Sevgili hocam, hesap dönüştürme diye bir olaydan bahsetmedim. Zaten öyle bir olay yok. Burada yaşayan insanların vergi formları için ABD bilgilerini girmesi gibi bir olanağı yoktur. Ben bu bilgileri sağlıyorum.
Selam
@berx
Türkiye'de yaşayan insanlar Türkiye deki bilgilerini giriyor zaten. Muhtemelen ben yanlış anlıyorumdur.
ABD vergi bilgilerini AdSense üzerinden göndermeyle ilgili kullanıcılarımız için AdSense bilgilendirme makalesini zaten yayımlamıştı.
Bilgiler Türkçe olarak ve Türkçe karakter kullanmadan doldurulması gerekiyor denilmişti.
Vergi formundaki sorular AdSense hesabınızın desteklediği bir dilde olsa da vergi formundaki alanlarda yalnızca büyük ve küçük harfler (a-z, A-Z), "ve" işaretleri (&), rakamlar (0-9), boşluklar ve kısa çizgiler (-) desteklenir.
Aksanlı karakterler kullanmanız gerektiğinde ilgili karakterin harf karşılığını girin. Örneğin,
ñ yerine "n",
á yerine "a" harfini kullanın. ABD vergi dairesi Internal Revenue Service (IRS), vergi bilgilerinin harfler (a-z, A-Z), "ve" işaretleri (&), rakamlar (0-9), boşluklar ve kısa çizgiler (-) kullanılarak bildirilmesini zorunlu kılar. Uygun durumlarda, adınızın veya adresinizin belirtilen karakterlerle yazılı olduğu pasaport ya da sürücü belgesi gibi belgeleri de referans olarak gönderebilirsiniz. Referans olarak gönderebileceğiniz belgeler bu koşulları karşılamıyorsa belgeleri uyarlamanız gerekebilir.
ve iki tür form vardı:
Bireysel hesap yasal bir kuruluşun değil, belirli bir şahsın mülkiyetindedir ve bu şahıs tarafından işletilir. Vergiler hesap sahibinin adına bir kişisel vergi beyanında beyan edilir ve vergi numarası yerine kişi kendi TC kimlik numarasını yazar.
Bireysel olmayan hesap veya tüzel kişi hesabı, vergi bakımından sahibinden ayrı olan bir işletme hesabıdır.
Verdiğiniz cevaplara göre, uygun vergi formu otomatik olarak oluşturulur diye açıklama yapılmıştı.
- ABD gerçek/tüzel kişileri, şirketleri, iş ortaklıkları vb. için W-9 Formu gerekir.
- Genellikle, ABD dışında bulunan ve elde edilen gelirin intifa hakkı sahibi olan şahıslardan ve tüzel kişilerden sırasıyla W-8BEN Formu veya W-8BEN-E Formu istenir. Form, vergi anlaşması kapsamındaki haklardan (diğer bir deyişle, daha düşük stopaj oranından) yararlanmak için kullanılabilir.
- Elde edilen gelirle ilgili hak talebinde bulunan ve ABD'deki ticaret veya işletme faaliyetleriyle etkin bir şekilde bağlantılı olan kişilerin W-8ECI Formu'nu doldurması gerekir. W-8ECI Formu gönderen tüm alacaklılardan ABD Vergi No istenir.
- ABD dışındaki belirli aracılar, iş ortaklıkları ve üzerinden aktarım yapılan tüzel kişiler için W-8IMY Formu zorunludur. Bu form gönderilirse Google ek belgeler (ör. tahsisat beyanı) isteyebilir.
- Tüzel kişilerin; ABD harici bir ülkenin merkez bankası, uluslararası kuruluş, ABD dışı vergiden muaf kuruluş, ABD dışı özel vakıf veya ABD'ye bağlı kamu kurumu sıfatıyla ABD dışı intifa hakkı sahibi durumu ve düşük vergi stopajı oranına uygunluk elde etmek için W-8EXP Formu'nu doldurması gerekir.
Bu konuyla ilgili hem Google AdSense Yardım tarafında, hem Adsense Türkiye Destek tarafında onlarca makale yayımladık.
Yine de katkıların ve yardımseverliğin için çok teşekkür eder, sürekli aramızda görmekten mutluluk duyarız.
İyi forumlar