Alakasız Sitelerden Gelen Trafik

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Vieyc

Üye
Üye
6 May 2019
56
62
18
Selamlar,

Uzun süredir bazı sebeplerden ötürü site, forum gibi şeylere uzak kaldım ve bir türlü devam etmeye yönelik bir adım atamadım. Şimdilerde ise yavaştan tekrar başlamaya çalışıyorum. İlk olarak site raporlarına göz atarken zaman zaman farklı 2 erotik siteden farklı 2-3 site kullanıcısı linkinden trafik geldiğini gördüm. Reklam tıklamalarında herhangi bir anormallik yok şu an için. Bu trafik akışı neden gerçekleşir? Bu akışı engellemek için ip engelleme dışında bir yol var mıdır? Uzun vadede reklam görüntüleme ve tıklamalarında bir ihlal olmaması için ne yapmak gerekir?

Sezgin GÜLER

Google Gold Product Expert
Destek Ekibi
Merhaba,

Bu sorunu hemen hemen tüm siteler yaşamaktadır.
Bunu engellemek için Google Analytics aracını kullanarak engelleyebilirsiniz, bunu yapmak için Yönetici kısmına tıklayın ve Filtreler kısmından sitenize gelen sitelerin adreslerini veya ip adreslerini engelleyebilirsiniz. İnceleyin.

Ayrıca sitenize yönelik spam içeren ücretli veya spam bağlantıları Geri bağlantıları reddetme aracını kullanarak daha kaliteli bağlantılar ve SEO çalışması ile arama sonuçlarında daha organik üst sıralarda yer alabilirsiniz. Bir ayrıca daha sitenizi arama sonuçlarında olumsuz etkileyen bağlantıları kaldırmak için ise URL Kaldırma Aracı 'nı kullanabilirsiniz. İnceleyin.

Kendi reklamlarınıza tıklamadığınız ve insanları reklamlara tıklama konusunda teşvik etmediğiniz sürece Politika sorunu yaşamazsınız.
Ayrıca yukarıdaki belirttiklerim sitenize gelen geçersiz trafikler içinde yararlıdır.

Saygılarımla,
Sezgin

• Beğen
Tepkiler: Vieyc

Vieyc

Üye
Üye
6 May 2019
56
62
18
Merhaba,

Bu sorunu hemen hemen tüm siteler yaşamaktadır.
Bunu engellemek için Google Analytics aracını kullanarak engelleyebilirsiniz, bunu yapmak için Yönetici kısmına tıklayın ve Filtreler kısmından sitenize gelen sitelerin adreslerini veya ip adreslerini engelleyebilirsiniz. İnceleyin.

Ayrıca sitenize yönelik spam içeren ücretli veya spam bağlantıları Geri bağlantıları reddetme aracını kullanarak daha kaliteli bağlantılar ve SEO çalışması ile arama sonuçlarında daha organik üst sıralarda yer alabilirsiniz. Bir ayrıca daha sitenizi arama sonuçlarında olumsuz etkileyen bağlantıları kaldırmak için ise URL Kaldırma Aracı 'nı kullanabilirsiniz. İnceleyin.

Kendi reklamlarınıza tıklamadığınız ve insanları reklamlara tıklama konusunda teşvik etmediğiniz sürece Politika sorunu yaşamazsınız.
Ayrıca yukarıdaki belirttiklerim sitenize gelen geçersiz trafikler içinde yararlıdır.

Saygılarımla,
Sezgin

IP adresi engellemek çok kalıcı bir çözüm olmuyor maalesef. Verdiğiniz linklere şöyle bir göz attıktan sonra sanırım en etkili ve kalıcı yol "Geri bağlantıları reddetme" olacaktır. Daha sonra tekrar detaylı olarak inceleyip uygulayacağım. Sorumun karşılığı olan cevabın yanında diğer eklemeleriniz ve tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim.

Sezgin GÜLER

Google Gold Product Expert
Destek Ekibi
IP adresi değil de site adresini hariç tutarak engelleyebilirsiniz ancak doğru yapılandırdığınızdan emin olmalısınız.
IP adresleri genellikle değişken olur bilirsiniz, doğrudan site adreslerini engellemek daha mantıklı olur bu durum yansıması 24 saat sürebilmektedir bazı siteler daha fazla da sürebilir.

Google zaten bunların farkında ve böyle olacağını çok iyi biliyor.
Bu yüzden siz dediğim gibi önlem alırsanız Google'a yardımcı olmuş olursunuz. ;)