Geçersiz tıklamaları kayıt etme

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

BuhranGeldi

Üye
Üye
31 Tem 2019
22
8
3
Merhabalar,

Sitemdeki reklam tıklamalarını kayıt etmek istiyorum. Bunun bir sakıncası var mı?

Durumu şöyle açıklayayım.

Reklam kodunda bir değişiklik yapmayacağım. Adsense reklam kodunun class ismi adsbygoogle. Bu class'a ait html element (yani reklam) tıklandığında javascript ile web servis tetikleteceğim. Bu servis tıklayanın IP bilgisinden, şehrine kadar veritabanıma kayıt oluşturacak.

Bunun bir sakıncası var mı? Kesin bir şekilde nasıl öğrenirim? Sakıncası olduğunu sanmıyorum ama emin olmak istiyorum.

Sitem tık saldırısı alıyor. Biraz önce invalid clicks contact formunu doldurdum ve gönderdim. Fakat bu saldırıların kim tarafından yapıldığını bilmek ve engellemek istiyorum. Kısacası tıklamaları takip etmek ve ban sistemi geliştirmek istiyorum. Örneğin Banlanan IP ve ülkelere reklam görünmeyecek.

Son düzenleme:

Blogerlar

Üye
Üye
23 May 2018
87
61
18
30
Merhabalar,

Sitemdeki reklam tıklamalarını kayıt etmek istiyorum. Bunun bir sakıncası var mı?

Durumu şöyle açıklayayım.

Reklam kodunda bir değişiklik yapmayacağım. Adsense reklam kodunun class ismi adsbygoogle. Bu class'a ait html element (yani reklam) tıklandığında javascript ile web servis tetikleteceğim. Bu servis tıklayanın IP bilgisinden, şehrine kadar veritabanıma kayıt oluşturacak.

Bunun bir sakıncası var mı? Kesin bir şekilde nasıl öğrenirim? Sakıncası olduğunu sanmıyorum ama emin olmak istiyorum.

Sitem tık saldırısı alıyor. Biraz önce invalid clicks contact formunu doldurdum ve gönderdim. Fakat bu saldırıların kim tarafından yapıldığını bilmek ve engellemek istiyorum. Kısacası tıklamaları takip etmek ve ban sistemi geliştirmek istiyorum. Örneğin Banlanan IP ve ülkelere reklam görünmeyecek.
hocam bu durumda çokça site sahibi vardır diye düşünüyorum. Eğer yaparsanız ve fayda alırsanız bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz.

• Beğen
Tepkiler: Bayram ŞENAKAR

Bayram ŞENAKAR

Dijital Pazarlama Uzmanı
Üye
23 Ocak 2019
366
375
63
24
Malatya
bayramsenakar.com.tr
Merhabalar,
Dün ekibimizle bu durumun nasıl bir sonuç doğuracağını konuştuk ve sonuçta Adsense'nin size verdiği reklam kodlarında herhangi bir değişiklik yapmadan, sadece eklenen classa trigger tanımlayacağınız için hiçbir sorun olmayacaktır.
Hatta, ban olması durumunda eğer haklıysanız ve birisi tarafından sitenize sahte trafik / sahte tıklama geldiğinde elinizde çok güçlü bir veritabanı oluyor.
Eğer yapacağınız sistemi bizimle paylaşırsanız biz de bütün üyelerimize bu sistemi kullanmayı önerir ve nasıl yapacaklarına dair bir rehber oluşturabiliriz.
Sistemi kendimiz de oluşturmayı deneyebiliriz eğer kaynak kodlarınızı paylaşmak istemezseniz.