Alexa Rank Eklentisinde Traffic Rank in Counter Değeri Boş

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

gugilabla

Google Platinum Product Expert
Yönetici
SEO Uzmanı
Destek Ekibi
6 Ağu 2019
117
81
28
Ireland - Dublin
Bende eklemek istiyorum müsadenizle :)

Sitenizde anahtar kelimeler çok önemli, nereden nasıl yapılıyor onu çok bilmiyorum webmaster değilim ama, arama sonuçlarında öyle kelimeler olmalı ki, o kelimeler aratıldığında sizin sitenizi adres göstermeli ve ziyaretçiler o arama sonuçlarına göre sitenizi ziyaret etmeli diye biliyorum.

Kolay gelsin.

feridearhan

Üye
Üye
21 Kas 2020
34
41
18
Türkiye
feridearhan.com
Merhaba, siteniz belli bir sıralamaya girdiğinde verileriniz görünmeye başlayacaktır. Eskiden site 1milyonuncu sırada yer almaya başladığında veriler görünmeye başlıyordu şu an son durum nedir bilemiyorum.

Hemen çıkma oranı, ziyaretçi sayınız, kaliteli backlinkler, sitenizin güncelliği ile ilgili birçok faktör Alexa sıralamasını etkiliyor. Siteniz ile ilgili yapacağınız her türlü iyileştirme Alexa verilerine yansıyacaktır.

peki sizden ufak bir yardım isteyeyim, En çok merak ettiğim konulardan biri ;

Backlink nasıl edinebilirim ve wordpress'de bunu footer.php'nin içine atmam yeterli oluyor mu

gugilabla

Google Platinum Product Expert
Yönetici
SEO Uzmanı
Destek Ekibi
6 Ağu 2019
117
81
28
Ireland - Dublin

Bir Misafir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
28 May 2019
117
129
43

Backlink nasıl edinebilirim ve wordpress'de bunu footer.php'nin içine atmam yeterli oluyor mu
Siteniz kaliteliyse zamanla yazılarınız dikkat çekmeye başlayacaktır. Böylece bazı sitelerde ve sosyal medyada yazılarınıza link verilerek paylaşılır. Bu şekilde doğal yoldan backlink almış olursunuz. Google doğal yoldan olmasına önem veriyor her zaman. Sizin yine doğal yoldan sayılabilecek backlink elde edebileceğiniz bir seçenek daha var aslında. Kendi sosyal medya hesaplarınıza sitenizin url adresini ekleyerek de bunu yapabilirsiniz. Burada mesela profilinizde sitenizin linkini kullanabilirsiniz.
Wordpress konusunda bir bilgim yok. Diğer ekip arkadaşlarımız bu sorunuz için yardımcı olacaklardır.

edit: Sitenin eski temasında profilde site adresi paylaşılabiliyordu. Bir süre site girmediğim için tema değişikliği ile bu özellik kalkmış olduğunu yeni fark ediyorum.

feridearhan

Üye
Üye
21 Kas 2020
34
41
18
Türkiye
feridearhan.com
Siteniz kaliteliyse zamanla yazılarınız dikkat çekmeye başlayacaktır. Bazı sitelerde ve sosyal medyada yazılarınız link verilerek paylaşmaya başlayacaktır. Bu şekilde doğal yoldan backlink almış olursunuz. Google doğal yoldan olmasını tercih ediyor her zaman. Sizin yine doğal yoldan sayılabilecek backlink elde edebileceğiniz bir seçenek daha var aslında. Kendi sosyal medya hesaplarınızda link vererek de bunu yapabilirsiniz. Burada profilinizde sitenizin linkini kullanabilirsiniz.
Wordpress konusunda bir bilgim yok. Diğer ekip arkadaşlarımız bu sorunuz için yardımcı olacaklardır.
tamam çok teşekkürler değerli yorumunuz için

Bayram ŞENAKAR

Dijital Pazarlama Uzmanı
Üye
23 Ocak 2019
366
375
63
24
Malatya
bayramsenakar.com.tr
Merhabalar @feridearhan,
Öncelikle @halil, @Bir Misafir ve @gugilabla'ya teşekkür ederek konu hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum.

Sitemi google chrome üzerindeki alex eklentisi ile kontrol ettiğimde "Traffic rank in counter" bölümü boş
Alexa siteniz hakkında yeterli bilgi toplamadığında bu durum oluşabilir.

Bunu düzeltmek için benim yapabileceğim birşey var mı yoksa otomatik olan birşey mi ?
Trafiğiniz iyileştikçe ve diğer siteler üzerinden doğal backlink aldıkça Alexa sizi fark edecek ve sıralamay koyacaktır.

trafiği gayet güzel onda problem yok
Asıl odaklanmanız gereken konu budur.

Sitenizde anahtar kelimeler çok önemli, nereden nasıl yapılıyor onu çok bilmiyorum webmaster değilim ama, arama sonuçlarında öyle kelimeler olmalı ki, o kelimeler aratıldığında sizin sitenizi adres göstermeli ve ziyaretçiler o arama sonuçlarına göre sitenizi ziyaret etmeli diye biliyorum.
Bu konuda da bir düzeltme yapmak istiyorum 🙏 Anahtar kelimeler elbette önemlidir. Ancak içerikler anahtar kelime için üretilmemelidir. Anahtar kelime araştırması yapıldıktan sonra içerik bu anahtar kelime(ler) etrafında kullanıcıyı bilgilendirmelidir. İçerik üretirken asıl amaç anahtar kelimede yükselmek değil, kullanıcıyı bilgilendirmek olmalıdır. Çünkü Google, kullanıcının siteye girdikten sonra istediğini aldığını fark ettiğinde bu konuda içeriği ve siteyi ödüllendirecektir.

Bahsettiğiniz konu Black Hat SEO olarak geçmektedir ve Google tarafından çokça filtre (ceza) uygulanan bir konudur. Görünürlüğü olmayan ya da yüksekliği 0px olan anahtar kelimeler, etiketler ve backlinkler Google tarafından fark edildiğinde Deindex işlemine kadar yolu vardır.
Bir site Google tarafından Deindex cezasına çarptırılırsa, Google üzerindeki bütün indexleri silinir. Bu yöntemlere başvurmadan, içeriğinizin kalitesine odaklanarak başarıyı elde edebilirsiniz.

Bu konuyla alakalı örnek bir video iletiyorum:

Saygılarımla.

Eren "Antares" Akkuş

Google Platin Ürün Uzmanı
Banlı Üye
21 Nis 2020
328
205
43
Erzurum
erenakkus.com.tr

Merhabalar,
Backlink almak için öncelikle kaliteli ve bilgi verici içerikler üretmeniz gerekmektedir. İçeriğiniz kaliteli ve iyi olunca diğer kişiler sitelerinde sizlerden ve sitenizden bahsederek backlink almış olursunuz. Site içinde ise makale yazdığınız zaman iç bağlantı vermelisiniz mesela kendi yazdığınız bir konu geçti o kelimeye link bağlayabilirsiniz. Sonrasında ise başka kayaklara link bağlayabilirsiniz ama makaleniz ile aynı konuda olan bir link olmamalı. Bunları yaparak SEO konusunda sağlıklı sinyaller verirsiniz Arama motoruna.

Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ