Google, Blogger sitelerine önem vermiyor mu?

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Caner

Üye
Üye
7 May 2020
24
12
3
Google'ın kendi bünyesinde barınan Blogger'in kullandığı blogspot uzantısı Google tarafından fazla umursanmıyor sanırım. Aramalarda blogspot sitelere rastlamıyorum çünkü.

Caner

Üye
Üye
7 May 2020
24
12
3
Blogger kısıtlı bir sistem ancak SEO uyumlu olmadığı kısmına katılmıyorum. Bulunan imkanlar dahilinde SEO çalışmaları pek âlâ yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Doğukan Demir

Google Diamond Product Expert
Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
adsense-turkce.blogspot.com
Merhaba,

Ek olarak şunu da belirtmekte fayda var:
Google yeni sitelere tereddütlü yaklaşır. Bu yüzden siteniz index alması uzun süre aktif olan bir siteye göre daha yavaştır.

Indexlenmis urllerinizi kontrol etmek için: site:example.com

Saygılarımla,
Doğukan

Bayram ŞENAKAR

Dijital Pazarlama Uzmanı
Üye
23 Ocak 2019
366
375
63
24
Malatya
bayramsenakar.com.tr
@Caner bey,

Google'ın önemli kriterleri bulunmaktadır SEO konusunda. Bunlardan Blogger üzerinde değiştiremediklerinizden sadece birkaç tanesini size sıralamak isterim durumun farkında olmanız açısından.
  • Performans
    • Ne yazık ki Blogger sitelerinin tamamında bulunan bir sorundur. Sitenizde bakım yapamamanızın sonucudur. CSS ve JS sıkıştırma, erteleme, erken yükleme gibi özellikleri Blogger üzerinde yapamamaktasınız.
  • Resim optimizasyonu
    • Ne yazık ki bu konuda da Blogger sınıfta kalmaktadır. Manuel optimize etmediğiniz sürece bir yolu yoktur.
  • SEF uyumsuz bağlantılar
    • Bağlantılar aşırı bir şekilde uzamaktadır Blogger'da ve buna hiçbir şekilde müdahale edememektesiniz.
  • Tema çeşitsizliği
    • UX uyumlu temalar çok nadir bulunmaktadır.
Bu liste daha fazla uzar gider. Tekrar belirtmem gerekirse, Blogger ne yazık ki SEO uyumlu bir platform değildir; Google'ın bir ürünü olmasına rağmen.

Saygılarımla.

Doğukan Demir

Google Diamond Product Expert
Destek Ekibi
8 Mar 2019
620
476
63
İstanbul
adsense-turkce.blogspot.com
Google'ın kendi bünyesinde barınan Blogger'in kullandığı blogspot uzantısı Google tarafından fazla umursanmıyor sanırım. Aramalarda blogspot sitelere rastlamıyorum çünkü.
Genelde kullanıcılar bir heves açıp sonra başladıklarından blogspot.com uzantılı site görmüyorsundur. Ayrica büyük düşünenler domain alıyor

Eren "Antares" Akkuş

Google Platin Ürün Uzmanı
Banlı Üye
21 Nis 2020
328
205
43
Erzurum
erenakkus.com.tr
Merhabalar,
Sizlere kendi sitem üzerinden örnek vermek isterim www.siberguvenlik.site blogger ile kurdum ve arama sonuçlarına bakarsanız zeus virüsü , zeus virüsü nedir , payload nedir , nis directive nedir , telefon güvenliği , bal küpü nedir , gibi konularda hep ilk sayfalarda yer almaktayım hatta yukarıda ki yazdığım 3 anahtar kelimede 1. sıradayım. Payload nedir yazarsanız wikipedia , turk hack team , anasayfa. com gibi sayfaları geçtiğimizi görürsünüz. Blogger ile alakalı değil SEO ayarlarınızı iyi yaparsanız zaten önce çıkarsınız. @Bayram ŞENAKAR hocamızın dediği gibi Google tüm sitelere eşit davranır. blogspot.com domaini geç indexlendiği için diğer alan adlarına göre (6 ay) bu sebeple de olabilir.

Saygılarımla