Reklamlar bazı sayfalarda görünüyor bazılarında görünmüyor

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

hekimbaba

Üye
Üye
12 May 2019
3
2
3
merhabalar arkadaşlar. Kurduğum sitenin Google adsense tarafından onaylanalı neredeyse 2 yıl olacak.Ama reklamlar sadece forumun bir kaç sayfasında görünüyor.Diğerlerinde görünmüyor.Nedeni ne olabilir sizce? Site adresi : tebibler.com

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
merhabalar arkadaşlar. Kurduğum sitenin Google adsense tarafından onaylanalı neredeyse 2 yıl olacak.Ama reklamlar sadece forumun bir kaç sayfasında görünüyor.Diğerlerinde görünmüyor.Nedeni ne olabilir sizce? Site adresi : tebibler.com

Merhaba @hekimbaba ,

Sitenizi ziyaret ettiğimde beni bir popup pencere karşılıyor (üye ol veya olma vs gibi) Bu durum AdSense Program Politikalarına ters düşen bir durumdur. Otomatik reklam kodunuzu <head> etiketi arasına doğru yerleştirmişsiniz, ancak reklam birimlerinizi hem mobil, hem diğer platformlar için uygun halde oluşturdunuz mu? Yani; esnek (duyarlı) reklam birimleri olarak oluşturup, boyut sınırlaması yapmak gibi :)

Gördüğüm kadarıyla mobil görünürlük ayarlarınızda sorun mevcut. Sitenizi mobil platforma uygun hale getirdikten sonra, sayfanın header alanına mobil platformda gözükecek şekilde reklam biriminin sığacağı bir alan bırakmamışsınız. O alanda otomatik reklam birimi için yer ayırmalısınız. Yani sitenizi mobil platforma uygun hale getirip optimize etmelisiniz.

Bu durumları düzeltmeden, sağlıklı reklam sunumu yapamazsınız. Bir de, çok sık ziyaretçi almayan sayfalarınızda o an için reklam sunumu yapılmayabilir. Sitenizi optimize ettikten sonra, organik trafiğinizi arttırmanın yollarına bakmalısınız :)

tebibler.JPG

hekimbaba

Üye
Üye
12 May 2019
3
2
3
cevabınız için çok teşekkür ederim. reklam birimini responsive olarak yaptım. Aslına bakarsanız aklıma takılan en büyük soru şu. Antitusif.com sitesi da bana ait.Ve her şey bire bir aynı(içerikler farkli tabi ki). Neden orada reklamlar görünüyor da burada görünmüyor.Bir diğer soru ise şu.Bazı sayfalarda örneğin http://tebibler.com/viewforum.php?f=22 reklam gayet güzel açılıyor.tüm platformlar için. Anasayfada açılmıyor ama.Sık ziyaretçi olmuyor herhalde diye düşündüm ben de ama anasayfaya diğer sayfalardan daha çok giriş yapıldığı kesin. Uzun zamandır bu sorunu bir türlü çözemedim.Yardımcı olursanız çok ama çok minettar olurum

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Rica ederim.

Ekran görüntüsünden anlaşılacağı üzre, sadece masa üstü cihazlarda reklam sunumu yapılıyor. Yani reklam sunulmak isteniyor, ancak aşağıdaki ekran görüntüsünden anlayacağınız üzre, uygun reklam hazırlanıp sitenize gönderilemiyor. Mobilde reklam ne hale gelmiş bakar mısınız :)

Kesinlikle optimizasyon yapmanızı öneriyorum. Ayrıca ads.txt dosyasını oluşturup, sitenizin root alanına atmanız size avantaj sağlayacaktır.

tebiplerr.JPG

Şimdi gelelim farklı sayfanızda reklamlar normal demişsiniz. O sitenizi de ziyaret ettiğimde politika ihlali ile karşı karşıya kaldığınızı ekran görüntüsü ile size iletmek istiyorum. Hesabınızın ve kazançlarınızın sağlığı açısından, lütfen size iletmiş olduğum kritik konuları elden geçirin :)

tabiplermobil.JPG
tabipleeer.JPG

hekimbaba

Üye
Üye
12 May 2019
3
2
3
hocam ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim. ama mobilde reklamlar tam açıyor gibi görünüyor.
IMG_20190513_134818.jpg
ads.txt olayını araştırmam lazım pek bilgim yok. Azeri Türkçesi olan bir sürü sayfada Google reklamı var. O yüzden dil sorunu olmaz diye düşündüm. Üstelik azerice çok sayıda reklam veren de var.
Pop-up penceresini kaldırdım.
Acaba AdSense hesabımı sıfırlasam yeniden mi açsam diyorum?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
hocam ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim. ama mobilde reklamlar tam açıyor gibi görünüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 406
ads.txt olayını araştırmam lazım pek bilgim yok. Azeri Türkçesi olan bir sürü sayfada Google reklamı var. O yüzden dil sorunu olmaz diye düşündüm. Üstelik azerice çok sayıda reklam veren de var.
Pop-up penceresini kaldırdım.
Acaba AdSense hesabımı sıfırlasam yeniden mi açsam diyorum?

Tekrar selam, rica ederim.

Hayır hayır, konu adsense hesabınızla alakalı değil. Tekrar onay sürecine girmiş olacaksınız ve belki de bu süreç sancılı geçecek. Tek sorun sitenizin optimizasyonu ile alakalı. Bu durumu çözdüğünüzde ve iyi bir trafik elde ettiğinizde sorun tamamen ortadan kalkacaktır.