Merhaba arkadaşlar daha önceden açmış olduğum konuda
İşte o konu google reklam hesabım red aldı.Ancak daha sonra İçeriklerin güncel girilmesi ve daha fazla emek vermemizin tohumunu aldık.Cumartesi tekrar başvurdum ve 2 saat içerisinde onaylanıp reklamlarımı göstermeye başladı.Az kalsın kendi reklamıma tıklayıp banlanacaktım elim gitti bir ara ama dur dedim ne yapıyorsun?Şimdi sorum şu.Benim sitem kendi yazdığımız bir site ve wordpress yada hazır site değil.Siteye giren kullanıcılar bu reklama 1den fazla tıklarlarsa hesabım kapanırmı? bir diğeri ise 5-10 arkadaşımız var bunların hepsi bir kere kendi ip adreslerinden tıklasa bir sorun olur mu? tıklama başı 50krş veriyor ama dolar olmuş 6.17 kimin umrunda
@metalci12 selam
Öncelikle tebrik ederim, AdSense Program Politikalarına uygun bol kazançlar dilerim. Bunu derken lütfen aşağıdaki önemli noktaları sürekli göz önünde bulundurun:
- Kendi reklamlarınıza deneme amaçlı dahi olsa, tek bir kez bile tıklamayın. Yanlışlıkla tıklarsanız derhal
bildirimde bulunun.
- Arkadaşlarınıza, eş ve dostunuza çeşitli kanallardan (eposta, whatsupp, sosyal medya araçları vs.) asla reklamlarınıza tıklamaları için yönlendirme yapmayın. Akıllı sistemler tamamını tespit ediyor.
- Geçersiz trafik oluşturacak (sahte trafik) girişimlerde bulunmayın,
- Siteye giren kullanıcılar kasıtlı olarak birden fazla reklamlarınıza gereksiz yere tıklarsa ve bu durumu farkederseniz (raporlardan anlık takip edin) lütfen ilgili saati, gerekirse IP adresini, hangi sayfadaki reklamlara tıklandığını
bu formu doldurarak gönderin. Bu duruma sabotaj denilmektedir ve formu göndermezseniz hesabınız tehlikede olur.
Şu aşamadan sonra
yapmanız gerekenler:
- Sitenizi güncel tutmak,
- Özgün içeriklerle zenginleştirmek,
- AdSense raporlarım sekmesinden raporlarınızı takip etmek,
- Reklam boyutları ve kazançlarınızı anlamak,
- Reklamlarınızı herkesin rahatlıkla görebileceği alanlara, (Sponsorlu bağlantılar, Reklamlar) gerekirse başlık altında oluşturmak ve içeriklerinizden ayrıştırılmasını sağlamak,
- Organik trafiğinizi arttırmak için SEO çalışması yapmak gibi konulara özen gösterin.
Kolaylıklar dilerim.