Bağ-kur için ödeme yapmam mı gerekiyor?

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

bugra10

Üye
Üye
5 Ağu 2024
2
0
1
Arkadaşlar merhaba, benim bir youtube kanalım var. Her ay 500 tl para biriktiği için ben de bunun ödemesini almak için adsense'i açtım ve her ay düzenli olarak çekim gerçekleştirdim. Geçtiğim zamanlarda adsense ile ödeme alanların bağ-kur ödeme zorunluluğu olduğunu duydum ve ben 500 tl civarlarında para çekimi sağlıyorken bağ-kur'a 8k ödüyor olmak biraz korkutucu geldi. Bu konunun akıbeti nedir sizlere danışmak istedim. Üniversite son sınıf öğrencisiyim, herhangi bir sigortam yok, aile üyelerimden birisinin bağ-kur'u altında gözüküyorum. Bu şartlar altında hala bağ-kur ödemem gerekir mi? Yaklaşık 9-10 aydır her ay hesabıma bu şekilde youtube'dan para geliyor ve bu birikmiş bağ-kur borcum olduğu anlamına mı geliyor? yardımlarınızı en kısa sürede bekliyor olacağım, şimdiden hepinize teşekkür ederim..

Must Leisure

Destek Ekibi
Destek Ekibi
13 Şub 2020
451
189
43
Eğer kazancınızın vergisini vermek için gerekli olan adımları yada başvuru yaptığınız da , bağkur sizi gelir elde eden biri olarak sistemden yakalar ve , kazancınızdan çok vergi alır, bundan dolayı, sosyal güvencenizin olması gerekiyor, yada sıgortalı olan bir aile bireyi bu işlemleri yapacak , almış olduğu banka hesabını siz adsense ödemelerine ekleyeceksiniz, fakat para sizin hesabınıza değil diğer hesaba gececek, sosyal güvenceye sahıp olduğunuz zaman , vergi işlemlerinden sonra kendi adınıza acacağınız banka hesabını orada değişebilrsiniz,

bugra10

Üye
Üye
5 Ağu 2024
2
0
1
Eğer kazancınızın vergisini vermek için gerekli olan adımları yada başvuru yaptığınız da , bağkur sizi gelir elde eden biri olarak sistemden yakalar ve , kazancınızdan çok vergi alır, bundan dolayı, sosyal güvencenizin olması gerekiyor, yada sıgortalı olan bir aile bireyi bu işlemleri yapacak , almış olduğu banka hesabını siz adsense ödemelerine ekleyeceksiniz, fakat para sizin hesabınıza değil diğer hesaba gececek, sosyal güvenceye sahıp olduğunuz zaman , vergi işlemlerinden sonra kendi adınıza acacağınız banka hesabını orada değişebilrsiniz,
merhabalar tam olarak ne dediğinizi anlayamadım. ilerleyen zamanlarda borcum gözükür mü edevlette, özelden yazsam daha detaylı konuşma şansımız var mıdır hocam