Merhaba, şuan KKTC'de yaşıyorum ve bir bloğum var. Adsense başvurusu yapmak istiyorum fakat bu konuda bir bilgim yok. Nasıl bir yol izlemem gerekir, yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba,
Forumumuza hoşgeldiniz. AdSense başvuru yapmadan önce bilinmesi gereken temel konuların en önemlileri, URL yaşınızın çok yeni olmaması.
site.com gibi URL adresiniz varsa en az 2 ay süreyi doldurmuş olmalı, site.blgospot.com gibi URL adresiniz varsa en az 6 aylık bir yaşa sahip olmaladır. Bu süre zarfında siteniz içerikleri tamamen özgün ve en az 50-60 makalenizin olması gerekir. Makaleleriniz kullanıcılara değer katmalı ve blogunuzu ziyaret etmeleri için onlara nedenler sunmaldır.
Siteniz tasarımı kullanıcıları yormayacak ve aradıklarını rahatlıkla bulabilecekleri tarzda olmalıdır. Açılır menüler ve popup bildirim pencerelerine yer verilmemelidir.
İyi bir SEO (arama motoru optimizasyonu) çalışması yapmış olmalısınız ki, güzel bir organik trafiğiniz olsun. Organik trafiği olmayan ve trafik kaynakları sosyal medya veya benzer kanallara bağımlı olan siteler AdSense onayını alamıyor.
Biraz daha detaylı bilgi için ->
AdSense Kılavuzunu <- incelemenizi rica eder, kolaylıklar dilerim.
Takıldığınız yer olursa ben ve uzman arkadaşlarım burada olacağız.