Mükellefiyet belgesi yüklüyorum kabul etmiyor

Ankara Kampüs Sürücü Kursu
Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

gugilabla

Gugıl Abla
Yönetici
SEO Uzmanı
Destek Ekibi
6 Ağu 2019
112
78
28
Ireland - Dublin
Ben kimlik belgemi yükledim kabul etti bugün de param yattı ileride bir sorun çıkarır mı acaba
Ödemenizi vergi kesintisi olmadan almışsanız bir sorun yaşamazsınız. Eğer ciddi bir kesinti varsa mukimlik belgesi ile bundan sonraki ödemelerde kesinti olmaması için düzeltme talep edebilirsiniz.

bng.bst

Üye
Üye
15 Mar 2024
9
0
1
mukimlik belgesi başvurusu yaptım ama nerdeyse 10 gün oldu hala tık yok.. ulaşan arkadaşlar varsa eğer size kaç günde ve nasıl ulaştı?

gugilabla

Gugıl Abla
Yönetici
SEO Uzmanı
Destek Ekibi
6 Ağu 2019
112
78
28
Ireland - Dublin
mukimlik belgesi başvurusu yaptım ama nerdeyse 10 gün oldu hala tık yok.. ulaşan arkadaşlar varsa eğer size kaç günde ve nasıl ulaştı?
Selam,

3 iş günü içinde telefonla dönüş yaptılar. Elden mi alırsınız? Postaya mı verelim dediler. Postaya verin dedim. Bekliyorum. Bu arada üst yazısı e-tebligat ile eş zamanlı olarak gönderildi. İnternet vergi dairesi üzerinden takip ettim ve tebellüğ ettim. Bir kaç güne kadar da sanırım PTT ile gelir.

• Beğen
Tepkiler: bng.bst

bng.bst

Üye
Üye
15 Mar 2024
9
0
1
Selam,

3 iş günü içinde telefonla dönüş yaptılar. Elden mi alırsınız? Postaya mı verelim dediler. Postaya verin dedim. Bekliyorum. Bu arada üst yazısı e-tebligat ile eş zamanlı olarak gönderildi. İnternet vergi dairesi üzerinden takip ettim ve tebellüğ ettim. Bir kaç güne kadar da sanırım PTT ile gelir.
Merhaba,

Üst yazısı dediğiniz nedir? Anlayamadım bunu.

gugilabla

Gugıl Abla
Yönetici
SEO Uzmanı
Destek Ekibi
6 Ağu 2019
112
78
28
Ireland - Dublin
Merhaba,

Üst yazısı dediğiniz nedir? Anlayamadım bunu.
Selam,

Gelir İdaresi Başkanlığı başvurunuz ile birlikte size evrak hazırlarken, hazırlık yaptığına dair bir bilgilendirme yazısı gönderiyor. Bilgi amaçlı resmi bir evraktır.

• Sevdim
  • Beğen
Tepkiler: Nise ve bng.bst

bng.bst

Üye
Üye
15 Mar 2024
9
0
1
Herkese selam arkadaşlar,

Değerli AdSense Türkiye platformu ailesi ve platform ziyaretçilerimiz:

Bilindiği gibi bir çok AdSense hesap sahibi arkadaşlarımız ABD dışı vergi bilgilerini Google'a gönderme ile ilgili sorun yaşıyor. Uzun zamandır kafa karıştıran bu konu ile ilgili Google tarafından da net bir bilgi verilmemiştir. İstisna uygulamasından da faydalanarak, vergi bilgilerinizi Google'a göndermek için;

Gelir İdaresi Başkanlığı resmi web sitesinden örnek dilekçe ile başvuru yaparak Mukimlik belgesi alıyor ve vergi bilgilerinizi bu belge ile birlikte göndererek işlemleri tamamlıyorsunuz.

Diğer türlü e-devlet üzerinden de daha kolay bir şekilde mukimlik belgesini talep edebiliyorsunuz. Google arama motoruna mukimlik belgesi başvuru yazdığınızda turkiye.gov.tr ile giriş yapacağınız linke dokunun. Siteye giriş yaptığınızda otomatik doldurulan bir form karşımıza çıkıyor.

Formu doldurup onaya gönderdikten ve Resmi olarak onaylandıktan sonra, tarafınıza posta ile imzalı evrak gönderilecektir.

Yurt dışında elde edeceğiniz gelirin türü : reklam geliri
Yurt dışında elde edeceğiniz gelirin hangi ülkeden elde edileceği : İrlanda
Yurt dışında elde edeceğiniz gelir hangi yıllarda..: 2024
Dönemler (2 adet) : ../../.. boş
Yurt dışında elde edeceğiniz geliri kimden elde edeceğiniz: Google Ireland Inc.
Yurt dışında tahakkuk eden tutar: 0 (çünkü tutar bilinmiyor)
Tutar bilinmiyorsa gerekçe: Ne kadar gelir elde edeceğim belli değildir.
Yurt dışında tahakkuk eden para birimi: Türk Lirası

Size üst yazı ile PTT üzerinden evrakınız gönderilir ve siz de bu evrakı Google'a gönderirsiniz.

şeklinde bir güncelleme mevcut.
Kazancın 0 gösterilmesi gelir idaresi başkanlığı tarafından kabul edilmedi, miktar istiyorlar ve mukimlik onaylanmadı. Belirttiğim takdirde ancak verebilirlermiş. Daha önceden kazancınız varsa vakit kaybetmemek adına adsense üzerinden kazandığınız tüm miktarı yazmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca adrese Google Ireland Inc. yetmedi açık adres de istediler, bunu eklersiniz. Google Ireland, Gordon House, Barrow Street, DUBLIN 4, D04 E5W5 Ireland

meanyack

Üye
Üye
23 Eyl 2024
1
0
1
Arkadaslar merhaba,
  • Onlu arkali kimlik denedim kabul etmediler
  • Vergi levhasi ekledim kabul etmediler
  • En son artik mukimlik belgesi aldim gib uzerinden. Onda da GİB'in bazı bölümleri defterdarlığa geçmiş sistemde bakım varmış 10 günden fazla sürdü yeni aldım. Onu da bugün ekledim kabul etmediler

Benim sizinkinden farklı olarak android uygulamam var onun abonelik ve reklam geliri var. Havadan 2-3 bin zarar ediyorum bu google'ın saçmalıkları yüzünden.

1727112289436.png

viper22

Üye
Üye
21 Eki 2024
1
0
1
Arkadaslar merhaba,
  • Onlu arkali kimlik denedim kabul etmediler
  • Vergi levhasi ekledim kabul etmediler
  • En son artik mukimlik belgesi aldim gib uzerinden. Onda da GİB'in bazı bölümleri defterdarlığa geçmiş sistemde bakım varmış 10 günden fazla sürdü yeni aldım. Onu da bugün ekledim kabul etmediler

Benim sizinkinden farklı olarak android uygulamam var onun abonelik ve reklam geliri var. Havadan 2-3 bin zarar ediyorum bu google'ın saçmalıkları yüzünden.

Ekli dosyayı görüntüle 2651
Merhaba, hangi bilgiyi girdiysem reddoldu. Brezilya için hangi bilgileri girdiniz? Gelirin elde edildiği ülke , açık adres? Ülke Brezilya, açık adres İrlanda olunca red yiyorum sürekli defterdarlıktan.

Onu da kabul etmemişler yazmışsınız, çözebildiniz mi?

Son düzenleme:

appdeveloper

Üye
Üye
31 Ocak 2025
4
1
3
Arkadaslar merhaba,

Bende de google play uygulamasi abonelik geliri var. Brezilya icin vergi levhasi, ticaret sicil gazetesi, faaliyet belgesi verdim hicbirini kabul etmedi. Mukimlik belgesi icin IVD den basvuru yaptim, faturayi amerika Google Payment Corporation'a kestigimiz icin amerika ve adresi yazdim ama miktar yazmadigim icin reddeddi ivd. Bosuna aylik %30 brezilyadan vergi kesiyor. Bosuna zarar ediyoruz, bu isi cozmus biri anlatabilir mi?