Enteresan bir onay sorunu yaşıyorum.

Ankara Kampüs Sürücü Kursu
Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

uikadircan

Üye
Üye
7 Ocak 2025
2
0
1
Selam

Acayip şekilde 2 kere red yedim fakat mailde ve adsense sitesinde red sebebi yazmıyor önceleri yazıyordu diye hatırlıyorum
Neyi düzelteceğimizi de anlamadık saçma geldi bayağı

-hakkımızda, iletişim, gizlilik politikası sayfaları var
-cookies plugini var sitede footer barda da otomatik geliyor
-80 üzeri özgün yazı var, pagespeed 95 generatepress tema var

zaten başka da bi esprisi yok normalde direk onay alıyordum yapılcak şeyler zaten belli

red sebebi niçin gözükmüyor acaba bilginiz varmı

Screenshot_1.png

Tamer Arbak

Destek Ekibi
Destek Ekibi
10 Nis 2018
113
70
28
43
Merhaba,

AdSense onay süreci gerçekten sabır isteyen ve detaylara dikkat edilmesi gereken bir yolculuk. Paylaştığınız bilgiler oldukça değerli, özellikle yeni başlayanlar için. Eklemek ve bu süreci biraz daha netleştirmek adına birkaç öneri ve adım daha paylaşmak isterim:

1. İçerik Kalitesini Gözden Geçirin

• Eşsiz ve Kaliteli İçerik: AdSense, özgün içerik yayınlayan siteleri tercih eder. Eğer içerikleriniz başka kaynaklardan kopyalanmışsa ya da düşük kaliteli ise başvurunuz reddedilebilir.
  • Düzenli Yayın: Blogunuzda ya da sitenizde düzenli olarak güncel içerik paylaşılıyor mu? Belirli bir nişe odaklanarak kaliteli içerikler üretmek, onay şansınızı artırır.

2. Trafik Kaynağınızı Analiz Edin

• Google, organik trafik elde eden siteleri daha çok sever. Bu yüzden sosyal medya ya da yapay yollarla gelen trafik yerine, SEO'ya odaklanarak arama motorlarından gelen ziyaretçilerinizi artırmayı hedefleyin.
  • Trafiğinizi artırmak için 2025 SEO stratejilerini gözden geçirin: doğru anahtar kelime seçimi, meta açıklamalar, ve başlık optimizasyonları gibi.

3. Web Sitenizin Teknik Durumunu Kontrol Edin

PageSpeed Insights ve benzeri araçlarla aşağıdaki metrikleri inceleyin:

4. AdSense Politikalarına Uygunluk

AdSense politikalarını detaylı bir şekilde okuyun. Sitenizde aşağıdaki kriterlerin sağlandığından emin olun:

• Reklam Yerleşim Kuralları: Reklam yerleşimlerinin kullanıcı deneyimini bozmayacak şekilde olmasına dikkat edin.
  • Uygun Kategoriler: Yetişkin içerik, yasadışı ürünler ya da şiddet içeren materyaller sitenizde yer almamalı.
  • Gizlilik Politikası Sayfası: Sitenizde gizlilik politikası, "Hakkında" ve "İletişim" gibi temel sayfalar olmalı.

5. Sabırlı Olun ve Geri Bildirimlere Dikkat Edin

Eğer başvurunuz reddedildiyse, AdSense politikalarını detaylı bir şekilde okuyun. Hangi sebeplerden dolayı reddedildiğinizi anlamak, bir sonraki adımınızı belirlemenizde yol gösterici olacaktır.

En önemli kriter, sitenizin yeterli sayıda (organik) ziyaretçi çekmesidir.

Son olarak, bu süreci bir öğrenme fırsatı olarak değerlendirin. Başarıya giden yol, deneme-yanılma ve sürekli geliştirme ile mümkün. Vazgeçmemek en önemli anahtar. Unutmayın, bugün büyük gelirler elde eden pek çok site, zamanında bu zorluklarla yüzleşti.

Kolaylıklar dilerim! 😊

Son düzenleme:

uikadircan

Üye
Üye
7 Ocak 2025
2
0
1
Merhaba,

AdSense onay süreci gerçekten sabır isteyen ve detaylara dikkat edilmesi gereken bir yolculuk. Paylaştığınız bilgiler oldukça değerli, özellikle yeni başlayanlar için. Eklemek ve bu süreci biraz daha netleştirmek adına birkaç öneri ve adım daha paylaşmak isterim:

1. İçerik Kalitesini Gözden Geçirin

• Eşsiz ve Kaliteli İçerik: AdSense, özgün içerik yayınlayan siteleri tercih eder. Eğer içerikleriniz başka kaynaklardan kopyalanmışsa ya da düşük kaliteli ise başvurunuz reddedilebilir.
  • Düzenli Yayın: Blogunuzda ya da sitenizde düzenli olarak güncel içerik paylaşılıyor mu? Belirli bir nişe odaklanarak kaliteli içerikler üretmek, onay şansınızı artırır.

2. Trafik Kaynağınızı Analiz Edin

• Google, organik trafik elde eden siteleri daha çok sever. Bu yüzden sosyal medya ya da yapay yollarla gelen trafik yerine, SEO'ya odaklanarak arama motorlarından gelen ziyaretçilerinizi artırmayı hedefleyin.
  • Trafiğinizi artırmak için 2025 SEO stratejilerini gözden geçirin: doğru anahtar kelime seçimi, meta açıklamalar, ve başlık optimizasyonları gibi.

3. Web Sitenizin Teknik Durumunu Kontrol Edin

PageSpeed Insights ve benzeri araçlarla aşağıdaki metrikleri inceleyin:

4. AdSense Politikalarına Uygunluk

AdSense politikalarını detaylı bir şekilde okuyun. Sitenizde aşağıdaki kriterlerin sağlandığından emin olun:

• Reklam Yerleşim Kuralları: Reklam yerleşimlerinin kullanıcı deneyimini bozmayacak şekilde olmasına dikkat edin.
  • Uygun Kategoriler: Yetişkin içerik, yasadışı ürünler ya da şiddet içeren materyaller sitenizde yer almamalı.
  • Gizlilik Politikası Sayfası: Sitenizde gizlilik politikası, "Hakkında" ve "İletişim" gibi temel sayfalar olmalı.

5. Sabırlı Olun ve Geri Bildirimlere Dikkat Edin

Eğer başvurunuz reddedildiyse, AdSense politikalarını detaylı bir şekilde okuyun. Hangi sebeplerden dolayı reddedildiğinizi anlamak, bir sonraki adımınızı belirlemenizde yol gösterici olacaktır.

En önemli kriter, sitenizin yeterli sayıda (organik) ziyaretçi çekmesidir.

Son olarak, bu süreci bir öğrenme fırsatı olarak değerlendirin. Başarıya giden yol, deneme-yanılma ve sürekli geliştirme ile mümkün. Vazgeçmemek en önemli anahtar. Unutmayın, bugün büyük gelirler elde eden pek çok site, zamanında bu zorluklarla yüzleşti.

Kolaylıklar dilerim! 😊

Selam maalesef bunlarla ilgili bir durum değil zaten bunları yaptığımı konuda belirtmiştim.
Hesabı onaylamıyor anladığım kadarıyla yeni hesap açıp deneyeceğim mecburen.
Ama bu hesapta sıfırdı yeni açmıştım çözemedim durumu.
Zaten yukarıda ki belirttiğiniz hususlar olunca adsense şunları düzeltin diye belirtiyordu sebebinin yazıyordu

Almanca diye mi kabul etmiyor anlamadım tr sitelerde direk onay alabiliyordum (hiç ödeme almadım zaten birden fazla hesap uyarısı da vermedi ki bunu da yeni bir adres ve telefon numarasıyla kayıt yapmıştım)
  1. Generatepress mobil uyumlu tema
  2. 95 + hız testi sonucu googlede.
  3. Gizlilik politikası sayfası
  4. İletişim sayfası
  5. Çerezler sayfası
  6. Çerezler plugini (kabul et, reddet)
  7. 80+ özgün yazı ve site 6 aylık bir site.
Ek olarak bir resim ekledim ads.txt bulunamıyor yazmış tabi ben yine de farklı şekilde doğrulamıştım site doğrulandı diye yazıyor.
Ama ads.txt i ve kodunu da public_html ye göndermiştim acaba bu yüzden mi diyeceğim ama bu olmasa bile diğer yöntemlerle doğrulanmıştı.
Valla bende çözemedim sorun ne :)

Ekli dosyalar

• asd.png
    asd.png
    16 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme: