Gizlediğim Videoların Gelirleri silinir mi ?

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

huseyin

Üye
Üye
9 Mar 2021
7
8
3
Selam arkadaşlar.

Bir kaç gün önce videolarımdan birinin önerilere düştüğünü fark ettim. 3-4 gün Göz atma özellikleri gelen izleyici sonrası kanalımda

Geçersiz Trafik Nedeniyle Vidolarınızdan biri veya Daha Fazlasında Reklamlar Kısıtlanmış.

Uyarısını aldım.

Endişelendim ve kanalımın tehlikelide olduğunu düşünüp videoyu gizledim.
O videoya ait tüm gelir gün aşırı azalmaya başladı ve 0'a kadar düştü. Devamında bir videoyu daha gizleyince onunda gelirinin düştüğünü fark ettim.

Bu uyarı ne anlama geliyor. ne zaman bu kısıtlamadan kurtulabilirim. Bugün geliri sıfırlanan videoyu yeniden herkese açtım sıfırlanan geliri yeniden düzelecek mi diye merak ediyorum. Aranızda bu konu hakkında fikri olan varsa paylaşabilir mi? ne yapacağımı bilmiyorum ?

GoogleSense

Destek Ekibi
Destek Ekibi
21 Ocak 2021
32
17
8
İzmit
Selam @huseyin ,

Uyarıda da yazdığı gibi geçersiz trafik nedeniyle videolarınızdan biri veya daha fazlasında reklamlar kısıtlanmış. Videonuzu gizli duruma almanızın bu duruma faydası olmayacaktır. Eğer videonuzun trafik kaynağı değerlendirme aşamasındaysa videonuzu herkese açık pozisyona almanızı ve değerlendirmenin tamamlanmasını tavsiye ederim.

Değerlendirme süresince ilgili videonuzda reklam yayını yapılmaz,
Değerlendirme genellikle 1 ay içinde tamamlanır.

Ne Yapabilirsiniz?

Bu trafik değerlendirmesi süresince videonuzdan para kazanamazsınız veya nadiren videonuzda reklam gösterilebilir, ancak reklamlarınız normal performansını göstermeyecektir.

Trafik değerlendirmesi sonucunda videonuzdaki kısıtlama kaldırılabilir veya kalıcı olarak kısıtlama uygulanabilir.

Geçersiz trafik ile ilgili kısıtlama süresinde içerik üretmeye ve Youtube kanalınızı aynı şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu süre zarfında program politikalarına uyduğunuzdan lütfen emin olunuz.

Umarım bu durum sizin için kısa ve geçici olur, iyi dileklerim sizinle.

huseyin

Üye
Üye
9 Mar 2021
7
8
3
Selam, @GoogleSense

Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.
Kafamda soru işareti oluşturan bir kaç soruya da yanıt alabilirsem çok sevinirim.

1. Kısıtlama uyarısı gösterildikten sonra kendiliğinden kayboldu. Değerlendirme sürecinin tamamlandığını ne şekilde anlayacağız.
2. "Trafik değerlendirmesi sonucunda videonuzdaki kısıtlama kaldırılabilir veya kalıcı olarak kısıtlama uygulanabilir." dediniz. bu dediğiniz sadece kısıtlamaya girmiş videoları kastediyorsunuz değil mi? yeni ve önceden yüklenmiş videoları kapsamıyor sanırsam.
3. Değerlendirme sonrasında videolarda aykırı bir durum olmadığı anlaşılırsa düşüş yaşandığı miktarlar geri iade edilir mi ?
4. Son olarak dün bu konuyu açtıktan sonra araştırma yaparken başka bir internet platformunda "artık gizlenen videolarda %70e kadar kazanç kesintisi olacak" gibi bir söylenti okudum gerçeklik payı var mıdır ?

GoogleSense

Destek Ekibi
Destek Ekibi
21 Ocak 2021
32
17
8
İzmit
Selam, @GoogleSense

Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.
Kafamda soru işareti oluşturan bir kaç soruya da yanıt alabilirsem çok sevinirim.

1. Kısıtlama uyarısı gösterildikten sonra kendiliğinden kayboldu. Değerlendirme sürecinin tamamlandığını ne şekilde anlayacağız.
2. "Trafik değerlendirmesi sonucunda videonuzdaki kısıtlama kaldırılabilir veya kalıcı olarak kısıtlama uygulanabilir." dediniz. bu dediğiniz sadece kısıtlamaya girmiş videoları kastediyorsunuz değil mi? yeni ve önceden yüklenmiş videoları kapsamıyor sanırsam.
3. Değerlendirme sonrasında videolarda aykırı bir durum olmadığı anlaşılırsa düşüş yaşandığı miktarlar geri iade edilir mi ?
4. Son olarak dün bu konuyu açtıktan sonra araştırma yaparken başka bir internet platformunda "artık gizlenen videolarda %70e kadar kazanç kesintisi olacak" gibi bir söylenti okudum gerçeklik payı var mıdır ?
Tekrar selam @huseyin ,

1.cevap: Kısıtlama uyarısı kaybolduysa değerlendirme muhtemelen tamamlanmış ve videonuzdaki kısıtlama kaldırılmıştır, ilgili e-posta adresinize bir bilgilendirme gönderilmiş olabilir.

2.cevap: Trafik değerlendirmesi sonucunda birden fazla yaptırım durumu oluşabilir ve genellikle kısıtlama kalkar, Adsense hesabınızın devre dışı bırakılmasıyla da sonuçlanabilir, bu karar yetkili uzmanlara aittir. Ancak belirttiğiniz gibi uyarı kaldırıldıysa kısıtlamanın kaldırılmış olması muhtemeldir.

3.cevap: Değerlendirme sonrasında videolarınız eski sıralama durumuna dönebilir ancak düşüş yaşandığı miktarlar maalesef iade edilmez.

4.cevap: "artık gizlenen videolarda %70e kadar kazanç kesintisi olacak" yetkili ağızlardan böyle bir açıklama yapılmadıkça itibar etmemenizi tavsiye ederim. Adsense otomatik trafik incelemeleri sonucunda reklam veren haklarını korumak amacıyla tahmini kazancınızdan kesinti yapabilir.

Umarım açıklayıcı bir cevap olmuştur.

eceolcay

Üye
Üye
3 Eki 2021
1
1
3
Aynı şekilde ben de youtube stüdioda bu uyarıyla karşılaştım :( "Geçersiz trafik nedeniyle videolarınızdan biri veya daha fazlasında reklamlar kısıtlanmış." sebebini anlayamadım. İzleme satın alma, birilerine tıklatma falan gibi yasak olan şeyleri kesinlikle yapmadım. Ne yapmam gerekiyor düzelir mi acaba? :(

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Aynı şekilde ben de youtube stüdioda bu uyarıyla karşılaştım :( "Geçersiz trafik nedeniyle videolarınızdan biri veya daha fazlasında reklamlar kısıtlanmış." sebebini anlayamadım. İzleme satın alma, birilerine tıklatma falan gibi yasak olan şeyleri kesinlikle yapmadım. Ne yapmam gerekiyor düzelir mi acaba? :(
Merhaba,

Yaşadığınız bu durumu, size daha iyi destek verebilmek adına, detaylı açıklama ile birlikte yeni bir konu başlığı altında iletmenizi rica ediyorum.

Anlayışınız için teşekkür ederim.