Geçersiz Trafik Kesintilerine Çözüm Bulamıyorum

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

cuneytali

Üye
Üye
26 Mar 2019
5
2
3
Merhabalar,

Web sitemden her ay düzenli olarak geçersiz trafik kesintisi oluyor. Bu herkeste olur diye düşünebilirsiniz ama benim kesintilerim aylık 50-300TL arası değişirken bir anda bakiyenin yarısı bazen yarısından çoğu kesilmeye başladı.

Sitenin %89 oranında ziyaretçisi organik. Referral trafikteki tanımadığım ne olduğunu bilmediğim herşeyi Analytics filtre ile engelledim ama çözüm olmadı. Bu kesintiye nasıl bir çözüm bulabilirim? Hiç bir şekilde geçersiz trafik için bir girişimde bulunmadım, yapsam yedik bir halt toplayamıyoruz diyeceğim ama öyle bir durum da yok. Bu konuda fikri veya tavsiyesi olan var mıdır?

Teşekkürler

Sezgin GÜLER

Google Gold Product Expert
Destek Ekibi
Merhaba,

Reklam kısıtlamaların en sık rastlandığı aşağıda belirtilmiştir.

1. İçerikleriniz tam özgün değilse,
  2. Kopya içerik bulunuyorsa,
  3. Organik trafiğiniz düşüş yaşandıysa,

Yapılması gerekenler ise, sitenizde bulunan tüm reklam kodlarını kalmanız ve sadece otomatik reklamlarınız açık kalması ve daha sonra SEO çalışması yapmanız gerekmektedir. Düzelmesinin ardından tekrar kodları ekleyebilirsiniz.

Saygılarımla,
Sezgin

Samet47

Üye
Üye
2 Kas 2020
431
68
28
Merhaba,

Reklam kısıtlamaların en sık rastlandığı aşağıda belirtilmiştir.

1. İçerikleriniz tam özgün değilse,
  2. Kopya içerik bulunuyorsa,
  3. Organik trafiğiniz düşüş yaşandıysa,

Yapılması gerekenler ise, sitenizde bulunan tüm reklam kodlarını kalmanız ve sadece otomatik reklamlarınız açık kalması ve daha sonra SEO çalışması yapmanız gerekmektedir. Düzelmesinin ardından tekrar kodları ekleyebilirsiniz.

Saygılarımla,
Sezgin
Bende aynı durumu yaşıyorum, içieriklerim özgün organik trafiğim yeterli. Yani ben ne yapacağım? 74 tl kesti bugün ciğerime oturdu, kazancımın yarısını kesti.

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Arkadaşlar merhaba,

Kesintiler genellikle ekip arkadaşım @Sezgin GÜLER 'in de dediği gibi geçersiz etkinlik, geçersiz tıklama ve özellikle yapay oluşturulmuş trafikten gelirse, Ekosistemi korumak adına Robot tespit edip ücreti reklamverene iade ediyor.

Geçersiz etkinlik, tıklama ve yapay trafiğin tespiti için geri planda çalışan 100 lerce uygulama ve yapay zeka varyantları mevcut. Bir reklam tıklamasının amacına ulaşıp ulaşmadığının tespiti yapılıyor, hemen tespit edilirse gün sonunda, daha sonra tespit edilirse ay sonunda kesiliyor. Hatta ödenmiş kazançlarda daha daha sonradan haksız kazanç elde etmiş bir çok kullanıcı Google AdSense'e borçlu bile çıktığı oluyor.

Bir reklamın hedefine ulaşması için bir kaç küçük örnek verecek olursak:
- Hemen tıklanıp kapatılıp kaçılan reklamlar (süreklilik arzettiğinde hesap tehlikeye girer)
- VPN yada benzer uygulamalarla gösterime giren reklamlara tıklama (süreklilik arzettiğinde hesap tehlikeye girer)
- Arama ağı ile gelmeyen ve doğrudan yada referans veya teşvikli ziyaretçilerin tıkladıkları reklamlar
- İlgili reklamın görüntülendiği alanda, ziyaretçi ilgili alana girer girmez reklamla haşır neşir olup, sonra siteyi terk ediyorsa gibi durumlar..

bunlar sadece ve sadece bir kaç tanesi. Google bu işlemler için ciddi yatırımlar yapıyor. Hem reklamvereni, hem yayıncıları korumak için hakkaniyetli bir çalışma ile işlemlerini sürdürüyor.

Hesabınızı nasıl iyi durumda tutabileceğiniz ile ilgili bu makaleye göz atmanızda fayda var.

Kolaylıklar dilerim.

Samet47

Üye
Üye
2 Kas 2020
431
68
28
Arkadaşlar merhaba,

Kesintiler genellikle ekip arkadaşım @Sezgin GÜLER 'in de dediği gibi geçersiz etkinlik, geçersiz tıklama ve özellikle yapay oluşturulmuş trafikten gelirse, Ekosistemi korumak adına Robot tespit edip ücreti reklamverene iade ediyor.

Geçersiz etkinlik, tıklama ve yapay trafiğin tespiti için geri planda çalışan 100 lerce uygulama ve yapay zeka varyantları mevcut. Bir reklam tıklamasının amacına ulaşıp ulaşmadığının tespiti yapılıyor, hemen tespit edilirse gün sonunda, daha sonra tespit edilirse ay sonunda kesiliyor. Hatta ödenmiş kazançlarda daha daha sonradan haksız kazanç elde etmiş bir çok kullanıcı Google AdSense'e borçlu bile çıktığı oluyor.

Bir reklamın hedefine ulaşması için bir kaç küçük örnek verecek olursak:
- Hemen tıklanıp kapatılıp kaçılan reklamlar (süreklilik arzettiğinde hesap tehlikeye girer)
- VPN yada benzer uygulamalarla gösterime giren reklamlara tıklama (süreklilik arzettiğinde hesap tehlikeye girer)
- Arama ağı ile gelmeyen ve doğrudan yada referans veya teşvikli ziyaretçilerin tıkladıkları reklamlar
- İlgili reklamın görüntülendiği alanda, ziyaretçi ilgili alana girer girmez reklamla haşır neşir olup, sonra siteyi terk ediyorsa gibi durumlar..

bunlar sadece ve sadece bir kaç tanesi. Google bu işlemler için ciddi yatırımlar yapıyor. Hem reklamvereni, hem yayıncıları korumak için hakkaniyetli bir çalışma ile işlemlerini sürdürüyor.

Hesabınızı nasıl iyi durumda tutabileceğiniz ile ilgili bu makaleye göz atmanızda fayda var.

Kolaylıklar dilerim.
Geçersiz trafiğim yok dediğiniz şeylere uyuyorum, neden 74 TL gibi bir ücret kesildi benden????

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Geçersiz trafiğim yok dediğiniz şeylere uyuyorum, neden 74 TL gibi bir ücret kesildi benden????
@Samet47 merhaba,

Dilersen ödemelerle ilgili itiraz talebi oluşturabilirsin. Google ekosistemi korumak adına yaptığı yatırımla, yapay zekayı kullanıyor. Bir tür düşünen ve karar veren yazılımlara ait robotlar bu durumları değerlendiriyor. Kazançlar için her tıklama kazandım anlamına gelmiyor. Bir takım metrikler ve filtreler sonrası kontrol edilen ve yansıyan kazançlara Kesinleşmiş Kazanç deniliyor. İncelenmemiş kazançlara ise Tahmini kazanç deniliyor.

Tahmini kazançlar her tür işlemi alır toparlar ve yansıtır. Daha sonra her ayın son günü incelemeye gönderir, Robot gün içinde kontrol edip geçersiz sayılanların düşümlerini yapmış olsa da, ayrıca bir de ödemeler ekibi varyantları inceler. Burada bir reklam veren kişi, verdiği reklamın amacına ulaşıp ulaşmadığı konusunda kafasında soru işareti kalmamalı ki, reklamverenler bu ekosisteme dahil olsun ve reklamlarını gönül rahatlığı ile versin.

Ben kötü niyetli bir yayıncı isem, eko meko dinlemem desem (söz meclisten dışarı) yok VPN di, başkaca klavye oyunları idi gibi durumlarla, reklamverenlerin haklarını gaspederek, hem verdikleri reklamların amacına ulaşmasına engel olsam, hem de haksız kazanç sağlasam ve bu durumu bir reklam veren duysa, bilse ve farkına varsa, Ekosistem çökmüş ve google diye bir şey kalmamış olur değil mi?

O nedenle reklamverenler ve yayıncılar arasındaki ilişkiyi korumak adına yapılmış dev yatırımlar sonucu görmüş olduğun analizler gerçekten reel analiz ve sonuçlardır. Yapılan kesintiler reklamverenlere iade edilmektedir.

Merak etmeyin Google kimsenin hakkını yemez ve gasp etmez. Zaten ihtiyacı da yok emin ol. Reklam veren in reklamı amacına ulaştığında herkes kazanmış oluyor. Reklam veren ürününü tanıtıyor, google aracı olduğu için cüzi bir miktarını kendisi ve büyük bir kısmını da yayıncıya kazandırmış oluyor.

İyi dileklerimle

cuneytali

Üye
Üye
26 Mar 2019
5
2
3
@Samet47 merhaba,

Dilersen ödemelerle ilgili itiraz talebi oluşturabilirsin. Google ekosistemi korumak adına yaptığı yatırımla, yapay zekayı kullanıyor. Bir tür düşünen ve karar veren yazılımlara ait robotlar bu durumları değerlendiriyor. Kazançlar için her tıklama kazandım anlamına gelmiyor. Bir takım metrikler ve filtreler sonrası kontrol edilen ve yansıyan kazançlara Kesinleşmiş Kazanç deniliyor. İncelenmemiş kazançlara ise Tahmini kazanç deniliyor.

Tahmini kazançlar her tür işlemi alır toparlar ve yansıtır. Daha sonra her ayın son günü incelemeye gönderir, Robot gün içinde kontrol edip geçersiz sayılanların düşümlerini yapmış olsa da, ayrıca bir de ödemeler ekibi varyantları inceler. Burada bir reklam veren kişi, verdiği reklamın amacına ulaşıp ulaşmadığı konusunda kafasında soru işareti kalmamalı ki, reklamverenler bu ekosisteme dahil olsun ve reklamlarını gönül rahatlığı ile versin.

Ben kötü niyetli bir yayıncı isem, eko meko dinlemem desem (söz meclisten dışarı) yok VPN di, başkaca klavye oyunları idi gibi durumlarla, reklamverenlerin haklarını gaspederek, hem verdikleri reklamların amacına ulaşmasına engel olsam, hem de haksız kazanç sağlasam ve bu durumu bir reklam veren duysa, bilse ve farkına varsa, Ekosistem çökmüş ve google diye bir şey kalmamış olur değil mi?

O nedenle reklamverenler ve yayıncılar arasındaki ilişkiyi korumak adına yapılmış dev yatırımlar sonucu görmüş olduğun analizler gerçekten reel analiz ve sonuçlardır. Yapılan kesintiler reklamverenlere iade edilmektedir.

Merak etmeyin Google kimsenin hakkını yemez ve gasp etmez. Zaten ihtiyacı da yok emin ol. Reklam veren in reklamı amacına ulaştığında herkes kazanmış oluyor. Reklam veren ürününü tanıtıyor, google aracı olduğu için cüzi bir miktarını kendisi ve büyük bir kısmını da yayıncıya kazandırmış oluyor.

İyi dileklerimle

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Benim geçersiz trafik kesintim bir anda başladı. Yukarıda bahsettiğiniz herhangi bir duruma müracaat etmedik. Sitemizin içeriği 20 yıldır özgün, tamamen kendimiz geliştiriyoruz. Evet tam 20 yıllık bir siteden bahsediyorum. Siteni adsense geliri ile besliyorduk lakin son 1 yıldaki kaybımız çok büyük. Google'ın bu konuda sebep bildirmesi çok iyi olurdu çünkü her zaman orada duran siteye hiç birşey yapmadan bir anda kaybetmeye başladı. Ben artık sabotaj şüphesi duyuyorum. Birisi siteyi ekonomik anlamda bitirmek için sahte trafiğe maruz bıraktı diye düşünüyorum. Ne yaptıysam bir sebep bulamadım. Tasarımda iyileştirme yapıyoken dahi reklam alanlarının ayın kalmasına çalıştık ki bir sakatlık çıkmasın. Sakınan göze çöp battı resmen.

Sezgin GÜLER

Destek Ekibi
Organik trafiğiniz iyi durumda olmuş olsa bile içeriklerinizin düzenli olarak arama sonuçlarında yer aldığından emin olun. Ayrıca tanınmamış bazı sitelerden gelen tıklamalar spam olarak algılanır, sahte sitelerden gelen tıklamalar varsa kazancınız netleştikten sonra varsa geçersiz tıklama kesinti yapılmaktadır.

Bunun çözümü aslında çok kolay Google Analytics aracını kullanarak tanınmamış siteleri filtreleme yaparak görünmesini engelleyebilirsiniz. Bu sayede organik trafiğiniz ile kazançlarınız etkilenmemiş olur.

cuneytali

Üye
Üye
26 Mar 2019
5
2
3
Organik trafiğiniz iyi durumda olmuş olsa bile içeriklerinizin düzenli olarak arama sonuçlarında yer aldığından emin olun. Ayrıca tanınmamış bazı sitelerden gelen tıklamalar spam olarak algılanır, sahte sitelerden gelen tıklamalar varsa kazancınız netleştikten sonra varsa geçersiz tıklama kesinti yapılmaktadır.

Bunun çözümü aslında çok kolay Google Analytics aracını kullanarak tanınmamış siteleri filtreleme yaparak görünmesini engelleyebilirsiniz. Bu sayede organik trafiğiniz ile kazançlarınız etkilenmemiş olur.
Google Analytics'te Edinme>Tüm Trafik>Kanallar>Referral bölümünde son dönemde (4-5 ay) gördüğüm tüm tuhaf görünümlü siteleri Filtre kısmından engelledim. Hala 3-4 günde bir takip edip yeni eklenen bir site varsa engelliyorum. Şuan sadece herkes tarafından bilinen şüpheli olmayan kaynaklardan gelen trafikleri bıraktım bu bölümde.

Referral'dan aldığım trafik aylık toplam trafiğin %4-5'ini oluşturuyor aslında. Aralarda engellediğim sitelerin de siteye trafik katkısı %1-2 nispetinde. Bu orandaki bir gerçersiz trafiğin reklam gelirine cezai etkisi %50'nin üzerinde olması bana tuhaf geliyor. Örnek veriyorum, aylık muhtemel gelir 5000TL ise 3000TL'si geçersiz trafik ile geri alınıyor.

Bu konuda bazı js scriptler gördüm, reklam tıklamalarını sayıp fazladan tıklamaları engelleyen mini programlar. Bu tür kodları siteye dahil etmek ne kadar mantıklı. Kaş yaparken göz çıkarır mıyız?

Bir de Cloud Flare gibi hizmetler var. Kullanıcı ile site arasına girip spam vs girişimleri engelleyen. Bu tür bir hizmeti dahil etmek reklam görüntüleme sayılarını etkiler mi?

Sezgin GÜLER

Destek Ekibi
Site alt yapınız WordPress ise spam engelleyebilecek eklentiler varsa kurabilirsiniz. Şimdi Google Analytics aracı AdSense ile birlikte çalıştığı için kabul edilebilir şekilde gereksiz tıklamaları ayırabilir ancak site trafiği için ise en başta dediğim gibi eklenti kurarak organik trafiğinizi düzeltebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: gugilabla