Mobil Uygulamam için Reklam Yapmak İstiyordum Fakat Yanlış Ülkeyi Seçtim

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

egenen22

Üye
Üye
9 Ocak 2021
19
1
3
Merhaba bir mobil uygulamam var. Bu uygulamadaki reklamlardan para kazanmak istiyordum. AdMob ve AdSens hesaplarım var. Fakat ben sanırım bunları kurarken ilk ülke olarak ABD seçmiştim. Ve şuan reklam yayınlanmıyor çünkü ödeme bilgileri giremedim.
1-AdSens üzerinden Faturalandırma ayarlarına girdiğimde Türkiye seçeneği yok bir çok ülke var. Bu sanırım ülkeyi yanlış seçmemden mi?
2-Ülke fatura bilgisi anladığım kadarıyla hesabı iptal etmeden değişemiyor.
3- Şuan hiç para kazanmadım zaten bir önemi yok fakat ben uygulamamı kendim playstore'a koymadım. Mobil uygulama satan bir site ayarlamıştı ayarlarını. Hesabımı iptal edip tekrar kurmalı mıyım reklamlar için? Hesabımı silip tekrar kurarsam reklam birimlerini nasıl ayarlayabilirim tekrar bir sorun yaşar mıyım? Teşekkürler.

egenen22

Üye
Üye
9 Ocak 2021
19
1
3
Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg -Mobil uygulamam playstore'a çıktıktan sonra uygulamayı yapan arkadaşlar reklam birimini ayarladıklarını söylediler ve bana bir mail geldi ödeme bilgilerinizi eklemezseniz reklam yayınlanmaz diye AdMob'tan sonra telefonumda Google Ads adlı uygulamayı indirmeye yönlendirdi mail. uygulama da beni PC üzerinden yapmaya yönlendirdi.Bende 1-2 gündür ödeme bilgilerimi ekleyemiyordum sebebi de şu : Google Ads'tan Faturalandırma bilgilerine girdiğimde ''ülkeler bölümünde'' Türkiye seçeneğini bulamamıştım (türkmenistan kongo gibi ülkeler bile vardı) ve bu konu hakkında google topluluk desteğe sorun bildirimi attım dönüş olmayınca ben de ödeme bilgisi olarak ABD seçip Türk İş Bankası kartını kayıt ettim denemek adına. Şuan hala reklamlar yayınlanmıyor.Ne yapmalıyım. Para birimim de TL yazıyor. Bu durumu hiç anlamadım arkadaşlar yardımcı olursanzı sevinirim

Son düzenleme:

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Ekli dosyayı görüntüle 1837 Ekli dosyayı görüntüle 1838 -Mobil uygulamam playstore'a çıktıktan sonra uygulamayı yapan arkadaşlar reklam birimini ayarladıklarını söylediler ve bana bir mail geldi ödeme bilgilerinizi eklemezseniz reklam yayınlanmaz diye AdMob'tan sonra telefonumda Google Ads adlı uygulamayı indirmeye yönlendirdi mail. uygulama da beni PC üzerinden yapmaya yönlendirdi.Bende 1-2 gündür ödeme bilgilerimi ekleyemiyordum sebebi de şu : Google Ads'tan Faturalandırma bilgilerine girdiğimde ''ülkeler bölümünde'' Türkiye seçeneğini bulamamıştım (türkmenistan kongo gibi ülkeler bile vardı) ve bu konu hakkında google topluluk desteğe sorun bildirimi attım dönüş olmayınca ben de ödeme bilgisi olarak ABD seçip Türk İş Bankası kartını kayıt ettim denemek adına. Şuan hala reklamlar yayınlanmıyor.Ne yapmalıyım. Para birimim de TL yazıyor. Bu durumu hiç anlamadım arkadaşlar yardımcı olursanzı sevinirim
Merhaba,

Açtığınız diğer konu başlığı altından size yanıt iletmiştim ama buradan sormak istiyorum.

Adsense hesabınızın sol tarafında bulunan sekmelerden 'Ödemeler' sekmesine dokunduktan sonra 'Ayarlar' ve ardından 'Ayarları Yönet' sekmesine dokunduğunuzda, Ad ve Adres alanında ülke olarak Türkiye yazmıyorsa, iptal etmelisiniz.

Diğer türlü hiç bir şekilde çözümü mevcut değildir.

Eğer Türkiye yazıyorsa, diğer sorunlar için tekrar bize bilgi iletebilirsiniz.

Kolaylıklar dilerim.

egenen22

Üye
Üye
9 Ocak 2021
19
1
3
Merhaba,

Açtığınız diğer konu başlığı altından size yanıt iletmiştim ama buradan sormak istiyorum.

Adsense hesabınızın sol tarafında bulunan sekmelerden 'Ödemeler' sekmesine dokunduktan sonra 'Ayarlar' ve ardından 'Ayarları Yönet' sekmesine dokunduğunuzda, Ad ve Adres alanında ülke olarak Türkiye yazmıyorsa, iptal etmelisiniz.

Diğer türlü hiç bir şekilde çözümü mevcut değildir.

Eğer Türkiye yazıyorsa, diğer sorunlar için tekrar bize bilgi iletebilirsiniz.

Kolaylıklar dilerim.
Amerika yazmakta. AdMob'ta bunu nasıl ogrenebilirim acaba. Onu da iptal etmeli miyim? Ben uygulamayı yapanlar ile de görüştüm reklam icin yeni reklam birimi olusturduk admob tan. Bir anlamadığım konu da reklamlardan para kazanmam icin admob kullanmam yeterli midir bana sizin AdSens e uye olmaniza gerek yok dendi tesekkurler

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Amerika yazmakta. AdMob'ta bunu nasıl ogrenebilirim acaba. Onu da iptal etmeli miyim? Ben uygulamayı yapanlar ile de görüştüm reklam icin yeni reklam birimi olusturduk admob tan. Bir anlamadığım konu da reklamlardan para kazanmam icin admob kullanmam yeterli midir bana sizin AdSens e uye olmaniza gerek yok dendi tesekkurler
Rica ederim.

Amerika yazıyorsa mutlaka iptal etmelisiniz, yoksa çabalarınız bir işe yaramaz. Yeni oluşturduğunuz AdMob hesabınız Türkiye'mi? Eğer öyleyse ilk hesabınızı size yukarıda ilettiğim metotlarla kapatın ve yeni AdMob hesabınızı kullanmaya başlayın.

Şimdi gelelim Size denilenlere:

AdMob, YouTube, Video İçin AdSense, Arama İçin AdSense, Blogunuz için AdSense vs gibi hesapların tamamının alt yapısı AdSense e entegredir ve yarı onaylı hesap olarak değerlendirilir.

Bir AdMob hesabı oluşturan kullanıcı aynı zamanda, aynı kullanıcı adı ve şifreyle AdSense hesabına (yarı onaylı) da sahip olmuş olur. Tam onaylı hesap olması için site.com gibi bir URL adresi üzerinden başvuru gönderip onaylanması gerekir. Sizin işiniz AdMob ile ilgili olduğu için tam onaylı bir hesaba gerek olmadığından, Son oluşturduğunuz yarı onaylı AdSense hesabınıza, son oluşturduğunuz hesaba ait kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıp durumu görebilirsiniz.

İlk (USA olan) hesabınızı acilen kapatmalısınız, çakışan hesap uyarısı alma ihtimaliniz yüksek (her iki hesap ta anladığım kadarıyla sizin adınıza kayıtlı). Bu durum politika ihlali sayılacağından, politikalar ekibi itiraz kabul etmiyor ve kendi adınıza bir daha ne AdMob ne adsense ne de diğer ürünlere ait hesap oluşturamazsınız.

Talihsizliklerden bir tanesi de Covid-19 nedeniyle, tüm birimlerde ofise gidilmediği için yeterli personel bulunmamaktadır. Bu nedenle geri dönüşler zaman alıyor.

En kısa zamanda çözüme kavuşmanız dileğiyle, kolaylıklar dilerim.

egenen22

Üye
Üye
9 Ocak 2021
19
1
3
Rica ederim.

Amerika yazıyorsa mutlaka iptal etmelisiniz, yoksa çabalarınız bir işe yaramaz. Yeni oluşturduğunuz AdMob hesabınız Türkiye'mi? Eğer öyleyse ilk hesabınızı size yukarıda ilettiğim metotlarla kapatın ve yeni AdMob hesabınızı kullanmaya başlayın.

Şimdi gelelim Size denilenlere:

AdMob, YouTube, Video İçin AdSense, Arama İçin AdSense, Blogunuz için AdSense vs gibi hesapların tamamının alt yapısı AdSense e entegredir ve yarı onaylı hesap olarak değerlendirilir.

Bir AdMob hesabı oluşturan kullanıcı aynı zamanda, aynı kullanıcı adı ve şifreyle AdSense hesabına (yarı onaylı) da sahip olmuş olur. Tam onaylı hesap olması için site.com gibi bir URL adresi üzerinden başvuru gönderip onaylanması gerekir. Sizin işiniz AdMob ile ilgili olduğu için tam onaylı bir hesaba gerek olmadığından, Son oluşturduğunuz yarı onaylı AdSense hesabınıza, son oluşturduğunuz hesaba ait kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıp durumu görebilirsiniz.

İlk (USA olan) hesabınızı acilen kapatmalısınız, çakışan hesap uyarısı alma ihtimaliniz yüksek (her iki hesap ta anladığım kadarıyla sizin adınıza kayıtlı). Bu durum politika ihlali sayılacağından, politikalar ekibi itiraz kabul etmiyor ve kendi adınıza bir daha ne AdMob ne adsense ne de diğer ürünlere ait hesap oluşturamazsınız.

Talihsizliklerden bir tanesi de Covid-19 nedeniyle, tüm birimlerde ofise gidilmediği için yeterli personel bulunmamaktadır. Bu nedenle geri dönüşler zaman alıyor.

En kısa zamanda çözüme kavuşmanız dileğiyle, kolaylıklar dilerim.
Teşekkür ederim ilginiz için. AdMob'un ABD mi yoksa TR mi olarak kayıt ettiğimi bulamadım. Evet bana bir ara oturum açarken ''Kopya hesabınızı kapatın'' diye uyarı gelmişti. Adsens Hesabımı iptal ettim şuanda.

Suanki problemlerim:

a- AdMob hesabımda bir sorun var mı yok mu bilmiyorum yani onu hangi ülke seçtiğimi nasıl öğrenebilirim? Onu da iptal etmeli miyim/Silmeli miyim?
b- Adsens hesabımı 'iptal' ettim. Silmem gerekli mi? Tekrar AdSens hesabı açmalı mıyım uygulamamda reklamlardan para kazanabilmem için? Açarsam aynı mail üzerinden 2.ye nasıl açabilirim veya uygulamamı nasıl senkronize edebilirim?
c- Uygulamamda hala reklamlar yayınlanmıyor acaba bu benim uygulamamı yaratan grup tarafından bir hata mıdır? Bu konuda onlara bağımlı kalmış durumdayım ne yapmalıyım?

Evet Pandemi dolayısıyla bayağı zahmet çekiyoruz. S.S.S 'yi inceledim bir süre fakat aradığım yanıtları malesef bulamadım bana cok yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ederim Yusuf bey.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Teşekkür ederim ilginiz için. AdMob'un ABD mi yoksa TR mi olarak kayıt ettiğimi bulamadım. Evet bana bir ara oturum açarken ''Kopya hesabınızı kapatın'' diye uyarı gelmişti. Adsens Hesabımı iptal ettim şuanda.

Suanki problemlerim:

a- AdMob hesabımda bir sorun var mı yok mu bilmiyorum yani onu hangi ülke seçtiğimi nasıl öğrenebilirim? Onu da iptal etmeli miyim/Silmeli miyim?
b- Adsens hesabımı 'iptal' ettim. Silmem gerekli mi? Tekrar AdSens hesabı açmalı mıyım uygulamamda reklamlardan para kazanabilmem için? Açarsam aynı mail üzerinden 2.ye nasıl açabilirim veya uygulamamı nasıl senkronize edebilirim?
c- Uygulamamda hala reklamlar yayınlanmıyor acaba bu benim uygulamamı yaratan grup tarafından bir hata mıdır? Bu konuda onlara bağımlı kalmış durumdayım ne yapmalıyım?

Evet Pandemi dolayısıyla bayağı zahmet çekiyoruz. S.S.S 'yi inceledim bir süre fakat aradığım yanıtları malesef bulamadım bana cok yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ederim Yusuf bey.
Selam,

Rica ederiz.

a- AdMob hesabınızı hangi ülke ve adresle açtığınızı, yine AdMob hesabınıza girerek ödemeler sekmesinden görebilirsiniz.
b- İptal edilen hesapları silmeye gerek yoktur. Tekrar aktif etmeyin.
c- Uygulamanızda reklam sunumunun başlaması için uygulamanıza hesabınızın doğru bir şekilde bağlanmış olması gerekir. Bu makaleyi inceledikten sonra, AdMob tarafında biraz vakit geçirmeniz gerektiğini belirtmek isterim.

Kolaylıklar dilerim.

egenen22

Üye
Üye
9 Ocak 2021
19
1
3
Selam,

Rica ederiz.

a- AdMob hesabınızı hangi ülke ve adresle açtığınızı, yine AdMob hesabınıza girerek ödemeler sekmesinden görebilirsiniz.
b- İptal edilen hesapları silmeye gerek yoktur. Tekrar aktif etmeyin.
c- Uygulamanızda reklam sunumunun başlaması için uygulamanıza hesabınızın doğru bir şekilde bağlanmış olması gerekir. Bu makaleyi inceledikten sonra, AdMob tarafında biraz vakit geçirmeniz gerektiğini belirtmek isterim.

Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar Yusuf Bey. AdMob hesabıma şuanda giriş yapamıyorum. AdSens hesabımı iptal ettiğimde AdMob da otomatik iptal olmuş. Bu durumda yeni bir mailden admob hesabı açıp tekrar senkronize mi etmeliyim uygulamama? Yanlış hatırlamıyorsam AdMob üyeliği için 25 dolar alınmıştı sanki uygulamamın Store'da yayınlanması için ve şuan emailim o olarak gözüküyor play storeda uygulamamda. Farklı bir mail uzerinden senkronize edebilir miyim? Şuan ne yapmalıyım teşekkür ederim.