Geçersiz etkinlik nedeniyle kapatılan 2 hesabım var? Yenisini açarsam devamında kapatılır mı?

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

senraadolsana

Üye
Üye
2 May 2019
2
2
3
Selamlar arkadaşlar,

Adsense hesaplarımdan ilki geçersiz etkinlik nedeniyle kapatıldı. Detay verilmediği için ana problemi anlamadim. İtiraz ettim fayda etmedi. Yeni bir hesap açıp onunla devam edeyim derken 1 hafta sonra o da aynı sebeple kapatıldı. Ana problemin ne olduğu belli değil. İtirazlarım reddiliyor. Play Store da yayında olan oyunum için kullanıyorum bu adsense hesaplarını. Nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Reklam yerleşim yerlerinde bir problem yok. Benzer oyunlar da da aynı noktalarda reklamlar çıkıyor onlar admob gösteriyorlar. Bir yol gösteren , daha önce bu durumu yaşayan var mıdır ?

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

Adsense maili:
Sayın Yayıncımız,

Reklamcılık programlarımızla, yayıncıların, reklamverenlerin ve
kullanıcıların yarar sağladığı bir çevrimiçi ekosistem oluşturmaya
çalışıyoruz. Bu nedenle bazen, kullanıcılara veya reklamverenlere karşı
ekosistemin algılanma biçimini olumsuz yönde etkileyebilecek davranışlarda
bulunan hesaplara yönelik işlem yapmak zorunda kalıyoruz. Sizin
durumunuzda, AdSense hesabınızda geçersiz etkinlik saptanmış ve hesabınız
devre dışı bırakılmıştır.

Bulunduğunuz ihlal hakkında sınırlı miktarda bilgi verebiliyoruz. Bu
durumun rahatsız edici olabileceğinin farkındayız. Ancak, kasten ihlalde
bulunan kişiler bu bilgileri saptama sistemlerimizi atlatmak için
kullanabileceğinden, bu tedbir amaçlı önlemleri aldık.

Bazı durumlarda, yayıncılar, ihlali gidermek için önemli değişiklikler
yapabilir ve AdSense program politikalarına (google.com/adsense/policies)
uymaya isteklidir. Bu nedenle, size sorunu birlikte çözme fırsatı tanımak
üzere bir itiraz süreci sunuyoruz. Size bu süreçte yardımcı olmak için,
itirazınızı göndermeden önce incelemeniz amacıyla hesap kapatma konusunda
en yaygın nedenleri içeren bir liste hazırladık. Bu listeye
Top invalid traffic and policy violations that lead to account closure - AdSense Help adresinden
ulaşabilirsiniz. Lütfen itirazınızda kapsamlı bir analiz sunduğunuzdan emin
olun. İtirazınızı
Google AdSense
adresinden gönderebilirsiniz. Biz de ardından itirazınızı işleme koyarız.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Google AdSense Ekibi

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
@senraadolsana Merhaba,

Yaşamış olduğunuz bu durumdan dolayı üzgün olduğumu bilmenizi istiyorum. Anladığım kadarıyla AdMob ile ilgili sorun yaşamaktasınız. Politikalara test düşen bir davranış tespit edildiğinde, ekosistemi korumak adına sistem çok sert işlemektedir. Size zaten detaylı açıklama yapılmış ve itiraz göndermeniz gereken link de paylaşılmış. Kendi adınıza açtığınız yada açacağınız her hesap benzer sıkıntı ile karşı karşıyadır, bunu bilmenizde fayda görüyorum. Gerekli ihlalleri ortadan kaldırarak bir yakınınız adına hesap açıp devam etmenizden başka şansınız maalesef kalmamış gibi. Tabi bu durumda tüm sorumluluk yakınınıza ait oluyor. Ancak aynı ihlaller yakınınız adına açacağınız hesapta da devam ederse, o hesapta kapatılır.

Hesabın kapatılmasına neden olan özet ihlaller:
- Reklam tıklamaya teşvik,
- Reklam tıklama sonrası verilen vaadler,
- Reklam tıklanmadan geçilmeyen sonraki sayfalar,
- Reklam yerleşimi politikası vs. gibi nedenler maalesef affedilmemektedir.

senraadolsana

Üye
Üye
2 May 2019
2
2
3
@senraadolsana Merhaba,

Yaşamış olduğunuz bu durumdan dolayı üzgün olduğumu bilmenizi istiyorum. Anladığım kadarıyla AdMob ile ilgili sorun yaşamaktasınız. Politikalara test düşen bir davranış tespit edildiğinde, ekosistemi korumak adına sistem çok sert işlemektedir. Size zaten detaylı açıklama yapılmış ve itiraz göndermeniz gereken link de paylaşılmış. Kendi adınıza açtığınız yada açacağınız her hesap benzer sıkıntı ile karşı karşıyadır, bunu bilmenizde fayda görüyorum. Gerekli ihlalleri ortadan kaldırarak bir yakınınız adına hesap açıp devam etmenizden başka şansınız maalesef kalmamış gibi. Tabi bu durumda tüm sorumluluk yakınınıza ait oluyor. Ancak aynı ihlaller yakınınız adına açacağınız hesapta da devam ederse, o hesapta kapatılır.

Hesabın kapatılmasına neden olan özet ihlaller:
- Reklam tıklamaya teşvik,
- Reklam tıklama sonrası verilen vaadler,
- Reklam tıklanmadan geçilmeyen sonraki sayfalar,
- Reklam yerleşimi politikası vs. gibi nedenler maalesef affedilmemektedir.

@Yusuf ERGİŞİ mesajınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Admob ile ilgili problemler yaşıyorum bahsettiğiniz gibi.

Yeni aldığım hesap eskisi ile aynı isimde değildi farklı mail adresiyle idi.

Maalesef ki gelen mailde sadece sebepler yazıyor ama neden olduğu net şekilde belirtilmiyor. Ben kendimce acaba reklam yerleşim yerinden mi diye düşündüm.

Kuralların uygulanması haklı olarak çok katı ama çözüm yolunu gösterme konusunda bir problem mevcut.

Son olarak reklam yerleşim yeri konusunda bir düzenleme yapıp yeni mail ve adsense hesabı ile deneme yapacağım.

Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ