İndex Sorunu (Hariç Bırakıldı)

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Vieyc

Üye
Üye
6 May 2019
56
62
18
Öncelikle yeniden merhaba Adsense Türkiye,
Daha önce de blog açıp eğitim durumu ve başka sebeplerden dolayı zaman ayıramamıştım. Neredeyse 2-2.5 sene geçti ve şu an gün içerisinde boş zamanımın çok olması sebebi ile 2 senedir tam zamanlı takip ettiğim ve işlem yaptığım kripto piyasası ve blog(blogger) hakkında yeni bir blog açtım. Ancak search console kaydı yaptığımda site adresi dizine eklenmiş olsa da yayın sayfaları(Keşfedildi - şu anda dizine eklenmiş değil) eklenmedi. Biraz araştırdığımda bir problem yok google keşfetmiş sıraya almış zamanla eklenir, google eskisi gibi yayınları direkt indexlemiyor içerikleri çoğaltmaya devam edin zamanla eklenecektir, içerikler kalitesiz veya alıntı ise indexlenmez gibi farklı yorumları gördüm. Hatta biri 6 ay civarında bir süre uğraşmış ancak sonuca ulaşamayıp en son bir iletişim yolu bulup destek isteyip 1 günde çözdürmüş ve bug gibi bir sorun olduğunu iddia ediyordu.

Konuyla ilgili kesin bir sebep ya da bir çözüm yolu var mıdır? Her yayın için tek tek url denetimi yapıp dizine eklenmesini talep etmek çözebilir belki ama onu yapmak da istemedim. Eğer bir sorundan ötürü indexlenmiyorsa sorunu çözmeden her yeni yayında manuel eklenmesi çok sağlıklı bir çözüm değil çünkü. Yandex ve Bing gibi diğer motorlara kayıt işlemlerini ise daha yeni yaptım onlarda ne sonuç olacak daha belli değil. Sonuçlanınca gerekirse düzenleme ile eklerim. Eğer değerlendirebilmek için incelemek gerekirse diye linki buraya bırakıyorum.

gugilabla

Google Platinum Product Expert
Yönetici
SEO Uzmanı
Destek Ekibi
6 Ağu 2019
117
80
28
Ireland - Dublin
Öncelikle yeniden merhaba Adsense Türkiye,
Daha önce de blog açıp eğitim durumu ve başka sebeplerden dolayı zaman ayıramamıştım. Neredeyse 2-2.5 sene geçti ve şu an gün içerisinde boş zamanımın çok olması sebebi ile 2 senedir tam zamanlı takip ettiğim ve işlem yaptığım kripto piyasası ve blog(blogger) hakkında yeni bir blog açtım. Ancak search console kaydı yaptığımda site adresi dizine eklenmiş olsa da yayın sayfaları(Keşfedildi - şu anda dizine eklenmiş değil) eklenmedi. Biraz araştırdığımda bir problem yok google keşfetmiş sıraya almış zamanla eklenir, google eskisi gibi yayınları direkt indexlemiyor içerikleri çoğaltmaya devam edin zamanla eklenecektir, içerikler kalitesiz veya alıntı ise indexlenmez gibi farklı yorumları gördüm. Hatta biri 6 ay civarında bir süre uğraşmış ancak sonuca ulaşamayıp en son bir iletişim yolu bulup destek isteyip 1 günde çözdürmüş ve bug gibi bir sorun olduğunu iddia ediyordu.

Konuyla ilgili kesin bir sebep ya da bir çözüm yolu var mıdır? Her yayın için tek tek url denetimi yapıp dizine eklenmesini talep etmek çözebilir belki ama onu yapmak da istemedim. Eğer bir sorundan ötürü indexlenmiyorsa sorunu çözmeden her yeni yayında manuel eklenmesi çok sağlıklı bir çözüm değil çünkü. Yandex ve Bing gibi diğer motorlara kayıt işlemlerini ise daha yeni yaptım onlarda ne sonuç olacak daha belli değil. Sonuçlanınca gerekirse düzenleme ile eklerim. Eğer değerlendirebilmek için incelemek gerekirse diye linki buraya bırakıyorum.
Selam,

Mutlaka yapmışsınızdır ve konuya hakim olduğunuzu görüyorum ama yine de buradan söylemek isterim. Search Console üzerinden sitenizi tekrar tarama için gönderebilirsiniz. Muhtemelen defalarca yapmışınızdır. Bu yönergelere göz attınız mı? Search Console Yardım Merkezi'nden topluluğa bu durumu ilettiniz mi? Doğrudan bu formu kullanarak topluluğa buraya ilettiğiniz konuyu iletmeniz daha sağlıklı olur.

• Beğen
Tepkiler: Vieyc

Vieyc

Üye
Üye
6 May 2019
56
62
18
Selam,

Mutlaka yapmışsınızdır ve konuya hakim olduğunuzu görüyorum ama yine de buradan söylemek isterim. Search Console üzerinden sitenizi tekrar tarama için gönderebilirsiniz. Muhtemelen defalarca yapmışınızdır. Bu yönergelere göz attınız mı? Search Console Yardım Merkezi'nden topluluğa bu durumu ilettiniz mi? Doğrudan bu formu kullanarak topluluğa buraya ilettiğiniz konuyu iletmeniz daha sağlıklı olur.
Selamlar,

Evet site taraması yaptım yönlendirmeniz için teşekkür ederim ancak benim merak ettiğim google indexleme sisteminde bir sorun mu olduğu yoksa indexleme yolunda mı bir değişikliğe gittiği yoksa benim yaptığım (tema veya farklı bir eklenti, kod vs) bir hatadan mı kaynaklandığını öğrenmek. Sitemap ve ana url denetimi dışında herhangi bir yayın sayfası için ayrı bir indexleme isteği göndermedim. Bunu yapmamamın sebebi ileride her yayın paylaşımı sonrası manuel uğraşmak yerine doğal yolla otomatik olarak indexlenmesini istememdir. Eğer diğer sayfaların indexlenmemesi bir hata kaynaklıysa tek tek bu sayfaları eklemektense hatayı çözüp indexlenmenin otomatik olmasını isterim. Yandex ve Bing için de şu an bir indexlenme söz konusu değil. Yalnızca bing de genel url bulunabiliyor şu an için o da açıklama bilgilerini çekememiş hala. Hatta robot.txt de herhangi bir engelleme komutu olmamasına rağmen (yalnızca search uzantıları engellendi, yandex ve bingdeki uyarı bununla mı ilgili emin değilim) "İncelenen URL, robots.txt ile gezinilmesi engellenmesine rağmen URL'nin dizini oluşturuldu." şeklinde bir uyarı belirtilmiş. Bir süre daha bekleyip dizine eklenmemesi durumunda en azından bir süre tek tek dizine eklenmesini isteyeceğim mecburen.

Vieyc

Üye
Üye
6 May 2019
56
62
18
Güncelleme: Yayınlar otomatik olarak eklenmediği için bir yayın sayfasının manuel eklenmesi için istek gönderdim ve 1-2 gün içinde dizine eklenmiş aramalarda çıkıyor. Yayınlardaki düzenlemeleri bitirdiğim zaman bir süre için tüm yayınların dizine eklenmesi için tek tek istek göndereceğim. Link bağlantıları vs oturmaya başladıktan sonra bir süre istek göndermeden otomatik eklenmesini bekleyip duruma tekrar bakacağım. Forumlarda dolaştığımda aynı sorunu yaşayan çok kişi olduğu için süreci zaman zaman bu konu altında güncelleyeceğim.

• Sevdim
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Güncelleme: Yayınlar otomatik olarak eklenmediği için bir yayın sayfasının manuel eklenmesi için istek gönderdim ve 1-2 gün içinde dizine eklenmiş aramalarda çıkıyor. Yayınlardaki düzenlemeleri bitirdiğim zaman bir süre için tüm yayınların dizine eklenmesi için tek tek istek göndereceğim. Link bağlantıları vs oturmaya başladıktan sonra bir süre istek göndermeden otomatik eklenmesini bekleyip duruma tekrar bakacağım. Forumlarda dolaştığımda aynı sorunu yaşayan çok kişi olduğu için süreci zaman zaman bu konu altında güncelleyeceğim.
Değerli bildirimin için çok teşekkürler @Vieyc

Böylece benzer sorunu yaşayan diğer kullanıcılara da katkı sağlamış olduğun için ayrıca teşekkür ediyorum.

İyi dileklerimle

• Beğen
Tepkiler: Vieyc

Vieyc

Üye
Üye
6 May 2019
56
62
18
Güncelleme: Search console üzerinden tek tek eklediğim tüm sayfalar indexlendi. Otomatik index konusu eskiye göre daha uzun sürüyor sanırım. Google muhtemelen işleyişi değiştirdi ve otomatik indexleme konusunda eskiye göre daha yavaş çalışıyor. Her yeni içerik için url göndererek dizine eklenmesini istemeniz daha hızlı sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Özellikle yeni kayıt yapılmış siteler için sadece sitemap gönderip beklemek yerine url gönderimlerinizi manuel yapmanız daha da önemli. Index sorununun belki benden veya siteden kaynaklı bir hata olabileceğini düşünmüştüm ancak tamamen Google işleyişi ile ilgili gibi görünüyor.

Yandex ve Bing ile ilgili hala sorunlar mevcut özellikle bing için manuel gönderimler bile index almıyor robotla ilgili bir sorundan kaynaklandığı yazıyor ancak robotta engelleyecek herhangi bir komut bulunmuyor. Çok da önemsemiyorum google dışındakileri onlar zamanla otomatik oturacaktır. Şu aşamada en önemlisi google tarafından indexlenmesi.