Reklam Gözükmeme Sorunu (Çözüldü)

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

Vieyc

Üye
Üye
6 May 2019
56
62
18
Selamlar, öncelikle adsense konusunda çok yeniyim. Ana sayfada reklamlar gözükürken, bazı yayınlara tıkladığımda yine gözüküyor ancak bazı yayınlarda gözükmüyor. Daha doğrusu bir gözüküyor bir gözükmüyor gibi bir şey. Blogger siteme otomatik reklam kodlarını da ekledim. Forumda konuyu bulamadım. Bu durum hesabın yeni onaylanmasından mı kaynaklanıyor yoksa benim yanlış yaptığım bir nokta mı var?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Vieyc

Üye
Üye
6 May 2019
56
62
18
Adsense reklamlarının tam manasıyla oturması için biraz beklemeniz gerekir.
Ayrıca reklam kodlarını şöyle alıp eklemeniz gerekiyor;
Ekli dosyayı görüntüle 396
Sanırım dediğiniz gibi zaman gerekiyor. Reklamın gözükmediği sayfalarda şu an sorunsuz gözüküyor ama reklam kodunu ekledikten sonra hiç giriş yapılmayan sayfalara ilk defa tıkladığımda reklamlar gözükmüyor. Otomatik reklam kodu ekleyince sayfalarda reklam gözükmesi için sayfalara giriş sağlanarak adsense e "Bu sayfa trafiğe sahip reklam göster" tarzında bir sinyal gitmesi gerekiyor ve zaman içinde reklamlar tam olarak oturuyor. Ne kadar doğrudur bilemem ama en azından gözlemlerim o yönde. Cevabınız için de teşekkür ederim.

Bayram ŞENAKAR

Dijital Pazarlama Uzmanı
Üye
23 Ocak 2019
366
375
63
24
Malatya
bayramsenakar.com.tr
Sanırım dediğiniz gibi zaman gerekiyor. Reklamın gözükmediği sayfalarda şu an sorunsuz gözüküyor ama reklam kodunu ekledikten sonra hiç giriş yapılmayan sayfalara ilk defa tıkladığımda reklamlar gözükmüyor. Otomatik reklam kodu ekleyince sayfalarda reklam gözükmesi için sayfalara giriş sağlanarak adsense e "Bu sayfa trafiğe sahip reklam göster" tarzında bir sinyal gitmesi gerekiyor ve zaman içinde reklamlar tam olarak oturuyor. Ne kadar doğrudur bilemem ama en azından gözlemlerim o yönde. Cevabınız için de teşekkür ederim.
Şöyle, aynı Google Search'te gösterebilmesi için nasıl index alıyorsa aynısı Adsense için de geçerli.

Vieyc

Üye
Üye
6 May 2019
56
62
18
Blogger tema düzenlemede mobil site için "Mobil cihazlarda masaüstü temasını göster" seçilince mobilde reklamlar gözükmüyor ancak "Mobil cihazlarda mobil tema göster" seçiliyken gözüküyor. Mobil temayı seçtiğimde ise temamın versiyonu değil de blogger hazır temalarından biri gözüküyor bu yüzden masaüstü temasını göstertmek istiyorum. Bu konu hakkında bir bilginiz var mıdır acaba? @Bayram Şenakar

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Bayram ŞENAKAR

Dijital Pazarlama Uzmanı
Üye
23 Ocak 2019
366
375
63
24
Malatya
bayramsenakar.com.tr
Blogger tema düzenlemede mobil site için "Mobil cihazlarda masaüstü temasını göster" seçilince mobilde reklamlar gözükmüyor ancak "Mobil cihazlarda mobil tema göster" seçiliyken gözüküyor. Mobil temayı seçtiğimde ise temamın versiyonu değil de blogger hazır temalarından biri gözüküyor bu yüzden masaüstü temasını göstertmek istiyorum. Bu konu hakkında bir bilginiz var mıdır acaba? @Bayram Şenakar
Blogger hakkında bilgili bir arkadaşım var. Ulaşıp bilgiyi alıp tarafınıza döneceğim.

Vieyc

Üye
Üye
6 May 2019
56
62
18
Blogger hakkında bilgili bir arkadaşım var. Ulaşıp bilgiyi alıp tarafınıza döneceğim.

Teşekkür ediyorum şimdiden dönüşünüzü bekliyorum.

Merhaba

Blogger adsense yerleşimine blogger panelinizden widgetler adsense bileşenleri ekleyerek reklamlarınızı yayınlıya bilirsiniz

Teşekkür ederim. Bir sorundan ötürü gözükmediğini düşünüp konuyu açmıştım ancak biraz zamana ihtiyaç varmış.

En azından aynı sorunu olan arkadaşlar konuyu görüp faydalanabilir. Endişelenmeden önce adsense reklam yerleşimlerini düzenleyip biraz beklemeniz gerekiyor.

Vieyc

Üye
Üye
6 May 2019
56
62
18
Hocam sorun muhtemelen temanızdan kaynaklanıyor diyor.
Site adresiniz nedir?
Temanızı bi' inceleyeyim.

Ben de öyle düşünüyorum büyük ihtimal tema mobil versiyonunu tam olarak desteklemiyor ancak "Mobilde masaüstü teması kullan" ayarı yapınca en iyi hali olmasa da yeteri kadar düzgün gözüküyor bence. Site Adresim'e bakabilirsiniz. Mobil Tema ayarını da "Mobilde masaüstü teması kullan" olarak değiştirdim mobilden girip inceleyebilirsiniz.

Lütfen Okuyun: Bu yazıyı yazıp göndermeden önce "Mobilde masaüstü teması kullan" ayarını yaparak telefondan kontrol ettim ve reklamlar şu an gözüküyor. Bu konuyu okuyan ve aynı sorunları yaşayanlar varsa lütfen sabırlı olsun. Benim gibi yeni bir şeyin heyecanıyla hareket etmesin. Reklamların düzgün görüntülenmesi için bekleyin, bunun için zaman gerekiyor. Gereksiz olabilecek bir konudan dolayı da kusura bakmayın :)

Bu arada, @Bayram Şenakar size de ilgilenip zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.