LÜTFEN YARDIM/ Adsense banka kartı problemi

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

sadkral1212

Üye
Üye
31 Mar 2025
2
0
1
Merhaba ben şuan 17 yaşında olduğum için adsense hesabımı annemin üstüne açtim onun adsense hesabi,Ben kendime bankadan ebevynlerim onayıyla bir banka kartı açsam 17 yaşında para cekebilirmiyim ve 2. Sorum şu para adsense hesabında birikse ve çekmediğim takdirde yinede vergi kesiyormu ?
3.sorum Youtube hesabimdaki videolari amerikadanda izliyorlar hem amerika hem turkiye vergi formunumu doldurmam gerekiyor yoksa sadece amerikaninkinimi

Cevaplarsanız Çok Sevinirim

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Merhaba ben şuan 17 yaşında olduğum için adsense hesabımı annemin üstüne açtim onun adsense hesabi,Ben kendime bankadan ebevynlerim onayıyla bir banka kartı açsam 17 yaşında para cekebilirmiyim ve 2. Sorum şu para adsense hesabında birikse ve çekmediğim takdirde yinede vergi kesiyormu ?
3.sorum Youtube hesabimdaki videolari amerikadanda izliyorlar hem amerika hem turkiye vergi formunumu doldurmam gerekiyor yoksa sadece amerikaninkinimi

Cevaplarsanız Çok Sevinirim
Merhaba,

AdSense hesabı kimin adına ise, diğer tüm işlemler de o kişi adına olmalıdır. Para AdSense hesabına biriktiğinde ödeme almadığınız sürece Türkiye'de vergilendirilmezsiniz. ABD dışı vergi bilgilerinizi göndererek, yurt dışındaki vergilendirme işlemlerini de tamamlamanız gerekiyor. ABD dışı vergi bilgilerinizi girmediğiniz sürece para kazanma durumunuz askıya alınabilir. Videolarınızın dünyanın herhangi bir yerinden izlenmesi gayet normaldir, önemli olan sizin ödeme hesabınızın olduğu ikamet ettiğiniz ülke ile banka hesabınızın bulunduğu (aynı ülke) yerin kanunlarına göre vergilendirilirsiniz. Yani Türkiye vergi kanunlarına göre ödeme aldığınız sürece vergilendirilmiş olacaksınız. Siz kendi adınıza bir yıl daha sabredip öyle AdSense hesabı oluşturun.

İyi dileklerimle,

Must Leisure

Destek Ekibi
Destek Ekibi
13 Şub 2020
439
188
43
Ek olarak
Annenizin adına açmış olduğunuz banka hesabi üzerinden vergi ödeyecekseniz, bunun için yapılması gereken işlemler var, bu konu ile açılmış başlıklar ve konular sitemizde mevcuttur , arama butonuna yazarak ulaşabilrsiniz, bu vergi işleminde , herhangı bi sosyal güvence yok ise , bağkur tarafından vergiye tabi tutulursunuz, buda size estradan kazancınızdan para kesilmesine sebep olur, hatta fazladan elden para verme söz konusu olur, bundan dolayı başlıkları dikkatlice inceleyin

• Beğen
Tepkiler: gugilabla