:

burası karışık işte geçmişte alınan paralar ceza yeme olasılığı var sanırım

tahir01

Üye
Üye
23 Eyl 2021
8
5
3
Arkadaşlar yeni yasa 2022 de yürürlükte olacakmış ve sorduğum soruya söyle bir yanıt aldım

soru= geçmişte alınan paralara küçük gelir elde edenlere ceza alırmı
cevap= geçmişte küçük gelir elde edenlere inceleme yapılmamıştı, o yüzden küçük gelir elde edenler incelenmeyebilir, yani kesin net birşey diyemiyorlar artık ,şansımıza diyelim 2022 yi bekleyip resmi gazetede yayımlanınca alırız, ceza olayıda yersek geçmiş için yapacak birşey yok 😎

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Demir

Doğukan Demir

Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
Çok yüksek bir miktar değilse incelemeye düşeceğini sanmıyorum ama işler belli olmaz :)