Reklamların Gözükmemesi

Benim Kitabım - İstediğin yaşam şekli için

randys

Üye
Üye
18 Ağu 2019
5
6
3
Merhaba Adsense Türkiye forum üyeleri,
başlıktan az çok neler anlatacağımı anlamışsınızdır. Bu sorunla karşılaşan çoğu kişinin konusunu inceledim ve aşağı yukarı aynı cevapları aldığını gördüm. Hepsinde trafiğin organik olması gerektiği yazıyor. Fakat ben sorunla karşılaşanlara baktığımda organik trafiği 1. sırada olsa dahi reklamları gözükmemeye devam eden insanlar da gördüm. Bir de işin sorunla karşılaşmayanlar kısmı var. Trafiğinin %90'ını sosyal medyadan çeken büyüklü küçüklü siteler var. Benimde sitem 3 hafta önce açıldı ve moderatör olduğum, sitemin sektörüyle alakalı facebook gruplarında içeriklerin linkini paylaşıyorum. Google içeriklerimi daha zar zor indexlerken benim 3 haftalık siteyle organik trafiğe göre sosyal medyadan daha fazla ziyaretçi çekmem normal değil midir? Eğer adsense kullanım koşullarına göre bu yasaksa en başta neden onay aldım ve bu olay sadece niye birkaç kişinin başına geliyor merak ediyorum. Adsense yetkilileri ile iletişime geçemediğim için son çare buraya konu yazmakta buldum. Umarım fikir ve düşüncelerinizi paylaşırsınız. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Barış Savran

Adsense Türkiye Destek Ekibi
Destek Ekibi
1 Nis 2019
147
171
43
Merhabalar adsense türkiye destek ekibinden ben barış
Maalesef google adsense artık hitli olmayan yani google organic search olmayan sitelere reklam kısıtlama getiriyor aslında reklamı kapatmıyor sadece kısıtlama getirmektedir

saygılarımla barış savran

randys

Üye
Üye
18 Ağu 2019
5
6
3
Bu yazdığınızı çoktan biliyorum Barış Bey. Site sahipleriyle birebir görüştüğüm ve trafiğini %90 sosyal medyadan çeken büyüklü küçüklü siteler var. Benim merak ettiklerim şunlar: Bu siteler neden kısıtlama almıyor, tamamen şans faktörü müdür? En başta gördüğü halde neden adBu kısıtlamayla karşılaşıp organik trafiğini 1. sıra çıkarmış insanlar tanıyorum lakin hala reklamları gözükmüyor. Ne aralıklarla adsense siteleri inceliyor?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Sezgin GÜLER

Google Gold Product Expert
Destek Ekibi
Merhaba,

Organik olup olmaması önemli değil Google böyle bir mecburiyet sunmuyor sıfır hit ile Adsense hesabı alanlar var sadece ve sadece içerik ve tasarımın yanında özgün içerik olması yeterlidir zaten gerisi geliyor.

Reklamların gözükmemesinin sebebi doğru yapılandırılmadığı için veya Adsense kodları hassas olduğundan çakışmasına sebep olan ya da tarayıcıdan kaynaklanan birşeydir daha çok sebebi vardır tabi ki.

Reklamcılar ve Google'da dahil kazancı olduğundan ziyaretçi nereden gelirse gelsin Google gelen ziyaretçileri geri çevirmez. İnceleyin.

Saygılarımla,
Sezgin

randys

Üye
Üye
18 Ağu 2019
5
6
3
Merhaba,

Organik olup olmaması önemli değil Google böyle bir mecburiyet sunmuyor sıfır hit ile Adsense hesabı alanlar var sadece ve sadece içerik ve tasarımın yanında özgün içerik olması yeterlidir zaten gerisi geliyor.

Reklamların gözükmemesinin sebebi doğru yapılandırılmadığı için veya Adsense kodları hassas olduğundan çakışmasına sebep olan ya da tarayıcıdan kaynaklanan birşeydir daha çok sebebi vardır tabi ki.

Reklamcılar ve Google'da dahil kazancı olduğundan ziyaretçi nereden gelirse gelsin Google gelen ziyaretçileri geri çevirmez. İnceleyin.

Saygılarımla,
Sezgin
Çok mantıklı bir konuya değindiniz. Benimde aklıma yatmayan nokta buydu. Sosyal medyadan trafik alan birçok site var fakat bu reklamcılar için kötü bir şey değil ki? Ben sosyal medyadan tam olarak istediğim hedef kitleyi siteme yönlendiriyorum. Sektörüm yemek tarifleri üzerine kurulu ve çoğunlukla kadınlar geliyor. Şimdi durum böyle iken reklamların gösterilmemesine başka şeylerin sebep olduğunu ya da adsense tarafından gerekli incelemelerin yapılmadığını düşünüyorum. Sitemi incelemelerini isteyebileceğim herhangi bir mail vs. gibi iletişim adresleri de maalesef yok. Bu konuda bana gerekli yönlendirmeleri ve adımları atmam için tavsiyeler verebilir misiniz? Site adresimi özelden size ilettim.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf ERGİŞİ

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
Çok mantıklı bir konuya değindiniz. Benimde aklıma yatmayan nokta buydu. Sosyal medyadan trafik alan birçok site var fakat bu reklamcılar için kötü bir şey değil ki? Ben sosyal medyadan tam olarak istediğim hedef kitleyi siteme yönlendiriyorum. Sektörüm yemek tarifleri üzerine kurulu ve çoğunlukla kadınlar geliyor. Şimdi durum böyle iken reklamların gösterilmemesine başka şeylerin sebep olduğunu ya da adsense tarafından gerekli incelemelerin yapılmadığını düşünüyorum. Sitemi incelemelerini isteyebileceğim herhangi bir mail vs. gibi iletişim adresleri de maalesef yok. Bu konuda bana gerekli yönlendirmeleri ve adımları atmam için tavsiyeler verebilir misiniz? Site adresimi özelden size ilettim.

@randys Merhaba :)

Destek ekibi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Müsadeleri ile ekleme yapmak istiyorum. Bu link üzerinden konu açmanızı, açtığınız konu başlığı içeriğine özetle talebinizi girmenizi, açtığınız konunun linkini buradan bizimle paylaşmanızı rica ediyorum. Yaşadığınız bu durumu incelemeye gönderebilmem için;

URL adresinizi,
Yayıncı kimlik numaranızı,
eposta adresinizi,

açacağınız konunun altına not olarak düşmeniz işlemi hızlandıracaktır.

İyi dileklerimle

Yusuf ERGİŞİ

Google Diamond Product Expert
Yönetici
Geliştirici
Moderatör
SEO Uzmanı
Webmaster
Yazar ve Eleştirmen
10 Nis 2018
2,395
1,457
113
Ankara
adsenseturkiye.com.tr
@Yusuf ERGİŞİ merhabalar,

Öncelikle kusura bakmayın biraz geç cevap veriyorum. Not düşmemi istediğiniz bilgileri de girerek bir konu oluşturdum. Umarım bu sorunum en kısa sürede çözülür.

Konu linki: Reklamlarım neden gözükmüyor? - AdSense Help

@randys Merhaba :)

Oluşturduğunuz talep için teşekkür ederim, ancak şu durumda ilgili birime iletecek bir durum söz konusu değil. Aşağıdaki şekilde size yanıt ilettim:

Adsense hesabınızda herhangi bir problem yok. Reklam yerleşimi politikalarına göre, açılır menünüzü iptal etmeniz ve organik trafiğinizi üst seviyeye taşımak için biraz seo çalışması yapmanız, reklamlarınıza tekrar kavuşmanıza olanak sağlayacaktır. Google Analytics üzerinden, Edinme sekmesine dokunarak, trafik kaynaklarınızı inceleyin ve Organik trafik durumunuzu takip edin.

AdSense hesabınız aktif, tek sorun yukarıda da ilettiğim gibi, açılır menüler, tasarımınız ve ayrıca 'Otomatik reklam kodunuzu' sanki iframe içine eklemişsiniz. Sonu 9925 ile biten yayıncı kimlik numaranızı, <head> etiketi arasında değilde iframe kodları arasında buldum. Bu durumu bilinçsiz eklemişseniz ve webmaster bilginiz yoksa, bir webmasterdan destek alarak düzeltebilirsiniz. Yada siz, otomatik reklam kodunuzu, reklam göstermek istediğiniz her sayfanın <head> etiketi arasına yerleştirin :)

Kolaylıklar diliyorum.

batukay

Üye
Üye
12 Tem 2019
54
32
18
Geçersiz trafiğin tanımı - AdSense Yardım Kimse beni yanlış anlamasın ama geçersiz trafiğin tanımında organik hit ile ilgili bir açıklama yok.
"
Geçersiz trafik aşağıdakileri içerir ancak bunlarla sınırlı değildir:
  • Kendi reklamlarını tıklayan yayıncılar tarafından oluşturulan tıklamalar veya gösterimler
  • Bir veya daha fazla kullanıcı tarafından oluşturulan yinelenen reklam tıklamaları ve gösterimleri
  • Yayıncıların kendi reklamlarının tıklanmasını teşvik etmesi (örnekler arasında kullanıcıları reklamları tıklamaya teşvik eden dil kullanımı, çok sayıda yanlışlıkla tıklamaya neden olabilen reklam uygulamaları vb. olabilir)
  • Otomatik tıklama araçları veya trafik kaynakları, robotlar veya diğer aldatıcı yazılımlar.
Google reklamlarına yapılan tıklamalar gerçek kullanıcı ilgisinden kaynaklanmalıdır ve yapay olarak tıklama veya gösterim oluşturan her türlü yöntem program politikalarımız tarafından kesin olarak yasaklanmıştır. Hesabınızda önemli ölçüde geçersiz trafik gözlemlendiği takdirde, reklamverenleri ve kullanıcıları korumak amacıyla hesabınız askıya alınabilir veya devre dışı bırakılabilir. Ayrıca, trafiğinizin kalitesi doğrulanamazsa, reklam sunumunuz sınırlandırılabilir veya devre dışı bırakılabilir. Geçersiz tıklamalar nedeniyle, tahmini ve kesinleşmiş kazançlar arasında da bir fark görebilirsiniz.
"
reklamların gitmesindeki temel sebep sürekli aynı kişilerin görmesi. Organik filan olayın efsane kısmı. Siz organik hitin yüksek olması lazım dedikçe herkes organik hitinin yüksek olduğunun ekran görüntüsü atıyor. Demek ki sorun organik hitle ilgili değil. Lütfen bilgi verirken daha doğru bilgiler verelim. Teşekkürler