Link kısaltma siteme adsense eklersem sorun olur mu

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Mustafamusik

Üye
Üye
14 Eyl 2021
1
0
1
Merhaba benim blog sitem adsense onaylı ve reklam yayınlıyorum. Aynı sitede alt alan adı oluşturarak link kısaltma sitesi oluşturdum. O link kısaltma sitesinde şuanda reklam yayınlıyorum. Sorun yaşatır mı?
Web sitem: link.tabtusu.com
Kısaltılmış link: link.tabtusu.com/AmLKO

Bu arada geçiş ekranlı linkleri sadece ben oluşturacağım.
Normal kullanıcılar direkt kısa linkler oluşturuyor.

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhaba benim blog sitem adsense onaylı ve reklam yayınlıyorum. Aynı sitede alt alan adı oluşturarak link kısaltma sitesi oluşturdum. O link kısaltma sitesinde şuanda reklam yayınlıyorum. Sorun yaşatır mı?
Web sitem: link.tabtusu.com
Kısaltılmış link: link.tabtusu.com/AmLKO

Bu arada geçiş ekranlı linkleri sadece ben oluşturacağım.
Normal kullanıcılar direkt kısa linkler oluşturuyor.
Merhaba,

Link kısaltma sitelerinde, kullanıcıların kontrolü dışında farklı URL adreslerine yönlendiriyorsa ve hem URL sahibine hem kullanıcılara maddi kazanç vaad ediyorsa (BGBG gibi), Google Bot un adsense başvurusunda yapılan URL adresinin tam adını bulması ve siteyi taraması sıkıntı oluyorsa, İçerik yok ve sadece reklam olan bir pencere mevcutsa, pop-up pencereler yada farklı reklam verenlere ait popup reklamlar varsa.. gibi gibi. Yukarıda saydığım nedenlerle link kısaltma sitelerinde AdSense reklamlarının yayımlanması doğru değildir. Ayrıca ihbar yada google bot tespiti ile hesaplar yasaklanabilir. Birçok sitede halen bu durumu görüyor olabilirsiniz ancak, risk altında olduklarını hatırlatmak istiyorum.

Özetle, tavsiye etmiyorum.

İyi dileklerimle,