Euro kuru

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

masklow

Üye
Üye
6 Ara 2018
14
8
3
Herkese selam. Alman Adsense hesabinda kesinlesen parayi diyelim 200 € kesinlesti ve odeme yapacagi gun onceki gunlere gore ya da gectigimiz aya gore euro kuru dustu nasil ayarliyor google zarar etme durumu oldugunu sanmiyorum ama su kur isi nasil oluyor bilen arkadaslar yazarsa sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

CetinbasCihat

Üye
Üye
23 Eki 2018
305
225
43
Selamlar,

Sanırım bir yanlışınız var şöyle açıklamak istiyorum. Türkiye Web Adsense olarak açtık diyelim, bize ödeyeceği ücret TL olacaktır. Türkçe Web Adsense de dolar alma olayı yok diye biliyorum. Ayrıca Alman Web Adsense üzerinden alıyorsanız, Türk bankasına alamazsınız diye biliyorum... onun için farklı iban girmeniz gerekiyor. Bunun içinde Payooner kullanılıyor. Payooner aracılığı ile Türk bankasına alıyorsunuz, Payoneer de günlük kura göre bozup gönderiyor. Yani AdSensenin zarar durumu yok.

Türk Adsense = TL olarak ödeniyor sorun olmuyor o yüzden.
Alman Adsense : Payoneer aracılığıyla örneğin, euro olarak ödüyor, zaten ülkenin para birimi olduğu için zarar durumu yok.

Yasak olup olmadığı hakkında bilgim yok. Yusuf hocam girerse net bilgiyi verir...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhaba arkadaşlar,

Değerli desteği ve katkıları için Uzman arkadaşımız @CetinbasCihat a çok teşekkür ediyorum.

Almanya'da kayıtlı bir adsense hesabının ödemesi Türkiye'ye yapılamaz. Hangi ülkede ise hesabınız o ülkenin para birimi olarak ödemenizi alıyorsunuz.

Döviz kuru ile ilgili bilgi ise aşağıdaki şekilde bilgilerinize sunulmuştur:

Reklamverenlerin ödemelerini yaptıkları döviz kuru, reklamların gösterilmesinden önceki güne ait cari piyasa kuru kullanılarak tercih ettiğiniz döviz kuruna çevrilir. Döviz kuru belirlenirken, önde gelen bankalar ve sektörde tanınmış diğer kaynaklar baz alınır.

Örneğin, Euro cinsinden ödeme alıyorsunuz ve para birimi olarak ABD Doları kullanan bir reklamveren 15 Ağustos'ta sitenizde satın alma işlemi gerçekleştirdi diyelim. Bu durumda, kazancınız 14 Ağustos gün sonunda ortaya çıkan Euro - Dolar paritesi üzerinden hesaplanır.

Banka hesabınızdaki ödeme para biriminiz farklı bir para birimi cinsinden ifade ediliyorsa, ödeme aldığınızda bankanız kendi para birimi dönüşümünü uygulayabilir (kendi belirlediği döviz kurunu kullanarak) ve hatta AdSense ödemenizi reddedebilir. Her iki durumda da daha fazla bilgi için bankanızla iletişime geçmelisiniz.

Raporlar için döviz kuru
Para birimleri, raporlarda da aynı şekilde çevrilir. Bunun anlamı, ödeme para biriminizdeki raporların alacağınız ödeme tutarını yansıtacağıdır. Farklı bir para birimindeki raporlar, söz konusu para birimini tercih ediyor olsaydınız alacağınız tutarı gösterir.

Raporları ödeme para biriminizden farklı bir para biriminde görüntülerken yaptığınız hesaplama günlük döviz kurları baz alınarak raporlanan değerlerle örtüşmeyebilir. Bunun nedeni, kazancınızı söz konusu para birimine çevirirken daha sonrasına ait bir döviz kuru paritesini baz alıyor olmanızdır.

İyi dileklerimle