Geçersiz etkinlik sebebi ile kapatılan hesap

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Rawt

Üye
Üye
26 Ağu 2021
2
3
3
Merhabalar

2021 Şubat ayında bir alan adı kayıtlı olan bir Adsense hesabım kapatıldı. Başka bir Adsense hesabı ile başvuru yapmayı denedim ama "Eski hesabınızı kapatın" ve "Politika" uyarısı aldım.

Alternatif reklam servisleri kullanıyorum, onlardan da iyi gelir elde ediyorum. Ancak Adsense ile gelirimi ikiye üçe katlayacağımı düşünüyorum.

Ancak merak ettiğim bir konu var, hesabım mı banlandı yoksa domainim de banlandı mı? Günlük 10-15 bin organik trafiğe sahibim.

Alan adımda Adsense kullanabilme şansım var mı? Yardım edebilirseniz çok memnun kalırım.

• Beğen
Tepkiler: GoogleSense

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhabalar

2021 Şubat ayında bir alan adı kayıtlı olan bir Adsense hesabım kapatıldı. Başka bir Adsense hesabı ile başvuru yapmayı denedim ama "Eski hesabınızı kapatın" ve "Politika" uyarısı aldım.

Alternatif reklam servisleri kullanıyorum, onlardan da iyi gelir elde ediyorum. Ancak Adsense ile gelirimi ikiye üçe katlayacağımı düşünüyorum.

Ancak merak ettiğim bir konu var, hesabım mı banlandı yoksa domainim de banlandı mı? Günlük 10-15 bin organik trafiğe sahibim.

Alan adımda Adsense kullanabilme şansım var mı? Yardım edebilirseniz çok memnun kalırım.
Merhaba,

İlettiğiniz mesajdan anladığım kadarıyla birden fazla adsense hesabınız olduğu tespit edilmiş ve kapatılmış. Böyle durumlarda, daha önceden oluşturulup unutulmuş hesaplar, aynı telefon numarası ile doğrulama yapmış olan kullanıcılar, hesabını bir başkasına devir yada satmış (satmak politika ihlalidir, devir zaten olmuyor-miras kalabiliyor) kullanıcılar benzer ihlalle karşılaşıyor. Her bir kullanıcı kendi adına hesap açtığında, TC kimlik numarası gibi bir numara atanır ve o işim ve doğruladığı telefonla eşleştirilir. Nereye gitse, neresini değiştirse artık o onunladır.

Şimdi yapmanız gereken, bir yakınınız adına bir hesap oluşturmak (tüm sorumluluk yakınınıza ait olur), adsense ile hiç tanışmamış bir telefonla doğrulama yaparak işlemlere devam etmektir.

Kolaylıklar dilerim.

Rawt

Üye
Üye
26 Ağu 2021
2
3
3
Yusuf Bey Merhaba,

Konuda eksik belirttiğim için kusura bakmayın. Hesabım ilk önce reklam kısıtlaması aldı ve reklam kısıtlama süresi tamamlanmadan hesabım geçersiz trafik sebebiyle kapatıldı.

Hesabım kısıtlandıktan sonra aldığım mailin bir kısmı:
Geçersiz etkinlik: Birden fazla tıklama:
En az bir kullanıcının reklamlarınızı birçok kez tıkladığını tespit ettik. Bu, program politikalarımız uyarınca yasaktır. Google reklamlarının aldığı tıklamaların, yalnızca reklamlarla ilgilenen gerçek kullanıcılardan gelmesi gerekir. Yayıncılar, başkalarından reklamlarını yenilemelerini veya tıklamalarını isteyemez. Buna kullanıcılardan sitelerinizi, mobil uygulamalarınızı, YouTube kanallarınızı desteklemelerini isteme, reklamları görüntüleme veya aramalar yapma karşılığında ödül teklif etme ve bu tür işlemler karşılığında üçüncü taraflar için para toplama sözü verme gibi eylemler dahildir. Kendi reklamlarınızı tıklamanız ve otomatik tıklama araçları ya da trafik kaynakları, robotlar veya başka aldatıcı yazılımlar kullanmanız da yasaktır.

Hesabım kapatıldıktan sonra aldığım mailin bir kısmı:
Sizin durumunuzda, hesabınızda (Yayıncı Kodu: pub-xxx) geçersiz trafik veya işlem tespit edildiği için hesabınız devre dışı bırakılmıştır. Bu nedenle, AdSense'e bağlı olarak çalışan ürünler (ör. AdMob ve YouTube) üzerinden reklam yayınlama ve para kazanma işlevleri de devre dışı bırakılacaktır.

Tespit ettiğimiz sorunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebileceğinizin farkındayız. Ancak bu bilgiler tescilli algılama sistemimizi atlatmak için kullanılabileceğinden, yayıncılarımıza belirli hesap etkinlikleri hakkında bilgi veremiyoruz.

Ad Exchange yayıncıları için:

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Yusuf Bey Merhaba,

Konuda eksik belirttiğim için kusura bakmayın. Hesabım ilk önce reklam kısıtlaması aldı ve reklam kısıtlama süresi tamamlanmadan hesabım geçersiz trafik sebebiyle kapatıldı.

Hesabım kısıtlandıktan sonra aldığım mailin bir kısmı:
Geçersiz etkinlik: Birden fazla tıklama:
En az bir kullanıcının reklamlarınızı birçok kez tıkladığını tespit ettik. Bu, program politikalarımız uyarınca yasaktır. Google reklamlarının aldığı tıklamaların, yalnızca reklamlarla ilgilenen gerçek kullanıcılardan gelmesi gerekir. Yayıncılar, başkalarından reklamlarını yenilemelerini veya tıklamalarını isteyemez. Buna kullanıcılardan sitelerinizi, mobil uygulamalarınızı, YouTube kanallarınızı desteklemelerini isteme, reklamları görüntüleme veya aramalar yapma karşılığında ödül teklif etme ve bu tür işlemler karşılığında üçüncü taraflar için para toplama sözü verme gibi eylemler dahildir. Kendi reklamlarınızı tıklamanız ve otomatik tıklama araçları ya da trafik kaynakları, robotlar veya başka aldatıcı yazılımlar kullanmanız da yasaktır.

Hesabım kapatıldıktan sonra aldığım mailin bir kısmı:
Sizin durumunuzda, hesabınızda (Yayıncı Kodu: pub-xxx) geçersiz trafik veya işlem tespit edildiği için hesabınız devre dışı bırakılmıştır. Bu nedenle, AdSense'e bağlı olarak çalışan ürünler (ör. AdMob ve YouTube) üzerinden reklam yayınlama ve para kazanma işlevleri de devre dışı bırakılacaktır.

Tespit ettiğimiz sorunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebileceğinizin farkındayız. Ancak bu bilgiler tescilli algılama sistemimizi atlatmak için kullanılabileceğinden, yayıncılarımıza belirli hesap etkinlikleri hakkında bilgi veremiyoruz.

Ad Exchange yayıncıları için:
Rica ederim,

Ancak bu durumda itiraz formu doldurup gönderseniz de olumsuz yanıt alırsınız. Bir üst yanıtta ilettiğim yöntemi izlemenizde fayda var. Yine de siz itiraz formu doldurun gönderin, gelecek cevaba göre hareket edin.

Kolaylıklar dilerim.