AdSense Yardım Topluluğunda Çözülemeyen Sorun

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

glisemi

Üye
Üye
18 Nis 2019
4
3
3
İstanbul
glisemi.com
Merhaba
Google adsense yardım topluluğuna 2 defa yazdım fakat incelendiği halde maalesef cevap verebilen olmadı.

2018 Eylül ayında Glisemi.com ( https://glisemi.com ) isimli site oluşturdum (Wordpress). İçeriğin bir kısmı özgün, bir kısmı alıntı haberler. Alıntı haberlerde Kaynak belirtildi Link verildi. Kullanılan resimler freestock sitelerinden alındı. Bir kaç defa başvuru yaptım fakat " Uzmanlarımız yaptıkları inceleme sonucunda başvurunuzun programımızın ölçütlerini karşılamadığına karar verdi. Maalesef sizi programımıza kabul edemiyoruz." yanıtı geldi.

Yardım bölümünde "İstenmeyen Yazılım Politikası, AdSense program politikaları" nı okudum tek tek kontrol ettim. Özellikle "Reçeteli ilaçların satışı ve Telif hakkıyla korunan materyal" konularını daha dikkatli inceledim. Herhangi bir ihlal yada hata göremedim.

Daha önceden bir Adsense hesabım vardı. Hesabı bu siteyi açmadan önce sildim. Eski hesabı kontrol ettiğimde "Böyle bir hesap bulunmamaktadır" yazıyor. Hesap silinmiş. Birkaç makalenin Google politikalarına ters düşebileceği konusunda emin olmadığım için yayından kaldırmıştım. O linkleri Search Consol da bulamadığı uyarısı gelmişti. Düzeltildi olarak işaretledim. Herhangi bir spam bilgi yok. Alıntı makalelerin çoğu Google reklamlarının yayınlandığı dünya çapında bilinen sağlık sitelerinden.

Hata yada ihlal var mı, sorun nedir lütfen yardımcı olabilir misiniz? Gerekirse ücretli destek alabilirim. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...

adsense.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhaba @glisemi ,

Bizler, içeriklerinizi ve sitenizi incelerken, Sizde web sayfanız ve sayfalarda bulunan açılır menüleri (reklam yerleşimi politikalarına ters bir durumdur) kapatın ve varsa (ki var) popup pencereler vs. onları iptal edin. Web sitenizin hiç bir sayfasında, eski adsense hesabınıza ait herhangi bir kod bulunmasın. Tabi bunun yanında varsa farklı reklam veren şirketlere ait reklam kodları yada doğrulama kodları bunları da kaldırın ve bize tekrar bilgi verin. Bazı sayfalarınız boş ve bu durum istenmez (fermente). Henüz içerik kontrolünüzü (kopya, tekrarlayan, telif hakkı bulunduran) tam olarak kontrol edemedim. Onlara da bakacağım. Ayrıca web sitenizde bir takım müdahale engellemeleri mevcut, örnek sağ tuş, seç, kopyala vs. Sanki bir jpg dosyası gibi sayfalarınız?? Bu şekilde ne ben, nede Google Bot rahat tarama yapabilir :)

Kolaylıklar diliyorum.

Doğukan Demir

Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
adsense-turkce.blogspot.com
  • Beğen

glisemi

Üye
Üye
18 Nis 2019
4
3
3
İstanbul
glisemi.com
Cevabınız için teşekkürler.
Açılır menüleri ( Megamenü) kaldırdım. Popup pencerelerim yok. Eski Adsense kodu yada herhangi bir reklam kodu bulunmuyor.
Boş sayfaların ve kategorilerin hepsini kaldırdım. Sağ tuş engelleme eklentisini iptal ettim. Tekrar başvuru yapmayı denememde fayda var mı?
Tekrar kontrol edebilirseniz sevinirim :)

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Cevabınız için teşekkürler.
Açılır menüleri ( Megamenü) kaldırdım. Popup pencerelerim yok. Eski Adsense kodu yada herhangi bir reklam kodu bulunmuyor.
Boş sayfaların ve kategorilerin hepsini kaldırdım. Sağ tuş engelleme eklentisini iptal ettim. Tekrar başvuru yapmayı denememde fayda var mı?
Tekrar kontrol edebilirseniz sevinirim :)

Tekrar merhabalar,

Açılır menülerden kastım ekran görüntüsünde ilettiğim konudur. Evet popup açılır pencereleri kaldırmışsınız. İlgili düzeltmeleri de yaptıktan sonra, içerikleriniz tamamen özgünse ve trafiğiniz iyi durumda ise tekrar başvuru gönderebilirsiniz. Ayrıca @DoğukanDemir arkadaşımızın iletmiş olduğu mesajı da dikkate almanızı tavsiye ediyorum.

acilirmenuler.JPG

İyi dileklerimle

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Demir

glisemi

Üye
Üye
18 Nis 2019
4
3
3
İstanbul
glisemi.com
@DoğukanDemir arkadaşımızın mesajını dikkatlice inceledim. Yusuf Bey bahsettiğiniz düzeltmelerin hepsini yaptıktan sonra tekrar başvuru yaptım. Maalesef kabul edilmedi.
Sitede özgün içerik kadar alıntı makaleler var ( Kaynakları link verilerek yazının altına yazıldı ) Bu sorun olur mu?
Domain ve site 1 yılını doldurmadığı için olabilir mi? Birde ilk başvuruda Google başvuruyu kabul etmezse tüm düzeltmeleri yaptıktan sonrada kabul etmesi çok zor deniliyor. Doğru mudur?
Sorunu bulmak site yapmaktan daha zormuş :unsure:

• Beğen

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
@DoğukanDemir arkadaşımızın mesajını dikkatlice inceledim. Yusuf Bey bahsettiğiniz düzeltmelerin hepsini yaptıktan sonra tekrar başvuru yaptım. Maalesef kabul edilmedi.
Sitede özgün içerik kadar alıntı makaleler var ( Kaynakları link verilerek yazının altına yazıldı ) Bu sorun olur mu?
Domain ve site 1 yılını doldurmadığı için olabilir mi? Birde ilk başvuruda Google başvuruyu kabul etmezse tüm düzeltmeleri yaptıktan sonrada kabul etmesi çok zor deniliyor. Doğru mudur?
Sorunu bulmak site yapmaktan daha zormuş :unsure:

Tekrar selam @glisemi,

Alıntı makaleler dediğiniz alanları, her ne kadar alıntı yaptığınız adresi belirtmiş olsanızda, Sitenizi AdSense Tarayıcısı (Google Bot) tarayıp incelediğinden, kopya içerik olarak algılıyor olabilir. Ayrıca size iletilen ve düzeltme yapılmasını istediği alanla ilgili nokta atışı bilgi iletilmemektedir.

İçerik için AdSense (İİA) derki:

Genelleme yaparak özet iletiyorum;
- Tamamen özgün ve zengin içerikler (Size ait benzersiz) olmalıdır,
- Kopya ve tekrarlayan içeriklerden şiddetle uzak durmalısınız,
- Sitenizi ziyaret eden kullanıcılara, sitenizi ziyaret etmeleri için bir neden sunmalısınız,
- Kullanıcıların aradıklarını rahatlıkla bulabileceği bir yapı ile, sitenizi dizayn edeceksiniz,
- Yapım aşamasında, hazırlık aşamasında yada boş sayfalara yer vermeyeceksiniz,
- Telif hakkıyla korunan herhangi bir metaryale yada görsele yer vermeyeceksiniz,
- Çok sık kez, bahse konu sorunları gidermeden başvuru göndermeyin, aksi taktirde 'Bu URL AdSense için kullanılamaz' hatası alırsınız.
- Sitenizde ve sayfalarınızda, farklı reklamveren şirketlere ait reklam kodu yada doğrulama kodu bulundurmayacaksınız,
- Sitenizin herhangi bir sayfasında, (yanlışlıkla reklam tıklaması yapılmasına karşın) açılır menüler bulundurmayacaksınız,
- Kendiliğinden açılan, yada belli bir zaman zarfında açılan pop-up pencereler bulundurmayacaksınız,
- site.com gibi URL adreslerinin yaşının 2 ay'ını doldurması yeterlidir,
- Organik trafiğinizin iyi durumda olması gerekir,

gibi gibi.. konulara titizlikle dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Bu konu ile ilgili detaylı bilgi için lütfen, AdSense Program Politikalarını bir kez de olsa (tamamını) gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

glisemi

Üye
Üye
18 Nis 2019
4
3
3
İstanbul
glisemi.com
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra sorunu çözdüm.
Adıma açmış olduğum Google hesabını tamamen sildim kapattım. Daha önce hesap açmamış olan farklı bir kişi adına hesap açtım. Ertesi gün onaylandı.
Sanırım sorun benim daha önce kullanıp silmiş olduğum hesabımla alakalı. Hesap google Adsensse de açık görünüyor olabilir. Bu yüzden benim kendi adıma yeni açtığım hesabı kabul etmedi. Yusuf bey ilk açtığım adıma kayıtlı Adsense hesabını nasıl silebilirim?
Hesabı yönetim bölümünden kapatmıştım. Şuan kayıtlı olan mail adresiyle girmeye çalıştığımda böyle bir hesap bulunamadı uyarısı veriyor. Hasap silinmiş fakat Adsense hesabım var gibi görünüyor sanırım.

• Beğen

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra sorunu çözdüm.
Adıma açmış olduğum Google hesabını tamamen sildim kapattım. Daha önce hesap açmamış olan farklı bir kişi adına hesap açtım. Ertesi gün onaylandı.
Sanırım sorun benim daha önce kullanıp silmiş olduğum hesabımla alakalı. Hesap google Adsensse de açık görünüyor olabilir. Bu yüzden benim kendi adıma yeni açtığım hesabı kabul etmedi. Yusuf bey ilk açtığım adıma kayıtlı Adsense hesabını nasıl silebilirim?
Hesabı yönetim bölümünden kapatmıştım. Şuan kayıtlı olan mail adresiyle girmeye çalıştığımda böyle bir hesap bulunamadı uyarısı veriyor. Hasap silinmiş fakat Adsense hesabım var gibi görünüyor sanırım.

@glisemi selam tekrar,

Google hesabınızı silmeniz, adsense hesabınızın silinmesi anlamına gelmiyor :) AdSense hesabınızın iptal edilmesi için ilgili birimle yazışmamız gerekiyor. Hesabınızın uygunluk durumuna göre de gerekli işlemi yapıyorlar. Rica etsem buradan konu açıp, talebinizi belirttikten sonra:

- Adsense için kullandığınız eposta adresinizi (iptal etmek istediğiniz hesaba ait)
- yayıncı kimlik numarasını bize iletebilir misiniz?

Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Demir