Banka hesabına geçmemiş Adsense gelirine vergi gelir mi?

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

teklerc

Üye
Üye
18 Şub 2021
3
2
3
Adsense'den 2017 yılında 1.15 tl (evet yalnızca 1 tl 15 kuruş) kazanmışım. Bu parayı hiç çekmedim, banka hesabıma aktarmadım. Bunun için vergi öder miyim? Bilenler yardımcı olabilir mi? Adsense hesabımı kapatmak sorunu çözer mi?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

bilgigetir

Üye
Üye
21 Ocak 2021
13
6
3
Benim de 2016 dan kalma 136 TL vardı. 1 ay önce tekrar adsense işine girdim. Para çekme limitine ulaştım ama çekmiyorum. 657 ye tabiyim şirket kuramam. Emekliliğe 10 yılım var o zamana kadar çekmem galiba. 10 yıl sonra çeksem 10 yıl geriye dönük vergi çıkar mı? o zaman tüm parayı da versem kurtaramam herhal ::rolleyes: Belki tekrar vergiden muaf olur adsense kazançları.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhaba arkadaşlar,

Süreklilik arz eden kazançlarınız mevcutsa ve kayda değer bir kazanç ise, hesabınızdan çekip çekmemeniz önemli değildir. Düzenli olarak hesabınıza internet geliri yatıyorsa maalesef vergilendirilirsiniz.

@bilgigetir selam :)
136TL için vergi ödemezsiniz. Süreklilik ve düzenli gelirleriniz oluştuğunda vergiye tabi bir yakınınızın banka hesabını tanımlayarak tahsil edebilirsiniz. Yakınınız vergisini öder, kalanını size verir.

Kolaylıklar dilerim.

Samet47

Üye
Üye
2 Kas 2020
431
68
28
Merhaba arkadaşlar,

Süreklilik arz eden kazançlarınız mevcutsa ve kayda değer bir kazanç ise, hesabınızdan çekip çekmemeniz önemli değildir. Düzenli olarak hesabınıza internet geliri yatıyorsa maalesef vergilendirilirsiniz.

@bilgigetir selam :)
136TL için vergi ödemezsiniz. Süreklilik ve düzenli gelirleriniz oluştuğunda vergiye tabi bir yakınınızın banka hesabını tanımlayarak tahsil edebilirsiniz. Yakınınız vergisini öder, kalanını size verir.

Kolaylıklar dilerim.
Şirket kurmak zorunlu mu?

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Şirket kurmak zorunlu mu?
Şirket demeyelim de, mükellef olmak diyelim. Şahıs işletmesi yada ltd şirket olması zorunlu. Şahıs işletmesi durumu kurtarıyor, aylık 200-300TL muhasebe ücreti ödersiniz, akabinde varsa kdv niz onu ödersiniz.