Blogger -> WordPress Transferi

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Srcddn

Üye
Üye
10 Eki 2018
29
23
3
Gaziantep
muhendiscekmecesi.com
Arkadaşlar Herkese Merhaba;

Web Sitem Olan Mühendis Çekmecesi Blogger Sitemi WordPress e Taşımayı Planlıyorum. Bu sırada Aktif bir Adsense Hesabım var ve reklam gösteriyorum hali hazırda. Taşıma adımlarını biliyorum siteyi nasıl WordPresse aktaracağımı vs.

Soru Şu: Adsense de sorun yaşamadan yeni WordPress sitesinde reklam göstermeye devam edebilmek için hangi adımları uygulamalıyım?

Hosting: Hostinger - Burada bulunan hosting hesabıma WordPress kuracağım.
Domain: Hostinger - Domain yine "www.muhendiscekmecesi.com" olarak aynı kalacak.

Not: Domain Godaddy kullanıyordum. Bugün transfer işlemlerini başlattım Hostinger'e almak için. Bu sırada Reklam Kesintisi gibi bir durum yaşar mıyım veya yapmam gereken bir adım var mıdır? (Düzeltme: Domain Sıkıntısız taşındı ve reklam göstermeye devam ediyorum. Sorun Yoktur.)

Saygılarımla...

Son düzenleme:

Sezgin GÜLER

Google Gold Product Expert
Destek Ekibi
Merhaba, taşıma olayında pek bilgim yok diğer arkadaşlar yardımcı olacaklardır ama Blogger kullanan kişiler her zaman daha avantajlı ve Google için özeldir kullandığım için biliyorum :) WordPress biraz karmaşıktır ve kullanıcıların çoğu kolaylıkla adsense üzerinden banlanabiliyor nedenini bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Srcddn

Srcddn

Üye
Üye
10 Eki 2018
29
23
3
Gaziantep
muhendiscekmecesi.com
Merhaba, taşıma olayında pek bilgim yok diğer arkadaşlar yardımcı olacaklardır ama Blogger kullanan kişiler her zaman daha avantajlı ve Google için özeldir kullandığım için biliyorum :) WordPress biraz karmaşıktır ve kullanıcıların çoğu kolaylıkla adsense üzerinden banlanabiliyor nedenini bilmiyorum.
Sezgin Bey Merhaba;
Blogger'ı bende seviyorum.
Avantajlarını sayacak olursak en basitinden hosting gibi bir derdimiz yok. Bunun yanı sıra sayfamız google sunucularında barınıyor ve hack gibi olaylardan korkmamıza da gerek yok.
Tek eksisi ise özelleştirme imkanları çok sınırlı ki bundan sebep birçok blogger WordPress e geçiyor.
Benim geçme amacım ise siteye yazarlar alacağız ve yazarlara tıpkı forum sitelerinde olduğu gibi kısıtlama ve yetkilendirme vermem gerekli.
Yazar ekleme olanağı mevcut ama onay olmadan direk yazısını yayınlayabiliyor Bu da site güvenliği ve yayın kalitesi açısından sıkıntılar doğurabilecek bir konu. Ayrıca blogger da wordpress de olduğu gibi bir login bölümü ayarlayamıyorum. Bu iki sorunu çözersem zaten WordPress düşünmüyorum.
Ama çözemedik işte bu sorunları.
Adsense sahibi iken blogger dan wordpresse geçen arkadaşlar adsense ile ilgili yapmam gereken işlemleri söyler ise çok sevinirim...

Sezgin GÜLER

Google Gold Product Expert
Destek Ekibi
Blogger'ın bir avantajı daha var mesela örneğin yanlış tıklamalar olsa bile kolay kolay ban yemez ama en kısa sürede Adsense bakiyesinden düşüyor. Haklısınız çok özellik barındırmıyor ama ne kadar az kodlama olursa bir o kadar da hızlı indeks alma özelliğine sahiptir. Geçmeyi planlıyorsan Adsense hesabından sitenizi güncellemeyi unutmayın sıkıntı yaşarsın onun dışında her hangi bir sorun olacağını düşünmüyorum ama yine de yöneticimiz @Yusuf ERGİŞİ bey daha detaylı bilgilendirsin sizi. ;)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Doğukan Demir

Google Diamond Product Expert
Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
adsense-turkce.blogspot.com
Merhaba,

Herhangi bir politika ihlali olmaz ise sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Saygılarımla,
Doğukan

Srcddn

Üye
Üye
10 Eki 2018
29
23
3
Gaziantep
muhendiscekmecesi.com
Forumda daha önce böyle geçiş yapan arkadaş var mı acaba?
Düzeltme : Ek olarak şunu söylemem gerekli. şu an bildiğiniz gibi bir domaine yönlendirilmiş durumda blogger sayfam. Ben aynı domain e hosting hesabım üzerinden wordpress kurup Blogger sayfamı yönlendireceğim. Blogger sayfasındaki verileri de içe aktaracağım. Tabi tema değişeceği için yeniden kodları eklemem gerekecek. Bunların dışında şu an bu domain adsense' e ekli durumda.
Acaba bu konuda sorun yaşar mıyım emin olamadım.
İnşallah daha önce bu işi yapmış bir arkadaş vardır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ